Baltijos gimnazijoje – svečiai iš užsienio

Švietimas

Klaipėdos Baltijos gimnazija trečius metus įgyvendina tarptautinį Erasmus+ programos projektą ,,STEAM Education Develops in 21st Century Schools”, kuriame dalyvauja partneriai iš dar penkių užsienio šalių mokyklų: Ulamis Ortaokulu (Turkija), Polo Liceale Statale ,,R. Mattioli“ (Italija), Agrupamento de Escolas Eduardo Gageiro (Portugalija), Colegiul National Nicu Gane (Rumunija), GO! Atheneum Geraardsbergen (Belgija).

Moksleiviai susitiko ir su Klaipėdos meru. Baltijos gimnazijos nuotr.

Vienas iš projekto tikslų – skatinti mokinių susidomėjimą gamtos mokslais, informacinėmis technologijomis ir matematika bei ugdyti mokinių kūrybiškumo, iniciatyvumo, verslumo ir lyderystės kompetencijas, kurios svarbios įgyvendinant ateities karjeros tikslus šiuolaikiniame, konkurencingame darbo pasaulyje.

Šį sykį projekto dalyviai susitiko Baltijos gimnazijoje – visą savaitę mokykloje vyko įvairiausios edukacinės veiklos, skambėjo skirtingos užsienio kalbos. Nuotaikingas svečių sutikimas prasidėjo mokytojos K. Bogužienės mokinių koncertu ir tradiciniais lietuvių šokiais.

Pirmąją dieną svečiai susipažino su Baltijos gimnazijos erdvėmis, pristatė savo šalių mokyklas bei miestus bei nacionalinius patiekalus. Kavos pertraukėlių metu ir mokiniai, ir mokytojai skanavo sveikus užkandžius, pačių pagamintus padedant technologijų mokytojai A. Šipovai. Po pietų projekto dalyviai susipažino su Klaipėdos miestu mokytojos D. Elertienės organizuotoje ekskursijoje-žaidime.

Kitą dieną projekto dalyvių laukė inžineriniai iššūkiai. Išklausę Klaipėdos universiteto dr. Dzmitry Lukashanets pranešimo apie aplinkosaugos problemas bei išgirdę mokslininko įspūdžius iš neseniai lankytos Antarktidos, mokiniai dirbo komandose, atliktas užduotis pristatė anglų kalba.

Tą pačią dieną į gimnaziją atkeliavo „Mobilioji Bioklasė“, kuri mokiniams organizavo patyriminę veiklą „Pamatyk DNR savo akimis“.

Inžinerija – tai visų pirma kūrybiškas mąstymas ir drąsa veikti. Pasak projekto dalyvių, mokytojų G. Surgautaitės ir A. Chomičiaus, organizuotos kūrybinio mąstymo penkiakovės sužadino mokinių smalsumą, vaizduotę. O kaipgi STEAM be virtualios realybės, be robotikos? Mokytojai D. Zviedrys ir L. Šimkus mokiniams atskleidė robotų pasaulio užkulisus, o į virtualią realybę „panardino“ mokytojas R. Stankevičius.

Aplankė svečiai ir mūsų Alma Mater – Klaipėdos universiteto doc. dr. A. Senulis Jūros tyrimų institute svečiams organizavo užsiėmimą „Išmanusis valdymas su Arduino ir įdomiųjų medžiagų testavimas“.

Mokytojos S. Danušienės intriguojančių pasakojimų lydimi svečiai aplankė Nidą ir Palangą, dalyvavo Palangos gintaro muziejaus edukacijoje, pasidžiaugė Lietuvos jūrų muziejaus žvaigždėmis – delfinais.

Projekto dalyvių veiklų finalas – susitikimas su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku. Meras pasidžiaugė jaunų žmonių smalsumu, aktyvumu, pilietiškumu ir jų sėkmingu dalyvavimu tarptautiniuose projektuose. Svečiai pagyrė gražų miestą, draugiškus žmones, jiems organizuotas veiklas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This