Į NT projektą Klaipėdoje investuojama daugiau kaip 50 mln. eurų

Verslas

Verslininkas Gintautas Bertašius kartu su partneriu ir investuotojais ketina per ketverius metus išvystyti 11-os daugiabučių kvartalą uostamiestyje, o viso projekto ant Dangės upės kranto projektinė vertė sieks daugiau nei 50 mln. eurų. Tai taps vienu iš didžiausių gyvenamosios paskirties projektų Klaipėdoje per pastaruosius dešimt metų.

Visas kvartalas „Danės krantas“ apims 37 400 kv. metrų bendrojo patalpų ploto, iš viso bus pastatyta kiek daugiau kaip 450 butų, o prie daugiabučių numatytos bendrosios žaidimų ir sporto bei poilsio erdvės.

„Projektas nėra gimęs vakar, jis ilgai brandintas, todėl, nors ir matome neapibrėžtumą rinkoje, mūsų tai nestabdo. Su partneriu mąstome apie 5 metų perspektyvą“, – pranešime spaudai cituojamas G. Bertašius.

Pagrindinis projekto iniciatorius Gintautas Bertašius anksčiau su finansų ir nekilnojamojo turto investiciniais projektais dirbo Šveicarijoje, o Klaipėdoje valdo prestižinėje vietoje įsikūrusį viešbutį „Michaelson boutique Hotel“. Kaip juokauja verslininkas, patirties versle jis turi, bet NT rinkoje Lietuvoje yra naujokas. Visgi uostamiestis jam puikiai pažįstamas. Verslininko valdomame sklype prieš beveik dešimtmetį buvo suprojektuota 8 namai, tačiau ilgą laiką projektas nejudėjo, Anot verslininko, tam reikėjo ne tink tinkamų verslo partnerių, bet ir pačiam iš emigracijos sugrįžti gyventi į Lietuvą. 2020 metais projektas atgimė prie komandos prisijungus nekilnojamojo turto plėtotojui, investuotojui Pauliui Junčiui.

Naujasis uostamiesčio kvartalas išdygs Mažojo kaimelio teritorijoje, šalia Klaipėdos botanikos sodo ant Dangės upės kranto. 2016 metais kvartalą projektavo žinomas šviesaus atminimo architektas Algimantas Kančas. 2021 metais projektavimo darbus tęsė nauja komanda su projekto architektu Ramūnu Atu, atstovaujančiu klaipėdiečiams gerai pažįstamai architektų įmonei „A Team Projects“.

„Mažasis kaimelis daugeliui klaipėdiečių asocijuojasi su žaluma ir kokybišku patogiu gyvenimu. Siekiame, kad toks būtų ir naujasis kvartalas – žalias ir patogus gyventi. Brangakmeniu šį projektą pavers vos už 300 metrų baigiama statyti moderniausia, kaip teigia Klaipėdos savivaldybė, mokykla Lietuvoje“, – pasakoja projekto partneris P. Junčys.

 „Danės kranto“ vizualizacija

Kvartalas suprojektuotas taip, kad gyvenimu ir gamta naujakuriai galėtų mėgautis nepalikdami bendros teritorijos – numatytas priėjimas prie upės, krepšinio, padelio ir kitos sporto aikštelės, centrinėje kvartalo aikštėje svarstoma įrengti bendro naudojimo baseiną ar kitą su vandeniu susijusią poilsio zoną, pavyzdžiui, fontaną. Kvartale bus visos saugumą ir komfortą užtikrinančios sistemos, modernus apšvietimas, elektromobilių įkrovimo stotelės.

Projektą planuojama vystyti penkerius metus etapais, pirmieji naujakuriai čia įsikurti turėtų 2023-ųjų pabaigoje.

Anot naujojo projekto vystytojų, Klaipėdos nekilnojamojo turto rinka šiuo metu snaudžianti, tačiau pagyvėjimo tikimasi šių metų pabaigoje.

„Rinkoje šiuo metu vyksta šniukštinėjimas ir kantrybės žaidimas. Pirkėjai domisi būstais, juos apžiūrinėja, tačiau sprendimo pirkti nepriima, lūkuriuoja. Manome, kad tokia situacija išliks iki 2023 metų III-IV ketvirčio. Su šia mintimi pasirinktas ir projekto pirmojo etapo užbaigimo terminas bei antrojo etapo pradžia“, – aiškina P. Junčys.

Kaip teigia investuotojas, uostamiestyje naujų vystomų gyvenamosios paskirties projektų mažai, o visa rinka yra nuvertinta, jei lygintume ją su kitais Europos uostais.

„Per ateinančius 10 metų Klaipėda pasikeis, tai yra augantis miestas. Tikimės, kad „Danės krantas“ prisidės prie naujo Klaipėdos įvaizdžio – kokybiško gyvenimo uostamiestyje, o mūsų kvartalas ir šiaurinė miesto dalis taps rimtu konkurentu kitiems pajūrio kurortams. Juk Klaipėda neturi sezoniškumo, o vasarą naujai įrengtais takais dviračiu galima numinti tiek prie jūros, tiek  į senamiestį“, – reziumuoja P. Junčys.

4 Comments

  1. bruleo

    Don’t even think about getting a property there. That ground is regularly flooded and worse now since all the trees were cut to build the school opposite.

    Reply
  2. T

    Klaipėda darbininkų ir pensininkų miestas, jaunimas bėga iš čia, todėl tokia kaina yra neadekvačiai didelė,o ir vieta kurią gal būt susidomės vilniečiai, savo atostogoms.

    Reply
  3. karolis

    kažkaip labai panašu i reklaminį straipsnį :/

    Reply
    • Karoliui

      Kad reklaminis, akivaizdu, bet va kainos už kv m galėtų šioje vietoje būti ir kuklesnės- 2600 ar 2700 eur. šioje vietoje ir už tokią architektūrą, ne pačią brangiausią statybą, galvočiau per daug.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Atgimsiančiame sandėlyje - viešbučio tęsinys

Žvejų gatvėje prasidėjo nuo pirmųjų Nepriklausomybės metų nenaudoto sandėlio rekonstrukcija – čia po poros metų prasiplės gretimame buvusiame sandėlyje veikiantis ...
2019-08-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujosios mokyklos statybos prasidės tik spalį

Po trečiadienį vykusio pirmojo Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistų ir Žolynų kvartale mokyklą statysiančios UAB „Versina” projektų vadovo Juliaus Ščerbakovo pasitarimo paaiškėjo, ...
2019-06-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Uosto planai ir turizmas nesikerta?

Klaipėdietis parlamentaras Simonas Gentvilas, nusprendęs mesti iššūkį dabartiniam uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui kovoje dėl partijos kandidato į merus vardo, pirmadienį ...
2018-09-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This