Klaipėdos senamiestis rinkimus pasitinka apkasuose

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Prieš kiekvienus rinkimus beveik visi, be išimties, dosniai žada atgaivinti senamiestį. Ir nors per pastaruosius ketvertą metų čia padirbėta kaip niekad daug, vietos politikams bus dar daug ką „gaivinti”.

Teatro gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Žiemą Teatro gatvėje darbininkų nesimato, rinkimų įkarštis nejuntamas. Nors darbų ne tiek daug yra ir likę.

O Teatro aikštė virto automobilių statymo aikšte. Nors įvažiavimas į ją  „papuoštas” net dviem tai daryti draudžiančiais ženklais.

Teatro aikštė. Artūro Šulco nuotr.

Tačiau tai gali tapti ir norma, nes dalis kandidatų nori leisti automobilius statyti net ant šaligatvių.

Vaizdas iš Aukštosios gatvės. Artūro Šulco nuotr.

Vaizdas aplink Auštosios ir Didžiosios Vandens gatvių sankryžą tarsi simbolizuoja procesus, šiuo metu vykstančius senamiestyje: gatvių rekonstrukcijos mastai, valdininkų ir verslo nesutarimų sukelta stagnacija, pastatų atnaujinimas.

Artūro Šulco nuotr.

Nors Didžiosios vandens gatvės rekonstrukcijos pabaigos jau visai nedaug betrūksta: požeminės komunikacijos – paklotos, šaligatviai – nutiesti, gatvė – išgrįsta.

Didžioji Vandens gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Nors tai, kad darbų pabaiga jau atrodo esanti visai čia pat, gali būti tik iliuzija. Antai Sukilėlių gatvė išgrįsta dar vidurvasary, tačiau keli jos metrai dar tebėra nesutvarkyti. Mat, savo darbo nepadarė ESO (Energijos skirstymo operatorius). Panašių „lopų” senamiestyje, ir ne tik ten, galima rasti ir daugiau.

Sukilėlių gatvė, netoli sankirtos su Daržų gatve. Artūro Šulco nuotr.

O Sukilėlių gatvėje galima sulaukti ir staigmenos iš dangaus: nuo apleistų pastatų stogo ir sienų kreta ne tik tinkas. Tačiau jie papuošti meno kūriniais. Čia buvusios Technikos bibliotekos vietoje verslas planuoja įrenti 56 vietų viešbutį su SPA ir baseinu.

Pastatas Sukilėlių g. Nr. 14. Artūro Šulco nuotr.

Daržų gatvėje, kurios atvėrimo nekantriai laukia senamiesčio verslai, jau nutiesti šaligatviai, įrengtos požeminės komunikacijos. Nors praėjusią savaitę Daržų ir Sukilėlių gatvėje darbai vyko pilnu tempu, šią savaitę – štilis.

Daržų gatvė – vieni iš pagrindinių vartų į senamiestį. Artūro Šulco nuotr.

Vežėjų gatvės rekonstrukcija praktiškai yra baigta, tačiau ištisai ja nepravažiuosi: ties kai kuriomis sankryžomis ji vis dar užtverta.

Vežėjų ir Didžiosios Vandens gatvių sankryža. Artūro Šulco nuotr.

O Žvejų gatvės rekonstrukcijos pabaigos gali reikėti palaukt ir iki Kalėdų.

Žvejų g. Artūro Šulco nuotr.

Kol kas nors pasikeis dėl verslo ir valdininkų nesutarimų netvarkomų griuvėsių, gali ateiti ir kiti savivaldos rinkimai…

Artūro Šulco nuotr.

19 Comments

  1. Viola da Gamba

    Aš daug metų, beveik 20, gyvenau Suomijoje. Ten, pagal darbo specifiką teko apvažiuoti beveik visus miestus. Kai kuriuos ir po keletą kartų. NIEKUR nėmačiau taip apleisto miesto, kokia yra Klaipėda. Žiauru. Senamiestis – Baltijos kino teatro griuvėsiai. Centrinės aikštės griuvėsiai. Namas prie Viktorijos viešbučio – griuvėsiai. Sekantis namas – griuvėsiai. Centrų centras – gėdų gėda. Ir neaiškinkit, kad tokie įstatymai – keiskit įstatymus!!! Kiek galima žiūrėti į apleistą miestą??? KIEK GALIMA???

    Reply
    • Violai

      Pritariu. Įstatymai nedraudžia miesto tvarkyti. Deja, mieste šeimininko ir kaži jis atsiras. Iš gražaus miesto liko tik prisiminimai. Gaila.

