„Neptūne” – nauja valdžia ir laikinas „senas” direktorius

Sportas, Svarbu

VšĮ Klaipėdos „Neptūno” krepšinio klubas, kurios didžiausia dalininke pernai rugsėjį tapo uostamiesčio savivaldybė, tik šią savaitę Registrų centrui pateikė duomenis apie dar sausio pradžioje ir viduryje priimtus sprendimus dėl naujų valdymo organų ir laikinojo direktoriaus.

Laikinuoju klubo vadovu tapo jam 2018-2021 metais vadovavęs Vilius Sukonas. Mato Baranausko nuotr.

Žinia, Klaipėdos miesto taryba nusprendė perimti 9/20 dalis šios įstaigos dalininkų kapitalo. Po šio sprendimo tarp įstaigos dalininkų nebeliko Deivido Jackos, Tomo Daugėlos, UAB „Rietuva” ir Vidmanto Dambrausko.

Pernai gruodį vykusiame dalininkų susirinkime buvo patvirtinti nauji įstaigos įstatai. Juose yra įtvirtinta ir dalininkų struktūra, nurodant, kam ir kiek priklauso dalių: Klaipėdos savivaldybė valdo devynias, Sigitas Ambrazevičius – septynias, po vieną priklauso Vidui Augaičiui, Mariui Girčiui, Vytautui Lygnugariui ir Arūnui Tumai. Įstatuose taip pat nurodoma, kad balsų skaičius dalininkų susirinkime nepriklauso nuo dalininko įnašo vertės, o valdyba sudaro trys asmenys, iš kurių du turi būti savivaldybės deleguojami atstovai. Valdyba renkama ketverių metų laikotarpiui. Įstaigos vadovą skiria ir jo darbo sutarties sąlygas tvirtina dalininkų susirinkimas.

Dalininkų susirinkimas dėl naujos valdybos išrinkimo ir klubo vadovo tvirtinimo vyko dar sausio 9-ąją. Jame nedalyvavo tik V. Augaitis, Susirinkimo protokole rašoma, kad iš Klaipėdos savivaldybės administracijos į valdybą buvo pasiūlyti direktorius Gintaras Neniškis, jo pavaduotojas Andrius Dobranskis ir Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė. Likę dalininkai pasiūlė M. Girčio kandidatūrą. Pastarasis ir G. Neniškis balsavime nedalyvavo. Devyniais balsais už ir niekam nebalsavus prieš į valdybą buvo išrinkti G. Neniškis, K. Petraitienė ir M. Girčys.

Tame pačiame posėdyje dėl to, kad iš įstaigos vadovo pareigų atsistatydino S. Ambrazevičius, buvo nuspręsta paskirti laikinąjį vadovą iki konkurso būdu bus išrinktas nuolatinis. Laikinuoju vadovo tapo Vilius Sukonas, kuris, beje, jau kvietė raštu dalininkus į šį susirinkimą. Laikinajam vadovui, kuriam nustatyta 40 valandų darbo savaitė, paskirtas 3000 eurų mėnesinis atlyginimas atskaičius mokesčius.

V. Sukonas „Neptūnui” vadovavo nuo 2018-ųjų pradžios, kai jo kontrolė perėmė S. Ambrazevičius.

„Jis stažavosi Norvegijoje ir Šveicarijoje, darbavosi sporto struktūros srityse”, – tada apie naują direktorių sakė S. Ambrazevičius.

V. Sukonas klubui vadovavo šiek tiek daugiau nei trejus metus – iki 2021-ųjų kovo. Jis šiuo metu vadovauja dar penkiems juridiniams asmenims: mažosioms bendrijoms „Renginių planas”, „Vesra”, bendrovėms „Express pro k28″ (pastarosios akcininkais yra pats V. Sukonas, M. Girčys ir T. Daugėla) ir „Stambus planas” bei VšĮ „Klaipėdos krepšinis”.

Beje, apie pokyčius vadovybėje klubo interneto svetainėje vis dar nėra nė žodžio.

Naujoji klubo valdyba į posėdį rinkosi sausio 13-ąją. Jo metu valdybos pirmininku G. Neniškio ir K. Petraitienės balsais buvo išrinktas M. Girčys.

Pernai lapkritį miesto Tarybos sprendimu papildomus 250 tūkst. eurų gavęs „Neptūnas” šiuo metu LKL turnyrinėje lentelėje su aštuoniomis pergalėmis ir dvylika pralaimėjimų užimą devintąją vietą ir lenkia tik Pasvalio „Pieno žvaigždes”, lygos debiutantus „Gargždus” ir Prienų „Labas Gas”. Uostamiesčio ekipos kelias Karaliaus Mindaugo taurės link šiemet baigėsi nepasiekus finalo ketverto – duris į jį uždarė Jonavos „CBet“.

2021 m. liepos – 2022 m. birželio laikotarpį apimančioje paskutinėje įstaigos finansinėje ataskaitoje rašoma, kad klubas gavo 1,957 mln. eurų pajamų – jos buvo 450 tūkst. didesnės nei prieš tai buvusiu finansiniu laikotarpiu. Taip pat šis laikotarpis jau baigtas turinti teigiamą finansinį rezultatą – 6 859 Eur, kai 2020-2021 m. buvo fiksuotas 156 007 eurų dydžio nuostolis.

