Skelbia memų konkursą „šliūpoGENAS“

Kultūra

Pirmojo Palangos burmistro gimtadienį kurorto jaunimas kviečiamas švęsti kuriant memus. Prie šios kūrybinės užduoties gali jungtis visi socialinių medijų vartotojai, nestokojantys aštraus žvilgsnio į kasdienybę. Įkvėpimu memams siūlomos daugiau nei prieš šimtą metų nuskambėjusios kontraversiškojo aušrininko citatos.

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus, rengdamasis minėti jam vardą suteikusio aušrininko, gydytojo, rašytojo ir leidėjo gimtadienį, kviečia ruošti dovanas, kurios būtų jį sužavėjusios. Iki kovo 7 d. visi kviečiami dalyvauti internetinių memų konkurse ir bandyti atrasti, ar charizmatiškojo prakalbų sakytojo genas gyvybingas šiandien. Konkurso dalyviams vizualinei inspiracijai siūloma naudoti vieną iš pasiūlytų Jono Šliūpo citatų. Nors ir perkeltos į kitą kultūrinį kontekstą, jos vėl leis nuskambėti kritiškam ir nepataikaujančiam visuomenės veikėjo balsui.

Nors ir pašiepiamas dėl kone vaikiško idealizmo, Jonas Šliūpas savo laikmetį pralenkusiais pamąstymais politinius konkurentus dažnai palikdavo užnugryje. Toks jis atrodo šiandien – drąsi, spalvinga, bekompromisė asmenybė, kovojusi su besikuriančios Lietuvos prietarais ir tamsumu.

Norėdami dalyvauti konkurse, sukurkite memą naudodami vieną iš pasiūlytų citatų, jį paskelbkite savo Facebook paskyroje pažymėdami Jono Šliūpo muziejų ir naudodami grotažymę #šliūpoGENAS. Kovo 7 d., konkursui pasiekus kulminaciją, bus paskelbtas nugalėtojas ir daugiausia kartų pasidalintų memų kūrėjus apdovanos prizais.

Jono Šliūpo citatos inspiracijai:

„Vis tik Lietuva aukštyn!“, „Mano gyvenimo beveik kiekviena valanda yra drama“, „Gyvenau taip, kaip mokėjau ir galėjau, visuomet siekdamas tam tikro idealo“, „Lietuvybės apaštalu jaučiausi pilna burna!“, „Kalba yra mūsų sielos atspindys“, „Mano uždaviniu yra sukelti tautoje naujas mintis“, „Juk nėra žmogaus be klaidų, kaip ir žmogaus be jokių nuopelnų“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pristatys į Palangos tarpukario istoriją žvelgiančią knygą

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kovo 16-ąją, šeštadienį, 14 val. kviečia į naujos knygos „Jono Šliūpo ženklai Palangoje. Kelionė po ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Regionas

Jono Šliūpo muziejuje – išskirtinis papuošalas

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje atsidaryta antroji vieno eksponato parodų ciklo paroda „Subtili mėlyna: ką matė stiklo akutės“. Ji skirta ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Regionas

Pasakos apie nepriklausomybės atkūrimą epidemijų apsuptyje

Vasario 8 d., ketvirtadienį, 18 val., Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23a, Palanga) vyks Andriaus Grodžio paskaita „Nepriklausomybės ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This