Skelbia memų konkursą „šliūpoGENAS“

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-02-17

Pirmojo Palangos burmistro gimtadienį kurorto jaunimas kviečiamas švęsti kuriant memus. Prie šios kūrybinės užduoties gali jungtis visi socialinių medijų vartotojai, nestokojantys aštraus žvilgsnio į kasdienybę. Įkvėpimu memams siūlomos daugiau nei prieš šimtą metų nuskambėjusios kontraversiškojo aušrininko citatos.

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus, rengdamasis minėti jam vardą suteikusio aušrininko, gydytojo, rašytojo ir leidėjo gimtadienį, kviečia ruošti dovanas, kurios būtų jį sužavėjusios. Iki kovo 7 d. visi kviečiami dalyvauti internetinių memų konkurse ir bandyti atrasti, ar charizmatiškojo prakalbų sakytojo genas gyvybingas šiandien. Konkurso dalyviams vizualinei inspiracijai siūloma naudoti vieną iš pasiūlytų Jono Šliūpo citatų. Nors ir perkeltos į kitą kultūrinį kontekstą, jos vėl leis nuskambėti kritiškam ir nepataikaujančiam visuomenės veikėjo balsui.

Nors ir pašiepiamas dėl kone vaikiško idealizmo, Jonas Šliūpas savo laikmetį pralenkusiais pamąstymais politinius konkurentus dažnai palikdavo užnugryje. Toks jis atrodo šiandien – drąsi, spalvinga, bekompromisė asmenybė, kovojusi su besikuriančios Lietuvos prietarais ir tamsumu.

Norėdami dalyvauti konkurse, sukurkite memą naudodami vieną iš pasiūlytų citatų, jį paskelbkite savo Facebook paskyroje pažymėdami Jono Šliūpo muziejų ir naudodami grotažymę #šliūpoGENAS. Kovo 7 d., konkursui pasiekus kulminaciją, bus paskelbtas nugalėtojas ir daugiausia kartų pasidalintų memų kūrėjus apdovanos prizais.

Jono Šliūpo citatos inspiracijai:

„Vis tik Lietuva aukštyn!“, „Mano gyvenimo beveik kiekviena valanda yra drama“, „Gyvenau taip, kaip mokėjau ir galėjau, visuomet siekdamas tam tikro idealo“, „Lietuvybės apaštalu jaučiausi pilna burna!“, „Kalba yra mūsų sielos atspindys“, „Mano uždaviniu yra sukelti tautoje naujas mintis“, „Juk nėra žmogaus be klaidų, kaip ir žmogaus be jokių nuopelnų“.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Jono Šliūpo muziejus sulaukė dovanos iš Los Andželo 

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejų pasiekė išskirtinė dovana iš Lietuvos generalinio konsulato Los Andžele (JAV) – Jono Šliūpo knygos „Lietuvių ...
2024-07-11
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia į pasakojimų pasirodymus „Istorijų palėpė“

Jau trečiąjį kartą Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinyje Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje liepos 8-11 d. vyks vienintelė tokia Lietuvoje istorijų ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Regionas

Supažindins su Antano Smetonos atostogomis Palangoje

Liepos 3 d., trečiadienį, 17 val., Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje bus atidaroma jau ketvirtoji šiemet vieno eksponato parodų ciklo ...
2024-06-28
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This