Klaipėdos terminalo grupė 2022–aisiais krovos greičio nemažino

Uostas ir jūra

Klaipėdos terminalo grupei priklausančių terminalų krovos apimtys praėjusiais metais siekė 6,8 mln. t. įvairių krovinių ir tai sudarė net 19 proc. viso Klaipėdos uoste perkrauto krovinių srauto.

„Džiaugiamės, jog nepaisant 2022 – aisiais prognozuotų pesimistinių tendencijų dėl krovinių srauto mažėjimo, mūsų valdomas terminalas – Klaipėdos konteinerių terminalas, KKT išlaikė aukštus krovos rodiklius bei trečdaliu augino krovos kreivę generalinių krovinių segmente. Tai yra įrodymas, jog teisingai vykdomas veiklos valdymo modelis, operatyvi reakcija į vykstančius pasaulinius rinkos pokyčius, procesų skaitmenizavimas ir efektyvumo didinimas, sukuria naujas galimybes ir užtikrina stabilią veiklą“, – kalba Klaipėdos terminalo grupės direktorė Ramunė Venslauskienė. 

Per 2022 – uosius KT grupės valdomas Klaipėdos konteinerių terminalas generalinių krovinių krovos apimtis išaugino beveik 30 proc., iki 899 tūkst. tonų, kai tuo pačiu periodu 2021 metais šių krovinių krovos apimtys siekė – 699 tūkst. t. Konteinerių krova 2022 – aisiais terminale išlaikyta kaip 2021 m. ir siekė 428 tūkst. TEU, o Ro – Ro apimtys sudarė 652 tūkst. tonų, t.y. 10 proc. mažiau lyginant su 2021 m. Bendra krova terminale 2022 m. siekė 5,8 mln. tonų krovinių ir išliko tokia pat, kaip ir pernai.

Kito KT grupei priklausančio Malkų įlankos terminalo, krovinių apyvarta didėjo žemės ūkio produktų ir granulių krovoje, kuri kilo 10 proc. iki 686 tūkst. tonų lyginant su tuo pačiu periodu 2021 metais. Bendra krova šiame terminale 2022 m. siekė 1 mln. tonų krovinių.

Anot R.Venslauskienės, KT grupės valdomi terminalai neužleido ir vieno iš lyderio pozicijų aptarnaujant krovininius laivus Klaipėdos uoste. 2022 m. grupės terminaluose buvo aptarnautas 1 311 krovininis laivas, o tai sudarė net 31 proc. iš viso atplaukusio krovininių laivų kiekio, kurių pernai uoste sulaukta 4 281.  Tuo tarpu 2021 m. KT grupės terminalai aptarnavo 27 proc. krovininių laivų atplaukusių į uostą.

„KT grupės valdomų terminalų infrastruktūra per 2022- iuosius buvo atnaujinta, rekonstruota, išgilintos krantinės, įsigyta nauja, moderni technika krovos darbams vykdyti, tai lėmė laivų su didesne grimzle atplaukimą prie mūsų krantinių bei greitesnį jų aptarnavimą“, – dalinasi R.Venslauskienė.

Nors 2022 – ieji buvo iššūkių metai, tačiau abiejuose terminaluose sėkmingai įgyvendintas investicijų planas, investuota bemaž 12 mln. eurų. Investicijos buvo nukreiptos į terminalų infrastruktūros gerinimą, krovinių sandėliavimo aikštelių plėtrą bei rekonstrukciją, naujos ir aplinkai draugiškos krovos technikos įsigijimą, procesų skaitmenizavimą, darbuotojų buitinių sąlygų gerinimą bei kompetencijų ugdymą.

Pasak KT grupės vadovės, didžiausiu iššūkiu šiuo metu išlieka neapibrėžta geopolitinė situacija, daranti įtaką krovinių srautams, tačiau veiklos prioritetu terminaluose ir toliau išlieka efektyvūs procesai bei tvarus augimas, paslaugų kokybės gerinimas bei darbuotojų gerovė.  Ne mažesnis iššūkis šiuo metu yra ir ribota Klaipėdos uosto teritorija, kurioje įsikūrę grupės valdomi terminalai, tai pristabdo plėtros galimybes, tačiau nesumažina ambicijos ir planų plėsti veiklą pietinėje uosto dalyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Apdovanojo KKT ir uosto vadovą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) ketvirtadienį Vilniuje įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Ant Klaipėdos konteinerių terminalo sandėlių įrengta saulės elektrinė

Pranešama, jog Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT), siekdamas prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo, ant terminalų sandėlių stogų įrengė 500 kW galios ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Transportas

Mažametį išgąsdino užrašas švieslentėje

Klaipėdietis Aidas savivaldybės viešajai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) ir žiniasklaidai atsiuntė laišką, kuriame stebisi, kodėl transportininkai švieslentėse prie autobusų ...
2023-09-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This