Oi, broli, broli*

Spyglys

Spyglys
2023-02-15

Komentarų: 21

Stebint pastarojo meto vis dar Klaipėdos meru esančio Vytauto Grubliausko darbotvarkę Spygliui kyla klausimas – ant ko gi jis padėjo. Ant savo naujųjų partijos bičiulių („komuniagų”, pasak jaunojo socdemo Vidmanto Plečkaičio), ant rinkėjų, ar ant visų iškart?

Nes kaip gi kitaip galima paaiškinti, kad daugeliui netikėtai paraudonavęs Vytautas jau antrą kartą iš eilės praleidžia kandidatų į Klaipėdos mero postą debatus, kuriuose dalyvauja absoliučiai visi jo konkurentai?

Na gerai, Spyglys supranta, kad komandiruotpininigiai į Briuselį tikrai svarbiau nei pašnekesys su miesto pramonininkais. Bet kodėl nenueiti į debatus, kai nusimato komandiruotė tik į Melnragę, o ne į Europos sostinę?

Sakysit, senyvas jau tas mūsų meras, per vėlai debatai rengiami, tuo metu jau snūdas paprastai ima. Nu bet kad ne, trečiadienį jis juk 19 val. dalyvaus Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui paminėti skirtame renginyje „Oi, broli, broli”. Anas juk prasidės visa valanda vėliau nei debatai.

Taip kad bent jau Spygliui akivaizdu, jog tikrai padėjo meras ir skersą, ir išilgą. Lieka tik klausimai – ant ko ir ar užklotieji tuo skersu ir išilgu dar turi savigarbos (čia jau ne apie socdemus kalba). Atsakymą sužinosim jau greit.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikos.

21 Comments

  1. Laima

    Geras parašymas meras dėjo skersai ir išilgai?. Aš žinau dar kitą išsireiškumą: meras dėjo su penkiais per vieną. Manau suprasite.?

    Reply
  2. ezys

    Zino, kad neisrinks, tai ko ten eiti? 🙂 Ka socialdemokratai galvojo irgi neaisku

    Reply
  3. Profesionalus pensininkas

    Ant nieko jis nieko nededa nei skersai, nei išilgai. Taigi, jis meras ir siekia prideramai atlikti savo pareigas, ką padarė-visi mato, o ką berniukai ir mergaitės žada padaryti, tai dar tik pasakos, skirtos pasakų mėgėjams. Ką žmonės išrinks, tas ir bus meras, galėtų būti už ką nors teistas, pagrabaliojęs ar pavarvinęs, dabar taip madinga tapo. orginalios asmenybės.

    Reply
  4. Pensininkas.

    Jooo…, savo krašte pranašu nebusi. Keikiat dabartinį Merą, bet…Klaipėdai – prestižinis „Financial Times“ ekspertų įvertinimas

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/archive/latest.php
    Būkit biedni ar bagoti, BET TEISINGI !!!

    Reply
    • Pensininkui

      Kad biedni – tai tikrai! O iki teisingumo – tai kaip iki tolimiausios galaktikos!!!
      „Financial Times” įvertinimas yra ne už savivaldybės ir mero darbą! Tai dėl kitų institucijų, kompanijų, žmonių kryptingos ir tikslingas veiklos NEPAISANT beviltiškos miesto valdžios „veiklos”, o teisingiau NEVEIKIMO ar net KONTRVEIKIMO!!!

    • Pensininkas.

      Tai kas sudaro sąlygas institucijų, kompanijų, žmonių kryptingai ir tikslingai veiklai ?, o gi tikslinga ir kryptinga Mero ir savivaldybės veikla, nepaisant padarytų ir daromų klaidų ir visad būsiančių biurokratinių trukdžių, ir ta visuma įvertinta ekspertų, o ne užangažuotų ar „nuskriaustų” vietinių verksnių.

    • Pensininkui

      Nenoriu įžeisti „pensininko”, vienok panašu, kad toks požiūris yra arba naivumas ir nesigaudymas realybėje arba tiesiog primityvus neįgalios miesto valdžios teisinimas.

