Net 86 proc. klaipėdiečių pasitiki policija

Miestas

2022 m. rugsėjo– lapkričio mėn. rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ atliktos gyventojų apklausos duomenys rodo, kad pasitikėjimas policija Lietuvoje nuosekliai auga – pasitikėjimą policija išreiškė 82 proc. šalies gyventojų, kai 2005 m. šis rodiklis siekė vos 48 proc. Tuo metu Klaipėdos apskrities gyventojų pasitikėjimas policija lenkia šalies vidurkį ir siekia 86 proc.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas. Palmiros Mart nuotr.

80 proc. apklaustų Klaipėdos apskrities gyventojų teigia manantys, kad kriminogeninė padėtis gerėja, visoje Lietuvoje taip mano 79 proc. apklaustųjų. Saugiai savo gyvenamojoje aplinkoje jaučiasi tiek pat gyventojų, kiek ir visoje šalyje – 87 proc.

„Nuosekliai augantis visuomenės pasitikėjimas policija yra geriausias pareigūnų darbo įvertinimas. Ypač džiugina, kad Klaipėdos apskrityje jis lenkia šalies vidurkį ir toks gyventojų nuomonės tyrimo rezultatas fiksuojamas ne pirmą kartą. Aktyvi prevencinė veikla, bendravimas su žmonėmis duoda rezultatų – vis daugiau žmonių suvokia, kad saugi gyvenamoji aplinka didele dalimi priklauso ir nuo jų pačių. Todėl raginu būti pilietiškais – nedelsiant pranešti apie pastebėtus, įtarimų keliančius dalykus. O Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai viešajai tvarkai  ir saugumui užtikrinti skirs ne mažesnį dėmesį nei iki šiol“, – pranešime pažymi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

2 Comments

  1. Džiugu

    Toks įvertinimas džiugina. Labi norėčiau, kad netrūktų patrulių gatvėse, kad jų atlyginimai būtų žymiai didesni… Ir dar norėčiau, kad Vidaus reikalų ministerijai vadovautų ne politikas ar politikė, o asmuo su patirtimi, žinantis , kokios policijos reikia visuosmenei, ir toks, kurį gerbtų eiliniai policininkai. Niekada neleidžiu sau ištarti to nepagarbaus, rusiško žodžio „mentas”…

    Reply
  2. Anonimas

    Nereikia girtis kad viskas ten pas jus gerai.Nēra ten pas jus viskas gerai. Ne visi ten sažiningai dirba yra ir tokiu ten dirbančiu,kurie netvarko visokio plauko žulikus ,o bičiuliaujasi su jais.Žmonēs kurie išēje į užtarnauta poilsi daug laiko praleidžia namuose,vaikščiodami šalia namu daug ka mato akių neužriši ,ausų neužkisi daug kas ten ne viskas gerai ,nevisuose rajuonuose.Ir daug kas žmonēs nesikreipia kai nukenčia ,o kitaip sprendžia savo problemas.Nereikia pateikti visko gražiai įviniota ,kai saldaini ,deje ne viskas gražiai gerai yra pas jus.Nereikia viska pagražinti ir persūdyti.Jei viskas būtu sužiūrēta girti pareigūnai darbo ir nedarbo metu nesēstu prie vairo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This