Kongo Vytauto Grubliausko socialdemokratinė Klaipėda

Nuomonės

Tęsime naujojo vado senuosius darbus, – byloja neseniai paskelbta Klaipėdos socialdemokratų rinkimų programa. Plauksime pasroviui. Tai tikrai patiks visiems, kurių nežavi pažadai radikaliai keisti uostamiesčio raidą. O geras socialdemokratų reitingas visos Lietuvos kontekste teikia jiems viltį, kad Klaipėdoje po rinkimų niekas nepasikeis.

Tiesa, programoje, nukaltoje savivaldybės kabinetų tradicija, konkrečių pažadų, sutvirtintų datomis, pajamų ir išlaidų sąmatomis, nėra, bet yra užtikrinimas, kad bus nuosekliai plaukiama pasroviui – daroma tik tai, kas tuo momentu galima padaryti. Kaip ir iki šiol.

Akivaizdu, kad dabartinio mero ir poros jo bendražygių, išdavusių liberalų tikėjimą, atėjimas į socialdemokratų gretas atėmė šiems žadą ir jie visiškai pasidavė saldžiabalsio naujojo vado, kurio sceninis vardas Kongas, sugestijai. Visada buvę aršiais vietos valdžios kritikais, Klaipėdos socialdemokratai staiga tapo jos politikos gerbėjais ir tęsėjais. 

Vytautas Grubliauskas Kongas. Evaldo Vėgėlės piešinys

Nieko naujo: ideologinių vertybių praktiškai nesimato nei vienoje politinėje komandoje, susiruošusioje į kovą dėl teisės vesti Klaipėdą į… Į kur? Klauskit ir jums bus atsakyta: ble ble ble. Žadinsim, budinsim, pakelsim ir taip toliau. Blėniai.

„Mūsų tikslas – padėti dar šiai Vyriausybei suprasti ir suvokti…”, – rašoma šioje programoje. Čia apie transportą ir uostą. Tiesiog iliuminatai, švietėjai. Ne liaudies masių, bet aukštesnės valdžios. Bravo.

„Neišradinėti dviračio”, – žada Klaipėdos socdemai. Ir paaiškina, kad tai reiškia vieno papildomo valdininko etato dviračio klausimui gvildenti įkūrimą savivaldybėje. Ir „mūsų miestas turi geriausiai išvystytą ir puikiai funkcionuojančią viešojo transporto sistemą”. Hau.

Kongo socialdemokratai sakosi suprantą  kad „yra automobilių parkavimo vietų trūkumas”. Ir nieko konkretaus, išskyrus diskusijas, šiuo klausimu nežada. Tiesa, neleis parkuotis vaikų žaidimų aikštelėse. Ačiū.

„Mūsų siekiamybė – valdyti procesus, o ne būti valdomais jų”,- tokia geniali mintis galėjo rastis tik Kongo galvoje. Tai jo stilius. O ji skirta tam, kad „mokytojas mokykloje ar auklėtoja darželyje privalo būti apginti nuo nepelnytų priekabių ir užgauliojimų”. Na, labai gražu, poetiška. Gaila, kad priemonės neįvardytos. 

Tačiau toje dalyje yra pirmas konkretus įsipareigojimas – vienkartinė metinė, ne mažesnė nei 70 eurų, išmoka pedagogams (ne tik profsąjungų nariams) kanceliarinėms prekėms įsigyti. Valio, draugai! 

Be to, socdemai bandys išsaugoti Jūreivystės mokyklos savarankiškumą. Daugiau švietimo dalyje – tik ble ble ble. Tas pats – ir programos dalyje, skirtoje, neva, jaunimui. Ir socialinės apsaugos srityje. Ir sveikatos apsaugos. Ir kultūros. 

Kur aš tai mačiau, girdėjau? Atsimenu – Lietuvos TSR laikais.

O, va, sporto pasaulyje yra vienas konkretus pažadas: „Siūlysime ir sieksime, kad kasmet būtų pradėta bent vieno sporto objekto statyba”. Toks pat konkretus, kaip pasiūlymas svarstyti nueiti nežinia kur ir siekti parnešti nežinia ką…

Štai ir visa programa. Tiesa, dar yra pora jos dalių. Jose – daug saldžių žodžių, kurie į žmonių kalbą išverčiami taip: ble ble ble.