  2. Realybė

    O pastebėjot, kad po dviejų dienų, kai tik buvo iškloti akmenys Žvejų gatvėje prie Baltijos kinoteatro, iš karto susigrūdo daugiatonė technika ir pradėjo viešbučio statybas? Sekantis matyt bus tas sudegėlis ir taip be galo be krašto murkdysimės maklynėje, triukšme ir šiukšlėse…. vieną galą tvarko, iš kito galo vėl laužo… po statybų, gatvė bus klojama iš naujo (gal nereikia priminti kiek kartų Tiltų gatvės akmenys iš naujo buvo perklojami, kas keli metai… tiesa, jau autobusai vėl yra išbangavę grindinį, tai pavasarį eilinį kartą laukiam „tvarkytojų”)…. kažkaip susidaro įspūdis, kad miestas neturi šeimininko su kiauš…s, kuris tvarką padarytų….

    Reply
  3. Anonimas

    Manau problema viešieji pirkimai ir juose dalyvaujantys ne kokie rangovai.

    Reply
  4. Vava

    Iš nuotraukos,matosi pilna teatro aikštė mašinų ir draudžiantis ženklas ,o policijos reakcija nulinė,matyt taip būna kiekvieną dieną,tai kam tie ženklai?

    Reply
  5. Karas Klaipedoje

    Spyglys pagaliau pastebejo “karo stovį” Klaipedoje.

    Reply
  6. Kadangi jau

    30 metų senamiestis apkasuose , po rinkimų ateis kiti , nauji projektai , nauji kasimai- rausimai darbai vyksta . Viskas gerai .

    Reply
    • Anonimas

      Mano kandidatas ateis ir iki rugsejo 17 dienos viskas pasitaisys. jei nepalsuosite – nepasitaisys

  7. Joris

    Dabar tik dar būtina suaktyvinti Senamiesčio ir Naujamiesčio fasadų atnaujinimo programą, skiriant keliskart didesnius pinigus tam, kas akivaizdžiai Kaune daroma, ir gal greit vėl Lietuvoj kalbės, koks gražus Klaipėdos Senamiestis.

    Reply
  8. kaži

    ar ši konservatorių valdžia Klaipėdoje ir jų kandidatas „narciziukas” tik toliau pasakas seks, ką padarė ir ką padarys, ar vis tik pasakys, kad nu NIEKAS mums nesigavo, net gatvelių nepatvarkėme, nors žadėjome jog senamiestis klsestės. Konservatoriai jau 73000 Eur Klaipėdoje rinkimams ištaškė tai geriau kokią gatvelę būtų prisidėję suremontuoti.

    Reply
    • neringa

      kol kas nieko gero nepadarė dudorius, per 12 metų tik nuvarginęs mūsų klaipėdą, o ne konservatoriai

  9. Bc

    Sunku suprasti ko žmogui reikia. Daro – blogai, nedaro – irgi blogai. Žmogaus kvailumas beribis, komentuoja prieš rinkimus bet ką ir bet kas. Negalima dabar dirbti, orai neleidžia, nei siūlių taisyti nei kitus darbus dirbti kuriems reikalingos tam tikros technologijos ir temperatūros. O kad tvarko senamiestį šaunuoliai.

    Reply
    • Anonimas

      Kelinta karta remontuoja? Kazkaip jitur sugeba padaryti vien karta ir ilgam.. beto oras siltas lauke dirbti galima..

    • To anonimas

      Ar Jūs esate statybas išmanantis žmogus? Ar vykdote objektuose tech. priežiūrą? Nemanau, ten reikia turėti kompetencijas ir prisiimti atsakomybę, tai yra daug sunkiau nei rašinėti kvailystes ir rodyti savo amžiną nepasitenkinimą prieš rinkimus.

  10. Strategija

    Liberalų besikartojanti rinkiminė strategija: pradėti statybas kadancijos pradžioje, 2-3 metus kurti grandiozinius projektus, kadencijos gale miestą paversti statybų aikštele sukeliant „didelių darbų” efektą.

    Reply
    • Strategijai

      mieloji strategija, prie ko čia liberalai? Tik faktai. Koalicija – Grubliausko komanda, išėjusi iš liberalų 2017 spalį, konservatoriai ir dar keli atsimetėliai. Barbšys – atsakingas už ūkį vicemeras, Dobranskis – administracija, Šimkus prie konservatorių, strategas Kaveckas ir kiti – KONSERVATORIAI. Iš Grubliausko komandos atsakingi už visus darbus Klaipėdoje – jis pats, Cesiulius ir Plečkaitis – SOCIALDEMOKTRATŲ pavidale. Buvo ir pritariančių, bet dabar patraukė kitur- Taraškevičius, Mantulova. Spręskite pagal jų darbus…

  11. na

    tai žinote už ką nebalsuoti- konservatoriai ir socialdemokratų vadas Grubliauskas su komanda, Tai jie ketverius metus buvo valdžioje. pažiūrėkite į pavardes.

    Reply
    • Viola

      O prie ko partijos renkant merą? Tada rinkit Laisvės partiją, jei jums reikia partijos. Bent jau gyvenimas bus spalvingas:)))))))

    • neringa

      deja, grubliauskas ne 4, o 12 metų jau sunkia iš klaipėdos

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This