Išankstinis balsavimas Klaipėdoje vyks savivaldybės pastate

Politika

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių negalės atvykti balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose kovo 5 d., kviečiami pasinaudoti galimybe balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose iki rinkimų dienos. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia vietų, kuriose bus galima balsuoti iš anksto, sąrašą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Balsavimas iki rinkimų dienos bus organizuojamas vasario 28, kovo 1 ir kovo 2 dienomis, nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Visas balsavimo iš anksto vietų sąrašas skelbiamas VRK svetainėje.

Klaipėdoje balsavimas iki rinkimų dienos vyks Klaipėdos miesto savivaldybės pastate (Liepų g. 11).

Balsuoti iš anksto – bet kurioje šalies savivaldybėje

VRK skelbia, jog tie rinkėjai, kurie kovo 5 d. neturės galimybių atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę, galės tai padaryti balsavimo iš anksto dienomis bet kurioje savivaldybėje visoje Lietuvoje.

Rinkimų dieną – kovo 5-ąją – balsuoti bet kurioje Lietuvos savivaldybėje jau nebebus galimybės, rinkėjai turės atvykti į tos savivaldybės, kurioje yra deklaravę gyvenamąją vietą iki 2023 m. sausio 4 d., rinkimų apylinkes 7-20 valandomis.

Balsavimas ne rinkimų apylinkėse

Į balsavimo vietas dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams numatytas balsavimas specialiuosiuose punktuose.

Kovo 1-3 dienomis bus organizuojamas balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose, bausmių atlikimo vietose.

Kovo 3-4 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės, taip pat – rinkėjai, esantys saviizoliacijoje dėl COVID-19. Kaip ir anksčiau, taip ir šių rinkimų metu, balsuoti namuose galės rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Pagrindinę rinkimų dieną – kovo 5-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Balsavimas užsienyje savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose neorganizuojamas.

Būtina turėti asmens dokumentą

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, pensininko pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Teisė balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų atsinešti ir laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Prieš einant balsuoti rinkėjai kviečiami pasidomėti jų savivaldybės kandidatais į merus ir savivaldybės tarybos narius. Išsami informacija apie kandidatus skelbiama VRK svetainėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Rusijos informacinės atakos: nuo NATO iki rinkimų

Praėjusiais metais Lietuvos kariuomenė (LK) fiksavo daugiau nei 3,5 tūkst. priešiškų valstybių inicijuotų ir prieš Lietuvą nukreiptų informacinių atvejų, rodo ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Mums rašo

Seniūnaičių rinkimai Klaipėdoje – mokyklinio teatro lygio spektaklis

Klaipėdos seniūnaičių rinkimai – demokratinis rinkimų procesas bei savotiškas mokyklinio teatro lygio spektaklis. Savivaldybės administracija entuziastingai rinkimų procese keičia ir ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This