Meilės romanus pristatys keturios rašytojos

Kultūra

Kovo 1 d., trečiadienį, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8.) vyks literatūrinė diskusija „Meilės romano vaidmuo šiuolaikinės moters gyvenime“.

Į biblioteką su savo naujausiais kūriniais atvyks žavios jaunos rašytojos Lavisa Spell, Donata Kontenienė, Ignė Ale ir Ilona Madelaine.

Lavisa Spell (Auksė Šiugždinienė) – meilės romanų su magijos prieskoniais autorė, save pristato taip: „Noriu, kad skaitytojas, savo brangaus laisvalaikio metu pasirinkęs mano knygą, smagiai leistų laiką ir užsimirštų, pasinėręs į žodžiais pinamą aistros ir magijos kupiną istoriją. Kad užvertęs knygą jaustų malonų virpesį krūtinėje, lyg po romantiškos melodijos. Ir kad tuo pat metu jo galvoje nuskambėtų keletas svarbių klausimų apie savo paties gyvenimą“.

Donata Kontenienė – klaipėdietė rašytoja, jau išleidusi keturis erotinius meilės romanus. Pirmoji knyga „Septynetas“ skaitytojų buvo priimta taip gerai, kad jau kitais metais susilaukė tęsinio.

D. Kontenienė teigia, kad istorijos gyvena jos viduje. Autorė nemėgsta planuoti, iš anksto neruošia knygos struktūros. Jai pakanka žinoti istorijos pradžią bei pabaigą ir spontaniškai sujungti šiuos taškus. Labiausiai D. Kontenienė  rašyti mėgsta naktimis. Didžiausi jos įkvėpimo šaltiniai yra muzika, gamta, žmonės.

Ignė Ale – knygų autorė ir vertėja, knygų „Tarp A ir B“, „Visi vieniši žmonės” ir „Geltona suknelė“ autorė, gyvenanti Klaipėdoje. Nors didžioji jos gyvenimo dalis sukasi apie knygas, autorė stengiasi rasti laiko kelionėms, jūrai ir lėtiems pasivaikščiojimams. Kaip tik į šį miestą nukelia jos naujausias romanas „Visi vieniši žmonės“.

Ilona Madelaine (Juškaitė) – debiutuojanti rašytoja pristato romaną „Nuodas“.

„Po saldžiu viršeliu galima rasti istorijų, kuriose sprendžiama daug aktualių klausimų: nevaisingumas, depresija, šeimos krizės, artimo žmogaus netektis. Labai skaudžios ir svarbios temos. Įsitrauki į herojų išgyvenimus, tave tiesiog permala, bet paskutinį puslapį užverti žinodamas, kad viskas gerai. Ir patiki, kad ir tavo gyvenime viskas bus gerai. Kai pati skaitau knygą, noriu, kad būtų juokinga ir skaudėtų. Noriu, kad užversčiau knygą ir atsikvėpčiau su palengvėjimu: ačiū Dievui, viskas baigėsi laimingai“, – sako jaunoji rašytoja, savąjį gyvenimą kurianti Šveicarijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į romano „Visi vieniši žmonės“ pristatymą

Klaipėdoje gyvenanti rašytoja Ignė Ale pristato naujausią romaną „Visi vieniši žmonės“. Knygos pristatymas vyks vasario 9 d., 17.30 val., Ievos ...
2023-01-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This