Apibendrinant, galima pasakyt, kad Kongo socialdemokratai pateikė rinkėjams pačią nekonkrečiausią programą lyginant su konkurentais. 

Ir štai citata, kuri yra lyg ir uoga ant torto šioje programoje: „Važiuosime, plauksime, skrisime, eisime pėsčiomis pas kaimynus ar į tolimesnes svečias šalis ir lauksime tų kraštų žmonių atvykstant”.  Apsiverkiau…

Spėju, kad Klaipėdos socialdemokratams ta jų programa visai nerūpėjo ir nerūpi. Rūpi valdžia. O ji dėl Kongo atėjimo – beveik ranka pasiekiama. Balsuokite, mielieji, ir viskas mūsų mieste tekės sena vaga, kurios senas jautis negadins.

9 Comments

  1. Taigi taigi

    Jei Klaipėda nori merdėti toliau, tai balsuokite už Kongą

    Reply
  2. Vytautas

    Kongai, ir visa tai tik dėl džiazzzo finansavimo savivaldybės pinigais išsaugojimo?

    Reply
    • Samdyti artistai

      Būtent… Tik dėl pinigų įsisavinimo. Raudonas kaip socdemų gvazdikas, Cesiulį po paranke pasiėmęs.

  3. Saulė

    Graudu,ziurėt i nedazytus namus centre.32metai,o kaip atrodom.fui.

    Reply
  4. Antanas

    Aš , kaip ir straipsnio autorius, pasigedau daug dalykų. Nežinau ko pasigedo autorius, bet man trūksta modernumo, erotikos, seksualumo ir savotiškai netgi liberalumo. Pirma, socialdemokratai Klaipėdoje nežada legalizuoti narkotikų, daug seimo jaunimo siekia legalizuoti narkotikus, dekriminalizacija tai pirmas žingsnis į legalizavimą. Privatizacija baigiasi, antras žingsnis gal galėtų būti narkotizacija. Vaikų narkotizacija nudžiugintų pupulius. Socialdemokratai nekalba apie prekybą alkoholiu visą parą, o galėtų. Vilniuje žadama įteisinti vienalytes santuokas, socialdemokratai Klaipėdoje apie tai nekalba, tiesiog viduramžiai. Nieko nekalbama apie verslo ištraukimą iš šešėlio. Ar negalėtų ši partija pažadėti legalizuoti prostituciją Klaipėdoje, ištraukti verslą į šviesą, programoje trūksta laisvo elgesio dvasios. Jei rimtai, , tai gal derėtų socialdemokratams viską sugriauti, jokio tęstinumo, viską pradėti iš naujo.

    Reply
    • Va

      Taip sudirbau programą, kad net pačiam patiko.

  5. Nerijus

    Bet tai kokio brangumo ta”parduota skūra”!? Negi tau Kongai prižadėjo žmoną palikt prie Lovio,ar „eks-komuniagos”užmerks akis dėl „varkių”!? Kongai negi tos kelnės tiek prilipo, užpakalio struktūra „suaugo”su Krėslu Rotušėje!? Gal laikas duot kitiem KAŽKĄ NORS( nors netikiu)-PADARYTI MŪSŲ VISŲ KLAIPĖDAI!!!!

    Reply
  6. Z

    na, tikrai apgailėtina, kaip staiga pradėti ginti „miesto darbai” ir kaip pradėti kritikuoti opozicija 🙂

    Reply
  7. Tik vienas padorus

    Vienintelis tikrai padorus Žmogus šioje nuotraukoje- tai medikas Romaldas Sakalauskas. Nieko nieko , jokių politinių pažiūrų nekeitęs. Puikus gydytojas ir garbingas žmogus. Tragiškiausiai atrodo tie du pasmadyti perbėgėliai. Senyvas amžius ir noras bet kokia kaina likti miesto valdžioje. O Vilijja Blinkevičiūtė, juo pasmadžiusi, man visam laikui prarado buvusį ilgalaikį pasitikėjimą. Ko verta partija, kai savo miete neišaugina lyderių, kai tenka pirtki „persidažiusius veikėjus”? Nulis, ne partija

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This