Transporto ir logistikos mokslo ir studijų klasteryje – pirmieji vaisiai

Švietimas

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas VILNIUS TECH, praeitų metų pabaigoje sukūrę Transporto ir logistikos mokslo ir studijų klasterį, skelbia, jog jau skina pirmuosius vaisius – aštuoni LAJM absolventai nusprendė pradėti papildomąsias ir magistrantūros studijas.

Klasterio partneriai specialiai jūrininkams sukūrė naują jungtinę VILNIUS TECH ir LAJM transporto inžinerijos magistrantūros studijų
programos specializaciją „Jūrų transporto inžinerija ir logistika“. Uosto specialistams skirta verslo vadybos magistrantūra „Transporto inžinerinė ekonomika ir logistika“.

LAJM absolventai, laivavedžiai, laivų mechanikai ir elektromechanikai, studijuos jūrų transporto ekosistemą, laivų inžinerinių sistemų valdymą, jūrų uosto krovos modeliavimą, jūrų transporto logistiką ir ekonomiką bei kitus mokslinių tyrimų, transporto sistemų valdymo studijų dalykus. LAJM uosto ir laivybos valdymo, laivybos ir logistikos informacijos sistemų ir jūrų transporto logistikos technologijų studijų programų absolventai pasirinks logistikos tiekimo grandinės valdymo ar transporto logistikos studijų specializaciją.

Teigiama, kad pradėta vykdyti jungtinė jūrų transporto magistrantūra sustiprino ir klasterio partnerių dėstytojų, mokslininkų bei tyrėjų bendradarbiavimą jūrų transporto ir logistikos mokslinių ir taikomųjų tyrimų srityje. Bendros LAJM ir VILNIUS TECH tyrimų kryptys – jūrų ir sausumos transporto sistemų multimodalumas, krovinių gabenimo technologijos, laivybos ir uosto saugumas bei aplinkosauga, logistika, transporto politika ir kitos.

Nors LAJM yra viena iš lyderių kolegijų mokslinių publikacijų srityje, tačiau transporto inžinerijos krypties mokslininkų, dėstančių LAJM, stinga. Veikdami klasteryje LAJM dėstytojai įgijo naujų galimybių tobulinti kvalifikaciją vykdant bendrus mokslinius tyrimus ir studijuojant doktorantūroje. Šiuo metu trys LAJM dėstytojai rengiasi studijuoti VILNIUS TECH doktorantūroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda Jūreivystės mokyklos reorganizaciją

Praėjus porai mėnesių po Vyriausybės sprendimo Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą (LAJM) padaryti Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje – Lietuvos jūreivystės akademija, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pakrikštijo naują mokomąjį katerį

Trečiadienį pakrikštytas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) naujas mokomasis laivas „AKADEMIJA“. Jo krikštamote tapo direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė. ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Vyriausybė palaimino LAJM prijungimą prie Vilnius TECH

Vyriausybė trečiadienį pritarė tam, kad Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) taptų Vilnius TECH padaliniu Klaipėdoje. Po LAJM prisijungimo prie Vilnius ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This