Klaipėdos universitetas dairosi naujo bendrabučio statytojų

Švietimas

Nors tikėtasi, kad naujas bendrabutis studentams ir dėstytojams  bus pastatytas dar šių metų rudenį, Klaipėdos universitetas tik dabar paskelbė rinkos konsultaciją dėl darbų techninės specifikacijos.

Per metus norima pastatyti 141 kambario 3- 4 aukštų bendrabučio pastatą, kurio energinio naudingumo klasė – A++. Jis bus statomas sklype Universiteto alėja 12,  šalia esančio bendrabučio korpuso. 

Projektą, kuriame, be kita ko, numatyta ir 20 kv. m. dviračių saugykla, parengė UAB „Maspro“. Išankstinė rinkos konsultacija paskelbta siekiant patikslinti darbų atlikimų terminus ir kaštus.

Universiteto  infrastruktūros ir plėtros prorektorius Benediktas Petrauskas buvo sakęs, kad statybas norėtų pradėti 2022 metų II pusmetį, o svajonė būtų pastatytą naują bendrabutį turėti 2023-iųjų rugsėjo 1-osios šventei.

Preliminariai šiam projektui buvo numatyta nuo 4,5 iki 5 mln. eurų – tam bus naudojamos lėšos, gautos už aukcionuose parduotą nenaudojamą nekilnojamąjį turtą. Projektavimo darbai ir projekto priežiūros paslaugos KU atsieina 117 tūkstančių eurų. 

Pirmą naują bendrabučio pastatą KU savo miestelyje atidarė 2016 m. gegužę. „A“ energetinio efektyvumo klasės trijų aukštų 170 vietų bendrabutis studentams atsiėjo 2,8 mln. eurų, jo statybos truko pusantrų metų.

6 Comments

  1. Vietinis

    Su pėsčiųjų takeliais KU teritorijoje kažkokia tragedija… Pažiūrėkit kaip žmonės žolynuose ištrypė kur turėtu būti takai, tačiau vietoj to panašu buvo vadovaujamasi „grožio iš kosmoso” kriterijumi. Vietoj to, kad suprasti projektavimo klaidas ir pataisyti jas, KU kasmet vėl aria, ir sodina ten žolę, o žmonės vis vien eina kur patogiau.
    Matyt profesoriai geriau žino kaip vaikščioti kitiems reikia…
    Taip ir gyvenam.

    Reply
  2. Antanas

    Puiku, kad gatvių šlavėjai žino ko reikia universitetui… O aš tebemanau, kad universitetas geriau žino…

    Reply
    • Antanui

      o man tai gaila, kad po tokiu studiju gatves sluoja…

  3. Lyda

    Bet kodėl toks baisus statinys? Bendrabutis, kaip prieš 20 metų… Bendrabutis ar nebendrabutis, vistiek turi miestą puošti, o ne bjauroti.

    Reply
  4. Klp

    Investuokite i studiju kokybe, labaratorijas ir inovacijas, o ne i bereikalingus pastatus. Bendrabucio architektura apgailetina….

    Reply
  5. K

    Universitetui derėtų mokslų užsiimti kol dar yra kas studijuoja, o ne leisti prorektoriui statybines varkes sukinėti apie kurias nieko neraukia. Verslas per metus pastatytų ir išnuomotų, o Petrauskas tuos bendrabučius jau „gimdo” 3-5 metus ir dar stenės 5 spausdamas sultis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This