Klaipėdos gatves valys jau trys rangovai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė sudarė dvi naujas sutartis su viešuosius pirkimus laimėjusiomis bendrovėmis dėl mechanizuoto gatvių tvarkymo. Ir tikisi, kad miesto gatves tvarkant jau trims įmonėms, tokios situacijos, kaip praėjusių metų pabaigoje, kai daugelis gatvių dėl didelio snygio buvo sunkiai pravažiuojamos, ateityje nepasikartos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartis dėl Klaipėdos miesto centrinės dalies gatvių mechanizuoto tvarkymo šių metų sausio 25 d. pasirašyta su UAB „Ecoservice”, anksčiau jau teikusia tokias paslaugas. Jos vertė – 844 tūkstančiai eurų. Sutarties galiojimo terminas – 2026 metų kovo 6 d. Bendrovė bus atsakinga už teritoriją nuo Kauno ir Agluonos gatvių iki S. Daukanto ir Liepų gatvių atkarpų ties Priestočio ir Liepų g. sankryža, Palangos plento link.

Sutartis dėl Klaipėdos pietinės miesto dalies gatvių mechanizuoto tvarkymo paslaugos pasirašyta su UAB „Vakarų švara”, taip pat turinčia tokio darbo patirties. Jos vertė – 1,1 milijono eurų. Sutartis taip pat galioja iki 2026 metų pavasario.

Savivaldybės valdomam Klaipėdos autobusų parkui (KAP) liko šiaurinė miesto dalis. Beje, pernai balandį sudarytos sutarties su šia bendrove savivaldybė nėra paviešinusi – yra paskelbtas tik spalį sudarytas jos pakeitimas, kuriuo pakoreguotas valomų gatvių sąrašas. Viešųjų pirkimų tarnyba nurodo duomenis, kad šios sutarties vertė – 1,23 mln. eurų, o ji galioja iki 2027 m. balandžio.

Pastarajai įmonei savivaldybė buvo skyrusi 9,8 tūkst. eurų baudą už tai, kad gruodį „gatvės buvo slidžios, nenuvalytos sniego sankaupos, nebuvo užtikrintas eismo saugumas”.

Pats KAP sutartimi tokią funkciją šį šaltąjį sezoną yra perdavęs privačiai bendrovei „Klaipėdos miesto tvarka“. Ir už tai įsipareigojo sumokėti iki 66,5 tūkstančio eurų. Šių metų sausio 3 d. ši sutartis buvo papildyta: privačiam rangovui savivaldybės įmonė sumokėjo papildomai dar 10 procentų nuo pradinės sutarties vertės.

Vasario 3 d. tarp šių bendrovių buvo sudaryta dar viena tokia, 60,5 tūkstančio eurų vertės sutartis. Pagal ją medžiagas gatvėms tvarkyti – smėlį, druską, druskos ir smėlio mišinį, druskos tirpalą – „Klaipėdos miesto tvarka” gaus iš Autobusų parko, tik patiems reikės jas pasiimti. Preliminarus paslaugų teikimo valandų skaičius – 800. Į kainą įskaičiuotas ir sniego išvežimas iš tvarkomų plotų. Preliminarus paslaugų teikimo valandų skaičius – 800. Į kainą įskaičiuotas ir sniego išvežimas iš tvarkomų plotų.

6 Comments

  1. Pėstysis

    Greičiau tegu sninga ir nemažiau pusmetrio. Patikrinimui ar tinka į tokias užduotis

    Reply
  2. Kad

    Nors tvarkytu,valytu,o ne vien pinigus imtu už nieko nedarymą.O šiaip tai aferistai siauč nevaldomi ir nebaudžiami,nieko naujo.

    Reply
  3. Zydrius

    Oho,1,23milijono sutartis iki 2027 balandzio su įmone kuri tiekė savo subrangovam Egiptietiška druską. Žiūriu ponas Neniškis rupinosi savo ateitimi su Šulcu sudarydami sutartį 4 metams i priekį po rinkimų. Nors puikiai supranta kad po miesto rinkimų situ ponu darbo imituotoju su Grubliausku tikrai nebeliks. Tikiuosi kad sutarys tiek metų i priekį turetu but neteisetos i tie aferistai liktu prie suskilusios geldos.

    Reply
    • Piktai

      Manau, kad tai šaunus aferos pavyzdys, įmonė, kuri galimai neturi net šluotos, imasi gatvių valymo. Aferų afera, prokuratūra turėtų imtis ginti viešą interesą.

  4. Marija

    „Klaipėdos miesto tvarka” ir „Ecoservice”- tai abi RUBIKONUI PRIKLAUSANČIOS ĮMONĖS. Pasistengė mūsų meras, išeidamas jų nenuskriausti….:)))

    Reply
  5. Po

    Po tokių mieto dalybų, Klaipėda vėl sublizgės švara !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This