Paryžiaus komunos gatvės laukia kapitalinis remontas

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pagaliau pasirašė sutartį dėl kapitalinio Paryžiaus komunos gatvės remonto projektavimo darbų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie tokios paslaugos pirkimą savivaldybė buvo paskelbusi dar prieš metus. Ir tik šį mėnesį buvo pasirašyta 41,4 tūkst. eurų vertės sutartis su UAB „Kelprojektas”. Joje taip pat numatyta, kad „Kelprojektas” teiks ir projekto vykdymo priežiūros paslaugas iki remonto darbų pabaigos, kuri planuojama 2025 metų pavasarį.

Paryžiaus komunos gatvė miesto centre yra likusi bene vienintelė, iš esmės neatnaujinta nuo tada, kai 1970 metais buvo nutiesta.

Ši gatvė jungia Šilutės plentą ir Taikos prospektą – dvi iš trijų pagrindinių uostamiesčio transporto magistralių. Ja pasiekiama ne viena ugdymo įstaiga, daugiabučių namų kvartalai. Paryžiaus komunos gatvėje yra įsikūrusi AB „Klaipėdos vanduo”, atnaujinta Futbolo mokykla. O vietoj uždarytos II vandenvietės koncesijos būdu planuojama statyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą su ledo arena.

Remontuojamos gatvės ilgis – 1 200 metrų. Numatoma, kad ji ir po kapitalinio remonto liks C kategorijos, dviejų eismo juostų gatve. Tačiau šaligatviai pasikeis iš esmės, bus nutiesti ir dviračių takai.

6 Comments

  1. O

    O jakų sankirtą jau sutvarkė ar taip ir liko kaboti nepabaigtos trasos virš žiedo? O taikos prospekto pabaigą prie molo jau sutvarkė ar taip ir liko nepabaigtas kelias žole užžėlęs?

    Reply
  2. Komunaras

    Tegyvuoja komuna! Commune de Paris! 1871-03-18 – 1871-05-28!

    Reply
  3. Padarys taip kaip

    Su Baltijos prospektu. Amžiaus statyba, ir vis pinigu kliančina, tratina neaišku kur ir vis maža. Tai kuo pradėjote statyti?.kur planai kiek kainuos?

    Reply
  4. Anonimas

    Sab vieta tinkames uzmiestyje.

    Reply
  5. C7

    Norisi būti pozityviam, bet kad nenutiktų taip, kad dabar gatvę kapitaliai suremontuos, o po 3 metų statant sporto kompleksą (SAB) ir tiesiant jam infrastruktūrą vėl viskas bus išdraskyta…

    Reply
    • r

      tą patį pagalvojau

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This