Jaunųjų mokslininkų konkurse nugalėtojo laurus pelnė KU istorikas

Švietimas

Lietuvos mokslų akademija, rengianti Jaunųjų mokslininkų ir doktorantų mokslinių darbų konkursą, humanitarinių ir socialinių mokslų srityje vienu iš dviejų nugalėtojų paskelbė Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto (KU BRIAI) mokslo darbuotoją dr. Justą Stončių. Vertintojų pripažinimą pelnė jo disertacijos pagrindu parengta monografija „Neapykantos ribos: antisemitizmas Lietuvoje 1944–1990 metais“.

dr. Justas Stončius

„Žinia apie skirtą premiją už atliktą mokslinį tyrimą labai nudžiugino ir motyvuoja toliau siekti mokslo, tiesos bei savirealizacijos. Su tokia pakilia nuotaika rytoj, Vilniaus knygų mugėje, bus žymiai smagiau skaitytojams pristatyti monografiją. Beje, ji bus pirmą kartą viešai pristatoma“,- naujieną apie laimėtą konkursą komentavo dr. Justas Stončius.

Pasak mokslininko, jo monografija apibendrina daugiau nei prieš dešimtmetį pradėtus tyrimus antisemitizmo tema.

„Antisemitizmas vis dar išlieka opi neapykantos forma Lietuvoje. Šis fenomenas matomas tiek nūdienos informacinėje erdvėje, tiek ir kasdieniuose „nekaltuose“ pašiepimuose. Dėl to svarbu apie tai kalbėti, apie tai rašyti. Kokybiškai atrinkti nuomones nuo faktų, įgarsinti amžininkus, kurių patirtys nebuvo atskleistos. Nors monografija ir ne apie šių dienų aktualijas, tačiau ji apie visai neseną mūsų istoriją sovietmečiu, kurios paveldas, deja, jaučiamas ir šiandien. Vienas esminių šios monografijos siekių yra iš naujo permąstyti sovietmečiu formuotas nuostatas žydų atžvilgiu, jų nuosėdas postsovietinėje Lietuvos visuomenėje bei sąšaukas su šiandieninėmis realijomis“,- taip savo darbą pristato autorius.

Į monografijos pristatymą ir diskusiją antisemitizmo tema Vilniaus knygų mugėje dr. Justas Stončius skaitytojus kviečia rytoj, vasario 24 d., 13 val. Knygos pristatyme, vyksiančiame Konferencijų salėje 1.3, drauge su autoriumi dalyvaus KU BRIAI istorikai Vygantas Vareikis, Hektoras Vitkus, moderuos Lara Lempertienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

R. Žemaitaitis į komisijos dėl jo neliečiamybės posėdį neatvyko

Antradienį posėdžiavusi specialioji komisija, teiksianti išvadą dėl antisemitizmu kaltinamo į Klaipėdos mero postą kandidatavusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinės neliečiamybės naikinimo, ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

ELTA

Dėl R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės apsispręsti ketina neeilinės sesijos metu

Pirmadienį neeilinės Seimo sesijos metu parlamentui pateiktas generalinės prokurorės siūlymas panaikinti antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinę neliečiamybę ir leisti ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This