Dėl elektrifikacijos keisis traukinių tvarkaraščiai

Transportas

Įsibėgėjant geležinkelio elektrifikacijos projektui, nuo pirmadienio, vasario 6 d., keisis dalies bendrovės „LTG Link“ traukinių tvarkaraštis maršrutuose Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai, Kaunas–Šiauliai, Radviliškis–Klaipėda. Kol vyks vieno svarbiausių geležinkelio infrastruktūros projekto darbai, laikinai bus trumpinama arba atšaukiama dalis minėtų maršrutų reisų. Numatoma, kad nuo kovo 17 d. iki gegužės 25 d. elektrifikacijos projekto darbai vyks atkarpoje Šiauliai–Klaipėda. 

Mato Mačiulskio nuotr.

„Šie darbai ypatingai svarbūs tiek Lietuvos geležinkeliams, tiek visai šaliai. Artimiausiais mėnesiais susisiekimas traukiniais tarp Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos ir tarpinių miestų bus ribotas. Dedame visas pastangas, kad šie laikini pokyčiai mūsų keleivius paveiktų kuo mažiau. Viso projekto metu pagal galimybes siekiame išsaugoti rytinius ir vakarinius reisus, didinti kursuojančių traukinių sąstatus, sekmadieniais organizuoti visus tvarkaraštyje numatytus reisus maksimaliais sąstatais ir kuo aktyviau informuoti klientus apie pokyčius. Be to, tiek Velykų savaitę, tiek vasarą numatomas visiškas eismo atnaujinimas. Kitas elektrifikacijos darbų etapas planuojamas nuo šių metų rudens. Kartu iš anksto kreipėmės į Lietuvos keleivių vežėjų asociaciją ir pakvietėme jos narius ieškoti sprendimų, kaip elektrifikacijos darbų metu išsaugoti pakankamą tarpmiestinį susisiekimą viešuoju transportu“, – pranešime pažymi „LTG Link“ vadovas Linas Baužys. 

Visi traukiniais vykti planuojantys keleiviai kviečiami bendrovės interneto svetainėje www.LTGLink.lt, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl konkrečių juos dominančių traukinių reisų ar jų pakeitimų. Apie pokyčius taip pat bus informuojama informaciniais skelbimais stotyse. „LTG Link“ primena, kad rekomenduojama traukinių bilietais pasirūpinti iš anksto – tai patogiausia padaryti internetu arba mobiliojoje programėlėje. 

Keičiami tvarkaraščiai vasario 6-28 d.

Maršrutas VilniusŠiauliaiKlaipėda 

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais-šeštadieniais traukiniai iš Vilniaus išvyks 6 val. 30 min. ir 7 val. 30 min.  

Maršruto Klaipėda–Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadieniais–šeštadieniais iš Klaipėdos išvyks 5 val. 22 min ir 17 val. 55 min.  

Sutrumpintas maršrutas Šiauliai–Klaipėda  

Pirmadieniais–šeštadieniais sutrumpintais maršrutais traukiniai kursuos geležinkelio atkarpa Šiauliai–Klaipėda. Šiomis savaitės dienomis traukinai iš Šiaulių išvyks 13 val. 22 min ir 15 val. 27 min. Sutrumpinto maršruto Klaipėda–Šiauliai traukiniai pirmadienį–šeštadienį iš Klaipėdos išvyks 11 val. 15 min. ir 12 val. 45 min.  

Kovo 116 d.  

Maršrutas VilniusŠiauliaiKlaipėda 

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais traukiniai iš Vilniaus vieną kartą išvyks ryte 6 val. 30 min. ir vieną kartą vakare – 18 val. 50 min.  

Maršruto Klaipėda–Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadieniais–šeštadieniais kursuos taip pat kaip ir vasario mėnesį: iš Klaipėdos traukiniai išvyks 5 val. 22 min ir 17 val. 55 min. 

