Klaipėdai – „Financial Times“ ekspertų įvertinimas

Verslas

„Financial Times“ investicijų ekspertų padalinys „fDi Intelligence“ paskelbtame reitinge „Europos ateities miestai ir regionai 2023“ pirmą kartą išskirtas ir Lietuvos uostamiestis – Klaipėda įvertinta už tiesioginių užsienio investicijų (TUI) pritraukimo strategiją.

Kasmetė studija skirta aptarti ir išskirti daugiausia potencialo turinčias investicijų kryptis Europoje. Šiais metais ekspertai pastebėjo ir Klaipėdą, jai skirdami 9 vietą kategorijoje „Europos ateities mažieji miestai 2023“.

„Šis įvertinimas Klaipėdai labai svarbus ir įrodo, kad miesto strateginių partnerių, kurie dalyvauja šių investicijų pritraukime, pasirinkta strategija yra veiksminga“, – pranešime cituojama sako Diana Manko, „Klaipėda ID“ Investicijų ir Investicinės aplinkos skyriaus vadovė.

Anot jis, toks įvertinimas rodo miesto judėjimą tinkama linkme, o taip pat yra papildoma motyvacija kurti dar patrauklesnę investicinę aplinką Klaipėdoje.

Teigiama, kad per pastaruosius penkerius metus, uostamiestis pritraukė 32 TUI projektus – beveik milijardą eurų lėšų – ir taip sukūrė per 2,6 tūkst. darbo vietų. Tarp didžiausių praėjusių metų investicijų – garsi Norvegijos bendrovė „Dokka Fasteners”, gaminanti pramonines tvirtinimo detales.

Investuotojus uostamiestis vilioja papildomomis paskatomis. Pavyzdžiui, įmonės, sukuriančios bent 6 darbo vietas, gali pretenduoti į finansinę paskatą biuro nuomos išlaidų kompensacijai – iki 1800 eurų už vieną naują darbo vietą. Finansinė paskata talentams numato 2000 eurų būsto nuomos kaštams padengti ir 400 eurų lietuvių kalbos kursams. Į ją gali pretenduoti net 64 specialybių atstovai, nusprendę apsigyventi ir dirbti Klaipėdoje. Įvairių paskatų siūlo ir Klaipėdos laisvoji ekonominė zona.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje žada gaminti specializuotus vaistinius preparatus

Klaipėdoje kitais metais duris turėtų atverti biotechnologijų įmonė „Memel Biotech“, kurioje bus gaminami vaistiniai preparatai klinikiniams tyrimams. „Klaipėda ID“ atstovų ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

Verslas

Ekspertai diskutavo apie mėlynosios ekonomikos svarbą

Spalio 10–11 d. Klaipėdos kultūros fabrikas tapo Lietuvos mėlynosios ekonomikos diskusijų epicentru. Konferencija „Klaipėda Manifesto“ subūrė ekspertus iš viso pasaulio, ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėda - tarp penkių patraukliausių verslui Europos mažųjų miestų

Kasmetiniuose „Emerging Euorope” reitinguose Klaipėda išrinkta patraukliausiu verslui mažuoju Europos miestu. Daugiau nei 150-ies pasaulinių TUI (tiesioginių užsienio investicijų) ekspertų grupė ...
2023-09-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This