Kviečia į Sauliaus Šaltenio kinematografinės istorijos pristatymą

Kultūra

Vasario 15-tąją, trečiadienį, 17 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje visuomenei bus pristatytas naujausias Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, rašytojo, dramaturgo, Saulius Šaltenio darbas „Akis į akį“.

Ko reikia geram kinui? Vieniems geras filmas yra aktoriai, kitiems – istorija. Yra ir tokių, kuriems kino kokybę lemia muzika, operatoriaus ir dailininko darbas. Dar kiti siekia pusiausvyros tarp vieno ir antro. Rašytojas S. Šaltenis sako, jog geras kinas prasideda nuo geros literatūros.

Knygos iliustracija

Naujausias S. Šaltenio kūrinys „Akis į akį” – kinematografinė istorija apie Klaipėdos krašto prijungimą. Tai – pirmas kartas Lietuvos istorijoje, kuomet literatūrinis kino scenarijus išleidžiamas knygos pavidalu iki pasirodant filmui.

Neįpareigojančiame pokalbyje apie literatūrą ir kiną dalyvaus S. Šaltenis, režisierius, scenaristas, prodiuseris Audrius Juzėnas, istorikas, archyvaras dr. Audrius Dambrauskas.

Renginį moderuos Sondra Simana, prozininkė, rašytoja.

Renginyje leidyklos kaina bus galima įsigyti ir pačią knygą, kuri iliustruota kino dailininko Jurij Grigorovič iliustracijomis.

Renginys bus transliuojamas ir „Facebook” socialiniame tinkle „Klaipėda gyvai” kanale.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Filmą apie istorinius Klaipėdos įvykius kurianti komanda prisistatys Vilniaus knygų mugėje

Lietuvininko žvalgo, kontrabandininko Erčiaus Vanago ir gražuolės vokietės Emos meilė dramatiškais Klaipėdai metais – istorija, nugulusi į Sauliaus Šaltenio knygą ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Baltas Ošas 2023“: autorinė daina, tekstas, fotografija ir spalvoti batai

Klaipėdietis bardas Jonas Baltokas, jei ateityje kas nors imsis užrašyti bardiškos muzikos istoriją, bus paminėtas kaip žmogus, kuris ne tik ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This