„Boružėlei” klostosi „Svirpliuko” likimas

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kad šalių susitarimu nutraukta sutartis dėl vaikų lopšelio-darželio „Traukinukas” skyriumi tapusio darželio „Boružėlė“ rekonstrukcijos darbų projektavimo. Panašu, kad šios įstaigos laukia kito vaikų darželio – „Svirpliuko” – likimas: jo rekonstrukcija buvo ilgam užstrigusi ir gerokai pabrango.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartį dėl ties J. Karoso ir Danės gatvių sankryža esančios „Boružėlės” kapitalinio remonto techninio projekto parengimo su UAB Projektų rengimo biuras savivaldybė pasirašė 2022 m. gegužės 11 d. Paslaugų vertė – 73,3 tūkst. eurų. Projektavimo terminas – 180 dienų. Tačiau visą tą laiką Projektų rengimo biuras nedaug tepasistūmėjo – sutarties nutraukimo dokumente esama tokio punkto: „Tiekėjas iki Sutarties nutraukimo įsipareigoja neatlygintinai perduoti Užsakovui objekto atliktų topografinių ir geologinių tyrinėjimų dokumentus”. Daugiau apie nuveiktus darbus neužsimenama. 

Savivaldybės administracijos Statybų ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėja Vaida Tkačik, pasiteiravus apie sutarties nutraukimo priežastis, žodžio į vatą nevynioja: „Kad nieko nedirbo, tai ir teko nutraukti. Per pusę metų sugebėjo pateikti tik du priešprojektinius pasiūlymus. Labai tokius priešprojektinius…”

Patarėja sako, kad paslauga pirkta per CPO (Centrinė perkančioji organizacija), bet rezultatas nuvylė. Todėl kitą pirkimą savivaldybė rengs jau pati, o jame bus ir sąlyga dėl lopšelio-darželio sklypo detaliojo plano korekcijos.

Numatoma „Boružėlės“ kapitalinio remonto skaičiuojamoji kaina – 2 milijonai eurų.

Šis vaikų darželis buvo pastatytas dar 1959 metais. Jame mažiesiems netgi būta baseino. Teigiama, kad kapitalinis remontas čia būtinas pirmiausia dėl drėgmės, pelėsio, prastų pamatų. Šiuo metu vietoje baseino čia yra įrengta salė – bene didžiausia Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Iki reorganizavimo šiame vaikų darželyje–lopšelyje buvo ugdomi 75 vaikai, čia dirbo 25 žmonės. 

„Atvira Klaipėda” jau ne kartą rašė, kad sutartis dėl netoli nuo „Boružėlės”, Liepų gatvėje, esančio „Svirpliuko” rekonstrukcijos buvo pasirašyta 2020 m. lapkričio 12 d. Pradinė sutarties kaina, įskaitant visus mokesčius, buvo 2 348 888 eurai. Darbai turėjo būti užbaigti 2023 metų lapkritį, tačiau jau tų pačių metų gruodžio 3 d. ši sutartis šalių susitarimu buvo sustabdyta kol lopšelis-darželis atlaisvins patalpas. Apie 150 „Svirpliuko“ vaikučių ir šiandien priglausti kitose ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Dalis jų į „Svirpliuką” nebesugrįš, nes kai baigsis rekonstrukcija, jau lankys mokyklą.

Klaipėdos savivaldybė jau yra pasirašiusi šešis papildomus susitarimą su „Svirpliuko” rekonstrukcija užsiimančiu rangovu UAB „Statmax“, veikiančiu jungtinėje veikloje su UAB „Autentė“. Pagal paskutinį susitarimą rangos darbų kaina padidėjo iki 3,255 mln. eurų. Šiuo metu rekonstrukcijos darbai čia jau vyksta sparčiai.

1 Comment

  1. Rūta

    Jau bent gramatines klaidas ištaisykite, baisu skaityt…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This