Socialinės paramos centras atsidūrė prokuratūroje: vadovė įžvelgia politiką

Miestas, Svarbu

„Nuo 2017 metų mane be peilio pjauna”, – sako Diana Stankaitienė, Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė, komentuodama žinią, kad dėl jos vadovaujamos įstaigos yra kreiptasi į prokuratūrą.

Ji teigia, kad paskutinis incidentas susijęs su tuo, kad jos vadovaujamoje savivaldybės įstaigoje apsilankė vienas iš kandidatų į merus Arvydas Vaitkus ir feisbuke pasidalino geru atsiliepimu. Po juo atsirado komentaras (vėliau panaikintas): „Būsi atleista” ir panašiai. Po to, sako D. Stankaitienė, sutrikus sveikatai ji atsidūrė ligoninėje.

Anot Dianos Stankaitienės, situacija įkaito po susitikimo su kandidatu į merus. Facebook nuotr.

„Žingsnis po po žingsnio, tas ir anas, STT, tyrimai… Pasakoju tai ne todėl, kad noriu užuojautos, o todėl, kad parodyti, koks yra meras”, – teigia ji.

Daiva Čeporiūtė, Savivaldybės kontrolierė, patvirtino, kad Kontrolės ir audito tarnyba D. Stankaitienės vadovaujamoje įstaigoje atliko dokumentų poėmį ir, radusi nusikalstamos veikos požymių, ketvirtadienį kreipėsi į prokuratūrą. Dabar laukia žinios, ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak jos, pavedimą atlikti auditą ji davė praėjusių metų rugsėjį. Pagrindas tam esą buvo, berods, 2017 metais gautas vieno rusakalbio „visuomeninio atstovo” skundas, kad šioje įstaigoje yra piktnaudžiaujama valdišku transportu. Todėl nuspręsta atlikti septyniose įstaigose sisteminį auditą „Transporto naudojimas socialines paslaugas teikiančiose savivaldybės biudžetinėse įstaigose”. 

Paklausta, ar tiesa, kad pažeidimus rado pats D. Stankaitienės vadovaujamas Socialinės paramos centras, D. Čeporiūtė sako, jog pranešė iš vakaro įstaigai, kad „ateina daryti dokumentų poėmį”. Tada „įstaiga greitai nusistatė tam tikrus pažeidimus”.

Savivaldybės kontrolierė griežtai atmeta versiją, kad vykdo kieno nors nurodymą, kad visas šis veiksmas yra dėl politikos. Ji teigia, kad per kiekvieną auditą yra įvertinamos korupcinės apraiškos.

„Mes šiandien matome nusikalstamos veikos požymius. Tokiu atveju privalu kreiptis į tam tikras institucijas”, – sako ji.

Tuo tarpu pati D. Stankaitienė tvirtina, kad jos įstaiga pati aptiko tam tikrus pažeidimus. Ir esą buvo sutarta nesiimti veiksmų, kol nepasibaigė rinkimai, nes viena iš įstaigos darbuotojų kandidatuoja į miesto Tarybą. 

„Toks šlykštus politinis veiksmas”, – taip ji apibūdina situaciją. Ir žada papasakoti apie ją plačiau vėliau, nes ketvirtadienį buvo iškviesta metiniam pokalbiui pas vicemerą Arvydą Cesiulį. O prieš pusmetį esą jau buvo gavusi įspėjimą.

26 Comments

  1. Irena

    Jeigu atliekamas auditas, vadinasi su Kontrolės komiteto žinia. O kas yra Kontrolės komiteto pirmininkas? Teisingai, tas pats kuris pasidalino „geru komentaru”, ir tyliai pasakė jeigu neklausysi, tai būsi sukompromituota ir atleista. Toks ir buvo kontrolės komiteto pirmininko tikslas.

    Reply
  2. Dalia N.

    Naudojuosi šio centro paslaugomis jau 10 metų ir galiu atsakingai pareikšti – p.Stankaitienė yra puiki vadovė. Rūpinasi mumis kaip tik gali. O ir mano soc. darbuotojos ją giria. Žinoma, gal yra ir tokių, kurioms ji neįtinka, bet čia tikrai ne Direktorės problema.

