Robert B. Lisek ir Mirosław Chudy paroda „Apeiron“

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-02-20

Klaipėdos parodų rūmuose vasario 24 d., penktadienį, 17.30 val., atidaroma Robert B. Lisek ir Mirosław Chudy paroda „Apeiron“, o 18 val. vyks Robert B. Lisek performansas „Nenuspėjamas“.

Robert B. Lisek ir Mirosław Chudy projektas „Apeiron“ analizuoja, kaip technologijos tarpininkauja keičiant žmonių elgesį ir ką reiškia būti žmogumi, kai mūsų gyvenime dominuoja skaitmeninės technologijos.

Menininkai, pasitelkdami mašininio mokymosi algoritmus, kuria vaizdo objektus ir didelio masto projekcijas. Programa, apmokyta pasirinkti duomenis iš menininkų kasdienybės, informacijos srautus paverčia vizualiais muzikos kūriniais ir vaizdo įrašais. Įvietintas kūrinys, keičiantis erdvių funkcijas ir žmonių elgesį jose, siūlo naujų, netikėtų idėjų ir santykių galimybę.

Robert B. Lisek dirba su naujais vaizdo sintezės metodais, pasitelkdamas mašininį mokymąsi. Menininko performanse „Nenuspėjamas“ pateikiamos neuroninės diferencialinės lygtys garso ir vaizdo sintezei. Šios lygtys yra pagrindinė visų fizinių dėsnių, susijusių su įvairiais judėjimo modeliais, kalba.

Apie autorius

Robert B. Lisek – menininkas, matematikas ir kompozitorius – daugiausia dėmesio skiria kompiuteriniams, biologiniams, socialiniams tinklams, sistemoms ir procesams. Jis dalyvauja daugelyje projektų, orientuotų į medijas, kūrybinį pasakojimą ir interaktyvų meną. R. B. Lisek yra vienas iš pirmųjų, pradėjusių domėtis menu, grįstu dirbtiniu intelektu ir mašininiu mokymusi. Menininkas taip pat yra šiuolaikinės muzikos kompozitorius, daugelio projektų ir partitūrų, susijusių su spektrinės, koncertinės muzikos, musica futurista ir triukšmo sankirta, autorius. R. B. Lisek yra Fundamental Research Lab ir ACCESS meno simpoziumo įkūrėjas. Jis yra surengęs 300 parodų ir koncertų Karlsrūhėje, Niujorke, Amsterdame, Roterdame, Stambule, Venecijoje, Varšuvoje, Madride, Los Andžele ir kt.

Mirosław Chudy devintajame dešimtmetyje studijavo Vroclavo dailės akademijoje (Lenkija) kartu su kitais naujosios vizualinės kalbos judėjimo atstovais. 1987 m., prieš pat baigdamas studijas, M. Chudy išvyko į Atėnus, kur iki 1990 m. studijavo ASFA, vieno iš pagrindinių Arte Povera srovės atstovų Janno Kounnellio kurse. Tai naujos vizualinės kalbos pradžia, kurią perima visa karta, jos formatai – reportažas ir instaliacija, tapyba, pratęsiama paraštėje, kaip pastaba. 1990–2007 m. gyveno Toronte ir Čikagoje. Šiuo metu menininkas gyvena ir dirba Majamyje, JAV.

Paroda veiks iki kovo 26 d.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - VDA baigiamųjų darbų paroda ir ekskursija

Birželio 7 d., penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma jaunųjų menininkų baigiamųjų darbų paroda – VDA baigiamųjų darbų paroda ...
2024-06-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - „CODEX.PROTOTYPE“

Birželio 7-ąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos parodų rūmuose bus atidaroma tarpdisciplininio meno dueto „BIONICS“ (Lina Pranaitytė ir Urtė Pakers) paroda ...
2024-06-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Pamario dukra pristatys „Mėnulio energijos jėgainę“

Birželio 7 d., penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma Inos Budrytės 2000–2024 m. tapybos paroda „Mėnulio energijos jėgainė“. Trisdešimties ...
2024-06-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This