Per ataskaitinį laikotarpį Klaipėdos savivaldybė klubui iš viso skyrė 1 335 232 eurų. Dar 5 433 eurus pridėjo jos valdoma bendrovė Klaipėdos autobusų parkas.

Didžiąją klubo išlaidų dalį – 1 091 314 eurų – sudarė žaidėjų ir trenerių išlaikymas.

8 Comments

  1. Siaip

    Tokia nesamone.. direktoriaus alga 3k atskaicius mokescius… kai sis klubas prie jo pastovaus ar laikino tariamo valdymo nugarmejo i neregetas zemumas.. kai 90 proc biudzeto duoda savivaldybe… maza to Neptunas eile metu nedalyvauja jokiam tarptautiniam turnyre… nepatyria jokiu kelioniu ir kt islaidu bet ir tuo paciu niekur miesto nereprezentuoja visiskai.. atvirksciai daro neigiama poveiki miestui ir tai irodyta tyrimais.. vien lankomuma paziurekit vietiniu varzybu, jis tragiskas.. administracija dirbti isvis nemoka… o dar ir jis dar vadovauja 5 juridiniam asmenim.. o prie Kurausko kabinosi kad jis vadovauja vienai imonelei dar kazkokiai mazai… visiskai neadekvatu… bet kam tai rupi… niekam.

    Reply
    • Anonimas

      Prie Kurausko ir atsirado skolos

    • Anonimas

      Nes remejai nevykde pazadu savo , miestas duodavo trys kart maziau paramos o rezultatai ir tarptautiniai turnyrai buvo

    • Anonimas

      Buvo rezultatai nes leido nesamus pinigus

  2. Kazkoks cirkas

    Laikas uzkalti langus ir baikite taskyti vejais zmoniu pinigus. Kuo daugiau pinigu kisama nezinia kam, tuo rezultatai prastesni….

    Reply
  3. Igoris

    Vaitkus pades draugams….

    Reply
  4. Renaldas

    2022 m. lapkritį klaipėdiečiams buvo pristatytas Klaipėdos miesto savivaldybės Strateginis veiklos plano (SVP) projektas ir pasiūlyta teikti pastabas ir klausimus. Vienas iš pateiktų klausimų skambėjo taip: „SVP priemonė „Reprezentacinių Klaipėdos miesto sporto komandų dalinis finansavimas” – priemonei 2023 m. numatyta skirti 1,6 mln. EUR, bus remiamos 6 sporto komandos. KLAUSIMAI:
    1) kuo remiantis priemonei skirtos lėšos nuo vidutinių 0,7 mln. EUR 2018-2020 m. išaugo iki 1,6 mln. EUR?
    2) Informuoju, kad KMSA pažeidžia ES konkurencijos LR Konkurencijos taryba, svarstydama krepšinio klubo „Neptūnas” paramą iš KMSA skirstomo viešojo biudžeto, pripažino, kad „Neptūnas” yra profesionalaus sporto klubas ir yra laikytina ūkio subjektu, o jo bei panašių sporto klubų finansavimas gali daryti poveikį konkurencijai ir valstybių narių tarpusavio prekybai, nes teikiama parama ūkio subjektui atitinka visus valstybės pagalbos kriterijus ir tokia parama gali būti įgyvendinama laikantis kurio nors iš Europos Komisijos reglamentų, atleidžiančių nuo Sutarties 108 straipsnio 3 dalyje nustatytos pareigos, nuostatų (pavyzdžiui, de minimis reglamentu – parama iki 200’000 EUR). Šiuo atveju parama ūkio subjektui „Neptūnas” viršija 200’000 EUR ir tokia valstybės pagalba laikoma neteisėta, ir nacionalinio teismo ar Europos Komisijos sprendimu gali būti pareikalauta jos išieškojimo iš pagalbos gavėjų su palūkanomis. (LR Konkurencijos tarybos 2022-10-18 Nr. (2.30Mr- 43)6V-1300 raštas KMSA). Kaip ir kada planuojate kreiptis į Europos Komisiją situacijos vertinimui, kad išvengti didesnių nuostolių nepranešus ateityje ir kodėl toliau pažeidinėjate ES teisę numatydami skirti sporto klubams paramą, didesnę nei 200’000 EUR (1,6 mln. EUR/6 klubų, net jei visi bus remiami po lygiai, lygu 267 tūkst. EUR)?

    Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos 2022-12-30 pateiktas ATSAKYMAS: „Ši problema žinoma ir nėra išspręsta šalies mastu. Sprendimai turi būti priimami valstybiniu lygmeniu.“

    Neblogai, ar ne?:) Suprask, žinome, kad darome nusikaltimą, tačiau jį darome ne vieni, todėl tikimės, kad padalinta bausmė nebus tokia jau didelė, o gal iš viso pavyks zuikiu ES pasivažinėt.

    Reply
    • Sirgalius

      Laikinas vadovas neturi jokio supratimo apie komandos valdymą. Kas liko iš arenos, tuščia, o koks lankomumas buvo anksčiau..nusivažiavo klubas prie dabartiniu vadovu, vos i playoff patenka. Nėra ką lyginti su buvusiais ankstesniais sezonais kai žaisdavome LKL finaluose

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This