    Reply
  3. Edita

    Yra tokia visuomenės veikėja _L.Petraitienė. Ji ilgai buvo seimo narės , buvusios komunistės I.Šiaulienės padėjėja ir vadovavo Klaipedos socdemams, kurių daugelis buvusių
    komunistų. I.Šiaulienė seime prasėdėjo , turbūt visus 25-30 metų. Ir pagaliau ponios nebeišrinko. Bet užtat gavo apie 30000 E išeitinės… Nebeteko darbo ir Petraitienė… Nežiūrint kad jau ir pensija ,bet staiga tampa Stankaitienės pavaduotoja. Vot . štai čia ir prasidėjo visokie kaltinimai Stankaitienei. Supraskime, kad šios įstaigos soc. darbuotojų darbas yra sunkus. Kaip reikia įtikti daugumai sergantiems ir sunkiai, pagyvenusių žmonių? Klaipėdoje yra 35 tūkst pensininkų. Aišku tik dalelei reikia socialinės pagalbos, bet vistiek jų daug.
    Tai ,kad ilgai i dirba Stankaitienė šiose pareigose nėra blogis. Viską suvokti, suprasti ir valdyti ne vieną šimtą darbuotojų reikia patyrimo…

    Reply
    • Prie ko Petraitiene?

      Stankaitienė kaltina Merą, Vicemerą kad pas ją rado pažeidimų darbe. O ką jiems reikėjo užsimerkti? Tai ar Stankaitienė kalta, ar visi kiti? Kiek žmonės kalba, tai ta Stankaitienė kaip despotas darbe tvarkosi, lyg tai būtų jos nuosavas UAB-as, o ne Savivaldybės labai svarbi įstaiga.

  4. dalia.grybauskaite

    lietuvos respublikos pasyraso dalia grybauskaite as noriu i pareigoti visus melagius einantis i kaditatus meriusir vagysius kur esate pasipene kysenesia o pazadu ira pilna o sitie svajioniu nera ju pildita taigi mano sperndimas ira toks sitie einanis i kanditatus merius jus brangieji nera sansu buti jum i merius nes reikia kad butu pasitikejimo 100 proc kadangi ju nera gali buti taip kad klaipeda gali buti 8 metus be meriu pasiraso.lietuvos bradega dalia grybauskaite buvusia ejus i przidentus nes manome kad sitie kaditatai ira tiri melagei vagys . jiems tik rupi kisenes pinigu o ne i zmoniu naudais todel as primeniu atvirai kad sitie kadidatai ne paklus i merius postus nes taip pat pasiraso lietuvos respublikos europu.sajungos vadovibe kuri nera skelbema todel linkime geros rynkimu. pasekmemis.raso lietuvos respublikos ejusi ir buvusi prezidente.dalia.grybauskaite

    Reply
  5. Anelė

    Senai reikėjo Stankaitienę papurtyti gal baigsis jos veikla reikia tikėtis kad nei Grubliausko nei Vaitkaus nebeišrinks o ką veikia ten Petraitienė su lėlininke groja kanklėm

    Reply
    • BUVUSI

      Gerai pastebeta

  6. BUVUSI

    Mobingas -korupcija viskas tuo pasakyta, vieša paslaptis postus užima dešimtmečiais ir ranka ranką plauna graudu…noretusi pokyčių ! GRĮŽČIAU DIRBTI

    Reply
    • J.

      Reikalinga tu kam?

    • M

      BIRUTĖ ANDRIKIENĖ

    • Jonas

      O kodėl pati nedalyvauji vadovų postų konkursuose, jei manai, kad lengva vadovauti 150 darbuotojų su skirtingais charakteriais.

  7. Jonas

    tikrai keista, jei įstaigoje darbo metu lankosi kandidatai.Neturėtų taip būti

    Reply
  8. Darbuotoja

    „Apsilankė Centre”.Kaip gražiai pasakyta.Realybe banalesne. Dvi dienas, darbo metu Centro darbuotojai buvo suvaromi į aktų salę klausyti ponų Vaitkaus ir Grubliausko rinkiminių kalbų. Direktorė patyrusi lošėja – darė dvigubą statymą. Nepaėjo. Būna. Gal kiti žaidėjai darė didesnius statymus?

