Baigiami platinti pranešimai apie rinkimus

Politika

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) praneša, jog šį savaitgalį rinkėjams bus baigti platinti pranešimai apie rinkimus. Teigiama, esą dauguma pranešimų jau yra pasiekę rinkėjų namus.

Saugant rinkėjų asmens duomenis, pranešimai apie rinkimus nebėra vardiniai ir platinami įmetant juos į rinkėjų pašto dėžutes.

Tokiu atveju, jei informacinio pranešimo apie rinkimus negavo, rinkėjas jį gali suformuoti ir atsispausdinti pats Rinkėjo puslapyje.

Jeigu dėl kokių nors priežasčių pranešimas apie rinkimus dar nepasiekė rinkėjo pašto dėžutės, balsuoti jis vis tiek turi teisę. Atkreipiamas dėmesys, kad rinkimų dienomis balsuoti į apylinkes atvykusiems rinkėjams pranešimo apie rinkimus atsinešti nebūtina.

Vienintelis dokumentas, kurio prireiks, kad rinkėjas galėtų balsuoti, yra rinkėjo asmens dokumentas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose teisę balsuoti turintiems Europos Sąjungos valstybių narių piliečiams taip pat reikia atsinešti ir laikiną leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų valstybių piliečiai turėtų pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Kurioje apylinkėje rinkėjui reikėtų balsuoti, galima sužinoti paskambinus trumpuoju informacijos apie rinkimus telefonu 1855 (skambinant iš kai kurių operatorių tinklų, skambučiai gali būti apmokestinti).

Kaip sužinoti savo rinkimų apylinkės adresą, rinkėjai gali čia.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Rinkimuose į Europos Parlamentą nori dalyvauti 18 partijų

Penktadienio vakare baigėsi pareiškinių dokumentų teikimo terminas rinkimuose į Europos Parlamentą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvauti artėjančiuose rinkimuose iš ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This