Naujoji vaikų poliklinika: liko paskutinis „patepimas”

Fotoreportažai, Svarbu, Sveikata

Pirmadienio popietę surengta simbolinė naujosios konsultacinės Klaipėdos vaikų ligoninės poliklinikos pastato ties J. Karoso g. ir M. Mažvydo alėjos sankryža atidarymo ceremonija. Tiesa, mažuosius pacientus čia bus galima priimti tik tada, kai įstaiga sulauks paskutinio reikiamo leidimo iš Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytojas Virginijus Žalimas pripažino, kad statybų procesas buvo nelengvas (pastatas statytas pandemijos metu, vietoje, kur aukšti gruntiniai vandenys, reikėjo užtikrinti ir senojo ligoninės pastato stabilumą), tačiau kartu džiaugėsi pasiektu rezultatu. Žinia, senasis poliklinikos pastatas J. Karoso g. 13 neatitinka ir šiuolaikinių priešgaisrinių reikalavimų, čia nėra liftų, sąlygų neįgaliesiems, įvažiuoti su vaikų vežimėliais. Senajame poliklinikos pastate yra apie 850 kvadratinių metrų ploto, o naujajame – apie 1500. Kabinetų padaugėjo nuo 15 iki 28.

Tuo metu kolektyvą sveikinęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo ruožtu akcentavo, jog ši naujoji poliklinika yra puikus pavyzdys, kad ir savivalda gali pasirūpinti tokio lygio sveikatos paslaugomis. Kartu jis pasidžiaugė, jog vykstant sveikatos apsaugos reformai pavyko išlaikyti šią ligoninę savarankišką ir savivaldybės pavaldume.

Pasveikinti kolektyvą nusprendusi miesto Tarybos narė, buvusi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė sakė tokia proga galinti viešai išpažinti savo nuodėmę, jog jai teko gudrauti ir šiek tiek apgauti viršininką, kad tokios ligoninės projektavimo darbai atsidurtų strateginiuose planuose. Anot jos, to prireikė, nes tada vyko karštos diskusijos ir oponentai manė, kad savivaldybė neturėtų čia investuoti, esą tai valstybės rūpestis.

Buvusi ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė buvo minėjusi, kad su naujos poliklinikos projektu buvo pradėta dirbti apie 2012-uosius. Naująją polikliniką buvo nuspręsta statyti vietoje ligoninei priklausiusio nedidelio administracinio pastato – miesto Taryba dar 2017-ųjų rudenį sutiko pakeisti jo paskirtį.

Naujoji konsultacinė poliklinika iškilo vietoje šio administracinio pastatuko. Martyno Vainoriaus nuotr.

Polikliniką statė UAB „Rūdupis”. Jos atliktų statybų kaina išaugo nuo 2,369 iki 2,557 mln. eurų. Klaipėdos savivaldybė skyrė 807 tūkst. eurų, kitos gautos iš europinės paramos fondų.

2020-ųjų spalį, kai buvo įkasama kapsulė ateities kartoms, ligoninės vyr. gydytojas V. Žalimas teigė, jog įkurtuvės turėtų būti švenčiamos antroje 2021-ųjų pusėje. Sutartis su rangovu galiojo iki 2021-ųjų rugsėjo pabaigos. Prieš metus V. Žalimas vylėsi, kad poliklinika bus atidaryta rugsėjį.

Pasak jo, visi statybiniai darbai buvo atlikti laiku, tačiau viskas užsitęsė dėl biurokratinių procedūrų.

„Dabar belaukiame Akreditacijos tarnybos leidimo. Jį gavus galime pradėti dirbti kitą dieną”, – sakė vyr. gydytojas.

Naujasis pastatas yra penkių aukštų, su rūsiu. Trečiajame aukšte jis yra galerija sujungtas su ligonine. Poliklinikoje įrengtas talpus liftas, mamos ir vaiko kambarys.

Pasak V. Žalimo jau dairomasi ir papildomų specialistų. Čia persikels ir Ankstyvosios korekcijos centras iš patalpų Taikos pr. 76.

Dabartinės poliklinikos pastatas iš jo išsikrausčius medikams bus perduotas Savivaldybės balansan ir ji spręs, ką su juo toliau daryti.