  5. Diana

    Tai kad ir kiti tik populistai, siekiantys asmeniniu ar ,,melynu”tikslu, pristate savo neadekvacius nudienos Klaipedai tikslus, o vienas is viso ,,auksciausia lyga”-
    politika pavadino hobiu. Tai uztat taip ir gyvename gerai, nes valdziazmogiams mes tik hobi, pasityciojimas kaip reta.
    Na po tokiu debatu pasibaisejau busimais kandidatais i mero posta.
    Jie parkinga ispres statydami brangias pozemines aiksteles, bendraus su rinkejais 1 kart.i ketvirti, seneliais pasirupins statydami pastatus pacioje brangiausioje zonoje, ligonines isples, algas kels medikams-duok milijona jei jis nekvalifikuotsas ir nemoka skaityti elementariu kraujo tyrimu ar nepazista seseliu mokslo; kurortu susiruose padaryti Klaipeda, tik nepagalvojo ka pasiulys atplaukusiems laiveliams apart vis besidauginanciu reik nereik PC ir baru , Svyturio Arena ir ta sugadino garso akustika, niekas nenori koncertuoti- i toki kaima atvaziuoti, geotermini projekta susiruose stumti- o 3 -vandenvietes projekta palaidojo ir toliau pietine miesto dali kankina Vilhelmo kanalo uzterstu vandeniu, ,,paskanintu” bekvapemis dar labiau pavojingesnemis organizmui medziagomis. Nusisnekejo- sudaryti gyventoju prieinamuma , stebeti panaudojima finansu ar finansiniu ataskaitu, ir taip zinom kad plaunami pinigai ir i kaire ir i desine.
    Bet, nei vienas nekalbejo apie nauju darbo vietu kurima, kvalifikuotu specialistu kurima ir kvalifikacijos kelima, skaidriu pareigybiu kontrole, nor malios seimos- vyro ir zmonos reglamentuota darbo valandu ir poilsio laika, taip issprendziant moksleiviu psichine ir emocine sveikata pirmiausiai seimose, sukuriant teigiama klimata ir tik tada mokykloje didinti psichologu skaiciu, niekas nesiule praktisko ir paprastesnio-pigesnio parkingo budo daugiabuciu gyvetojams pietineje miesto dalyje . Na zinoma svaigsta apie nemoka ma senjoru ir moksleiviu pavezejimus mieste, parkingu surinktu lesu deka,gristam i sovietmecius kai tik ,,isrinktieji” gales tureti auto. Geda!!!

    Reply
    • Tas pats

      Einu Manto gatve ir džiaugiuosi, nemokamai galiu iki valiai pakvėpuoti automobilių išmetamomis dujomis. Kažkam užsinorėjo dabar madingo tautiškai aštraus pojūčio, apribojo greitį 30-čia km. Automobiliai raunasi į priekį, vairuotojai spaudžia stabdžius, kvėpuok giliai, juk veltui… Saugumui tikrai pakanka sumažinto greičio iki 40 km., tokiu greičiu slinkdamas automobilis žymiai mažiau dūmina pėsčiuosius, greičiau pravažiuoja, mažiau stabdomas – mažiau dūmina. Ar visur reikalingos tos autobusų eismui skirtos linijios. Sveikas protas sako, kad persistengta. Nejaugi atsakingi pareigūnai nevažinėja ir nevaikšto mieste , nejaugi nepastebi durnysčių.

  6. Nu jo

    Iš geležinkelių masiškai žmonės atleidžiami. Įmonės bankrotinamos. Ko gero vyks paskutinis JAMAM urmu…
    Tai gal net nesvarbu, kuris ten taps meru… Žmonės neturi smegenų, kad daleidžia iki tokių veikų…

    Reply
  7. Hai

    Meras?… O gal šliurė?

    Reply
  8. Algis

    Tai vienas is blogiausiu meru kada cia buvusiu.Miestas apleistas,jaunimas bega,nes renginiu isskyrus juros svente nera.

    Reply
    • ezys

      jaunimas bega, nes miestas per mazas ir pramoninis, kad ir koks meras butu su Vilnium ar Londonu nepakonkuruosi del jaunimo ir tikrai ne del renginiu kiekio 🙂

  9. Šį sykį

    Spyglys ypač aštrus:D)) Nors.. Grubliausko taktika labai gera – kam jam visos tos turgaus mugės reikia? Taigi žino kad šį sykį niekas jo ne išrinks..

    Reply
    • abejoju

      ir manau, kad dar tikisi. Ko gi tada būtų iki socdemų dasmukęs.

    • ezys

      ne is gero gyvenimo reik manyt 🙂 Arba gavo pasiulyma, kurio negalejo atsisakyti. Man idomiau, kam socdemams Grubliauskas – kandidatas i merus? Taip jie parodo, kad nieko patys neturi, o Grubliauskas is 3 kart mero rinkimus laimejusio kandidato, greitai taps i II tura nepatekusiu kandidatu, tai ir EP rinkimuose vargiai ar patemps sarasa. Gal as klystu, bet man atrodo, kad abiem pusem tokios makles i gera neiseis.

  10. Tada

    Ir mes dedam ant jo skersą ir išilgą?

    Reply
    • Darbėnų zakristijonas Vincas

      Grumblauskiui jau yra pochui viskas, juk turbūt pats puikiai supranta, kad niekas jo nebeišrinks

    • Anonimas

      Grubliauskui yra pažadėta vieta trejetuke Europos parlamento rinkimuose. Jis to labai jau nori, o čia bando tempti socdemų sąrašą

  11. Du brolaliai

    O broli, broli… Tai gal jaunesnis brolis – bruderis Kęstutis galėtų įtemptoje darbotvarkėjė niekaip ‘mero” kėdės nepaleidžiantį Vytautą Grubliauską pavaduoti? Toks savesnis, iš darbininko luomo, „furos” vairuotojas/ O tos partijos, tie judėjimai, , partijų kaitoje visiškas niekis, juk. Svarbu tik dalyvauti. Nesvarbu visai , ar tu liberalas”širdyje” ar feisas paraudonavęs visomis prasmėmis…

    Reply
  12. Deputatas

    Nu Šulcai tu ir duodi! Juk prieteliai buvote.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybėje įsisiautėjo cenzoriai*

Negana to, kad kai kurie Klaipėdos savivaldybės tarnautojai skundžiasi, jog yra ujami, persekiojami, žeminami (lietuviškai – mobinguojami), jiems dar uždrausta ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This