Prieš rinkimus ir vėl prisiminė pernykštį sniegą

Miestas, Svarbu

Kodėl prieš pernykštes Kalėdas buvo beveik nevalomas sniegas nuo Klaipėdos gatvių, savivaldybės Kontrolės komitetas ėmė aiškintis jam jau seniai ištirpus – šį antradienį. Į komiteto darbotvarkę jo pirmininkas Arvydas Vaitkus šį klausimą įtraukė jau trečią kartą: pirmus du kartus jam svarstyti nerasta laiko. Tačiau pats posėdyje šįkart nedalyvavo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Posėdžio, vykusio nuotoliniu būdu, pradžia nebuvo viešai transliuojama, tad kas tuo metu buvo kalbama visuomenei liks nežinoma. Transliacija pradėta tik po 20 minučių. Komitetas posėdžiavo neturėdamas kvorumo. Posėdį vedė Elida Mantulovė.

Per 12 viešai transliuotų šio klausimo svarstymo minučių Klaipėdos autobusų parko (KAP) direktorius Vaidas Ramanauskas tikino, kad jo vadovaujama įmonė negali viešai tiesiogiai transliuoti gatvių valymo technikos judėjimo internete, kaip tai daroma Vilniuje. Esą dėl duomenų apsaugos. Vytis Radvila sakė, kad tai nesąmonė ir siūlėsi dykai parodyti KAP, kaip padaryti, kad nebūtų viešinami asmens duomenys.

Alina Velykienė teiravosi, kodėl įmonė samdėsi subrangovą (UAB „Klaipėdos miesto tvarka“)  sniegui nuo gatvių valyti, ar ši įmonė buvo pasamdyta viešųjų pirkimų įstatymo numatyta tvarka. V. Ramanauskas teigė, kad „jeigu to nebūtume darę, miestas visai nebūtų valomas”. Jis tvirtino, kad rangovas pasamdytas gavus trijų apklaustų įmonių pasiūlymus įstatymo nustatyta tvarka. Anot direktoriaus, iš subrangos ekonominės naudos KAP neturėjo. 

Tuo šio klausimo svarstymas ir baigėsi.

Šių metų pradžioje informaciją šiam komitetui buvo teikęs Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Pasak jo, 2022 m. gruodžio 8 – 13 d. (ypač sudėtingų oro sąlygų metu) KAP gatvių valymui buvo sutelkusi maksimalias pajėgas – pietinėje dalyje dirbo 6-8, o šiaurinėje ir centrinėje dalyse 10 transporto priemonių, įskaitant personalą. Už netinkamai atliktą darbą KAP skirta 9800 eurų bauda.

2 Comments

  1. T

    Eilinį kartą sumalė š… Bet ko nerėt jei Klaipėdos savivaldybėje tiesiog neįgaliųjų armija.

    Reply
  2. Jonas

    Taigi toks planas buvo nuo pat pradžių… ir kad nesusitvarkys jie irgi buvo žinoma…Tikėjosi, kad žiemos nebus, būtų praslydę, juk ne šiaip tiek buvo “vargo “ su procedūromis?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This