Sutrumpintas maršrutas Šiauliai–Klaipėda  

Pirmadieniais–šeštadieniais sutrumpintais maršrutais traukiniai kursuos geležinkelio atkarpa Šiauliai–Klaipėda. Šiomis savaitės dienomis traukinai iš Šiaulių išvyks15 val. 27 min.  

Sutrumpinto maršruto Klaipėda–Šiauliai traukiniai pirmadienį–šeštadienį iš Klaipėdos išvyks 12 val. 45 min.  

Traukinių tvarkaraščiai nuo kovo 17 d.  

Nuo kovo 17 d. numatoma, kad elektrifikacijos darbai  persikels į geležinkelio atkarpą Šiauliai–Klaipėda. Dėl to  us pilnai atnaujintas eismas maršrutais Vilnius–Šiauliai bei Kaunas–Šiauliai. Atsižvelgiant į tai, jog keisis elektrifikuojamas ruožas, laikinai bus atšaukiama dalis maršruto Radviliškis–Šiauliai-Klaipėda reisų.  

Kovo 17–29 d. 

Maršrutas VilniusŠiauliaiKlaipėda 

Maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais traukiniai iš Vilniaus vieną kartą išvyks ryte 5 val. 53 min. ir vieną kartą vakare – 18 val. 15 min.  

Maršruto Klaipėda–Šiauliai–Vilnius traukiniai pirmadieniais–šeštadieniais kursuos taip pat ryte ir vakare. Traukiniai iš Klaipėdos kasdien išvyks 5 val. 22 min ir 18 val. 45 min. 

Maršrutai Radviliškis–Klaipėda 

Šiuo laikotarpiu traukiniai maršrutu Radviliškis–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais–šeštadieniais nekursuos. Sekmadieniais reisai išvykstantys 16 val. 45 min. ir 09 val. 10 min. lieka taip pat atšaukti. 

Sekmadieniais visų maršrutų, išskyrus maršruto Radviliškis–Klaipėda,  traukiniai kursuos įprastai (išskyrus 2 reisus Radviliškis–Klaipėda maršrute) ir maksimaliais sąstatais. 

INFORMACIJA

Geležinkelio ruožo Kaišiadorys–Klaipėda elektrifikacijos darbus įgyvendina LTG Grupės bendrovė „LTG Infra“, valdanti šalies geležinkelių tinklą ir besirūpinanti jo modernizavimu. Skaičiuojama, kad baigus projektą, geležinkelių tinkle veikiančių vežėjų kuro sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 30 proc., o į aplinką nebus išmesta apie 150 tūkst. tonų teršalų per metus. 

Iki 2024 metų pabaigos Lietuvoje elektrifikuoto geležinkelio dalis visoje infrastruktūroje turėtų siekti apie 35 proc., o ištisinis ruožo ilgis siektų 731 km. Šiuo metu elektrifikuotas geležinkelis Lietuvoje sudaro 9 proc. šalies tinklo. Šiuo metu Lietuvoje yra elektrifikuoti trys geležinkelio ruožai: Vilnius–Kaunas, Lentvaris–Trakai ir Vilnius–Kena.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nuo birželio 2 d. vėl kursuos „Pajūrio ekspresas“

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ praneša, jog jau septintą sezoną vykdys jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

Transportas

Keisis dalies traukinių tvarkaraščiai

Dėl įsibėgėjančių elektrifikacijos darbų geležinkelio ruože Kaišiadorys–Radviliškis nuo vasario 6 d. iki gegužės bus reikšmingai ribojamas traukinių eismas. Kol vyks ...
2023-01-10
Skaityti daugiau

Transportas

Keliones į pajūrį pataria planuoti iš anksto

Bendrovė „LTG Link“, atsakinga už keliones traukiniais Lietuvoje ir užsienyje, prieš artėjantį vasaros kelionių sezoną negaili patarimų keleiviams. „Balandžio mėnesį, ...
2021-05-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This