12 Comments

  1. Antanas

    Vyrai, vyrai, apsipaškudinote… K. Bobianskienė daug nusipelno Klaipėdos vaikų sveikatai. Ji iš dvokiančių rūsių ligoninės padarė civilizuotą ligoninę. Ji organizavo ir materializavo vaikų poliklinikos statybą, o vyrai be skrupulo Jos nuopelnus užsikabino sau. negražu ir nedora taip elgtis. Suprantu, sunku dalintis šlove, bet gėda ja nesidalinti.

    Reply
  2. Jonas

    Didžiulė pagarba gerb.K.Bobianskienei už įdėtas pastangas.Jei iš tiesų nepakvietė net į atidarymo šventę, tai svetima gėda ir tiek už tokius vadovus.O politikų fotosesija tiesiog apgailėtina

    Reply
  3. Algis

    Kiek ta Velykiene dar sedes miesto taryboje.Vis kazkur dar speja pasireiksti.Kas ja tenai dar gerbia

    Reply
    • Užuojauta

      Algi, Algi. kad turėtum tiek proto, intelekto ir žavesio kaip ta Alina Velykienė… Ar pavydas grauža, ar orientacija keičiasi?

  4. Kamrūpi

    Polikliniką pastatė, kaspiną perkirpo, visi gražias foto pasidarė…
    O kur mašinas statys, aikštelę atitinkamą ar įrengėt??!!niekam neįdomu.
    Jau dabar neįmanoma J.Karoso gatve nei namo parvažiuot, nei prasilenkt. Pokiklinika dvigubai didesnė nei dabartinė.

    Reply
  5. Nuomonė

    Pastato projektas paruoštas K. Bobianskienės (buvusi ilgametė Vyr. gydytoja). Pinigai pagal paruoštą projektą gauti iš ES taip pat K. Bobianskienės. Tačiau, matomai, V. Žalimas (dabartinis vadovas) K. Bobianskienės net nepakvietė į atidarymą. Aišku ir nematė reikalo, kitaip liaupsių jam bus mažai, ne kitaip? O visi nuopelnai kad atsirado poliklinika, tai buvusios vadovės….

    Reply
    • Pradžių pradžia

      Pritariu! Geriausi linkėjimai Klaudijai Bobianskienei, į Vaikų ligoninės atgimimą ir sutvarkymą atidavusią savo energiją ir gyvenimo dalį. Gaila, kad kiti prisiima nuopelnus ir užmiršta kitus.

  6. plius minus

    Labai gražus ir reikalingas projektas . Gaila, kad Martynas nepaminėjo projekto autorių Algio ir Snieguolės Stripinių šeimos .
    Ponia K. Bobianskienė ir V. Žalimas čia ietis laužė ir geležines kurpaites sunešiojo . Dėkoju visiems prisidėjusiems, kurių straipsnio autorius nepaminėjo , nes matosi nežino ir galvoja kad viską mieste merai padaro .

    Reply
    • Martynui

      Gera pastaba. Matome valdžios atstovus, o kūrėjų bent tokiomis progomis neužsimename. Taisytina praktika.

    • Martynas Vainorius

      Nepykit, gerbiamieji, bet šiuo atveju pretenzijos užsakovams. Jei jie nesiteikė geru žodžiu renginio metu paminėti projektuotojų ar net pasikviesti jų į šventę, tai tikrai nesiruošiu to užglaistyti, nes tokios publikacijos tikslas yra aprašyti patį renginį. Kai kada nors pats savo iniciatyva galbūt rašysiu apie šio objekto atsiradimo istoriją, tada taip – architektus paminėsiu neišvengiamai.

    • Martynui

      Nepykstam 🙂 Bet graži tradicija būtų, atidarant naują pastatą, bent rašinyje ir autorius paminėti 🙂 Tikėtis to iš Kongo beviltiška, nors kūrėjai tokiomis akimirkomis dėmesio centre turėtų būti.

    • Martynui

      Tikrai, būtų įdomu sužinoti, kokia ta Stripinių paslaptis, kad tiek miesto užsakymų laimi…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This