    Reply
    • Rinkimai ir mokymai

      Iš nuotraukos su kandidatu Vaitkumi, absoliučiai nematyti jokių Vadovės sveikatos sutrikimų… Atvirkščiai: išvaizdoje didžiuliai pokyčiai su vakarinio makiažo, šventinės šukuosenos pagalba. Deja, rezultatas net nupurto. O jei rimtai, nelabai, ką čia suprasi…. Stankaitienė- už Vaitkų, Petraitienė už Grubliauską ir socdemus. O darbuotojos , turi suspėti ir pas senolius, ir dalyvauti šiuose šou.

    • Klaipėdietė

      Tai čia darbe suvarė į salę ir klausėse kandidatų į merus.O mums buvo dar gražiau,gal net neapsakomai baisiau.Bažnyčioje per mišias kunigas pristatė kandidatą į Klaipėdos merus Žemaitaitį.Ar mes Žemaitaičio atėjome paklausyti,ar mišių už mūsų artimą žmogų.Net bažnyčioje daroma politika,o ką čia bekalbėti apie kažkomius paramų ar slaugų centrus.Visur Bordakas.

    • Jonas

      O jus manote, kad kitur kitaip. Gaigalaičio globos namuose irgi lankėsi politikai.

  9. Darbuotoja

    „Apsilankė centre.” Kaip gražiai pasakyta. Tikrovė daug banalesne. Centro darbuotojai darbo metu , dvi dienas buvo varomi į salę, kad išklausytų Vaitkaus ir Grubliausko rinkiminių kalbų. Gudri . Darė dvigubą statymą. Nepradėjo. Vis tiek pralaimėjo. Aleliuja.

    Reply
  10. Laima

    O gerai, pagaliau Dievas išklausė mano maldų!
    Senai Stankaitiene ir Liesyte reikejo keisti!
    Čia ne soc. paramos centras, o tikras BARDAKAS!
    Tiek vadovės elgesys, tiek darbuotojų.
    Ar ne per ilgai uzsisedejo vienoje kėdėje?!
    P. S. Turiu daug papasakoti, teko naudotis jų „paslaugomis” apie 1,5 metų. Skundų prirašyta 2022m…..n….. Siaubas!
    Tik… ką noriu, tą darau! Direktorės pozicija,
    o soc. darbuotojos dreba… nes kai užreks…

    Reply
    • Anonimas

      Sutinku, aferiste juoda

    • Emilis

      Sutinku,,, daug metų dirba ,o kaip elgiasi ,,reikėtu ir kituose miestuose soc,,įstaigas ir neigali įstaigas patikrinti

  11. Rasa

    Dar ir Liesyte patikrinciau. Bardakas pas musu nei vienam mieste nera taip kaip klaipėdoje. Pati esu susidūrusi tai daug papasakoti galėčiau.

    Reply
    • Nuolanki rinkeja.

      Svogeriu miestas……

  12. Arvydas Ektis

    Kad kažkas yra negerai plika akimi matosi: tik neaišku, ar nekompetencija, ar nudikalstsma veika (os). Pripažinkim, socialinės paslaugos daugiau nei šlubuoja, į biudžetą grąžinamos didelės nepanaudotos lėšos. Apmąstymui medžiagos tikrai yra.

    Reply
    • Virginija Jurgileviciene

      Pinigai grąžinami ne iš Stankaitienes paramos centro, bet iš Socialines rūpybos, kuriai vadovauja Liesyte. Ši įstaiga sutaupo, neišmokedama įvairias socialinės pašalpas.

    • Anonimas

      Ponia Stankaitienė už pinigus padarys viską, liudija teismuose už pinigus, klastoja parašus gąsdindama darbuotojus ir tt

  13. Suprantu

    Stiprybės vadovei -direktorei.
    Sveikata sbarbiausia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This