Klaipėdos miesto vėliava – Raudonajam Kryžiui

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto vėliava – apdovanojimas už metų darbą – šiemet bus įteikta Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyriui. Taip penktadienį be diskusijų vienbalsiai nusprendė savivaldybės Kolegija.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto vėliava tradiciškai įteikiama minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Tad šiemet, vasario 16-ąją, ji bus įteikta Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos regioninio skyriaus vadovei Jolantai Jonikienei.

Tokio apdovanojimo tradicija Klaipėdoje pradėta 2004 metais.

Pristatydama sprendimo projektą Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė priminė, kad Raudonasis Kryžius, kurio tikslas – apsaugoti žmonių gyvybes ir orumą, teikti pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms, Lietuvoje veikia jau 104 metus. Ši organizacija taip pat yra viena iš pagrindinių humanitarinę pagalbą teikiančių organizacijų nuo brutalaus Rusijos Federacijos pradėto karo Ukrainoje bėgantiems asmenims visoje Europoje.

R. Perminienė pabrėžė, kad šios organizacijos padalinys Klaipėdoje ypač pasižymėjo 2022 metais darbuodamasis Ukrainos karo pabėgėlių registracijos centre.

„Tai buvo pagrindiniai savanoriai, dirbę tame centre, suteikią pabėgėliams visokeriopą pagalbą – nuo psichologinės iki tikslinės, tvarkant dokumentus,  ar vaikučių priėmimo į darželius procedūras”, – sakė ji.

Ten darbavosi daugiau nei tūkstantis Raudonojo Kryžiaus savanorių.

Per tris mėnesius Registracijos centre apsilankė 8827 ukrainiečiai. Raudonojo Kryžiaus organizacija buvo pagrindinis tarpininkas ir informacijos teikėjas tarp savivaldybės, valstybinių institucijų ir ukrainiečių karo pabėgėlių, organizacijos savanoriai konsultavo ir tarpininkavo rengiant būtinus pateikti dokumentus institucijoms. Taip pat organizacijos savanoriai pernai karo pabėgėlius mokė lietuvių kalbos, dalino korteles higienai įsigyti, ruošė ir dalino higienos paketus, dalyvavo mokyklinių prekių bei miegmaišių rinkimo akcijose, teikė psichologinę paramą.

Meras Vytautas Grubliauskas priminė ir išskirtinę Raudonojo Kryžiaus savanorių pagalbą prasidėjus Covid-19 pandemijai Klaipėdoje.

INFORMACIJA 

Šalia jau minėtos pagalbos teikimo Ukrainos karo pabėgėliams organizacija nuolat Klaipėdoje vykdo šešias pagalbos gyventojams teikimo programas. Programa „Šilti apsilankymai“, skirta vienišiems vyresnio amžiaus žmonėms. Apmokyti savanoriai mažina senjorų vienišumo jausmą. Klaipėdos mieste yra 45 savanoriai, kurie lanko 57 vienišus senjorus. Bendradarbiauja su 2 socialiniais globos namais.

„Pirmosios pagalbos“ programos tikslas – mokyti visuomenę pirmosios pagalbos įgūdžių, šviesti apie jos svarbą. Praėjusiais metais 17 apmokytų savanorių vedė mokymus 2075 klaipėdiečiams.

Programos „Stiprios šeimos“ tikslas – padėti ir patiems negalią turintiems asmenims, ir jų artimiesiems. Šiuo metu savanoriai teikia pagalbą 22 šeimoms.

Jaunimo programa skirta 14-29 metų jaunuoliams. Programos tikslas – sudaryti galimybes jauniems žmonėms realizuoti save savanoriškoje veikloje ir šviesti savo bendraamžius apie pasirengimo krizėms ir pirmosios pagalbos suteikimo svarbą, vykdyti kampanijas, keičiančias požiūrį į savanorystę ir ugdančias toleranciją kitam – kitokiam žmogui.

Pasirengimo nelaimėms programos tikslas yra tinkamai parengti savanorius, kurie šalyje nutikus nelaimei ar esant ekstremaliai situacijai, operatyviai reaguotų ir imtųsi tikslingų veiksmų, gebėtų padėti kitiems.

Prieglobsčio ir migracijos programos tikslas – užtikrinti į mūsų šalį atvykusių užsieniečių orumą ir teises. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus infocentre 2022 m.  apsilankė net 1185 užsieniečiai. Jie gavo socialines konsultacijas, psichologinę pagalbą bei juristo konsultacijas, mokėsi lietuvių kalbos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This