Klaipėdos galerijoje – tapybos paroda „Dedikacija Klaipėdai“

Kultūra

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos galerijoje nuo vasario 7 d., antradienio, eksponuojama klaipėdiečių dailininkų tapybos paroda „Dedikacija Klaipėdai“, skirta Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui. Vasario 18 d., šeštadienį, 13 val. visi kviečiami į susitikimo su autoriais popietę ir edukacinę ekskursiją po parodą.

2022 metų pabaigoje I. Kanto bibliotekos Meno skyriaus galerijoje atidaryta paroda sužavėjo ne vieną miestelėną ir miesto svečią, o nuo šiol ją išvysti jau galima senamiestyje įsikūrusioje Klaipėdos galerijoje. Pasak parodos koordinatorės Birutės Skaisgirienės, Klaipėdos krašto menininkų kūryba yra unikali ir išskirtinė – tapytojų kūriniuose plėtojama Mažosios Lietuvos istorijos tema, skleidžiasi senosios uostamiesčio architektūros bei pajūrio gamtos motyvai.

„Sakoma, kad klaipėdiečiai iš tikrųjų kitokie – jų plaukuose daugiau vėjo, batuose smėlio, o širdyse bangų mūšos… Daugelis nustemba sužinoję, kad Klaipėda yra seniausias Lietuvos miestas, senesnis net už sostinę. Parodoje pasiūlomos ne tik  simbolinės šaltos jūros bangos gūsiai menininkų kūryboje, bet ir savotiškos tik Klaipėdos miestui būdingų atspalvių ir temų variacijos. Vandenį pakeliantis vėjas ir bangų judesiai atspindi būsenas, kurias parodoje identifikuojame įvairialypėje ir daugiaprasmėje menininkų kūryboje“ , – teigė ji.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos galerijoje – Emilijos Globytės paroda „Tarpusavyje“

Klaipėdos galerijoje sausio 5 d., penktadienį, 17.30 val. atidaroma jaunos dizainerės Emilijos Globytės personalinė paroda „Tarpusavyje“. Ekspozicijoje – bakalauro studijų ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos galerijoje atidaromos dvi parodos

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje, gruodžio 7 d., ketvirtadienį, 17.30 val. atidaroma Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto Metalo ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Kultūros maištas prieš autokratiškus Klaipėdos mero siekius (atnaujinta)

„Autoritarizmo stiprėjimas, – paprašytas įvertinti Kultūros ir meno bei kitų visuomeninių tarybų naikinimo procesą uostamiestyje Europos vietos savivaldos chartijos kontekste ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This