Pristatė knygą „Krepšinis Klaipėdoje“

Sportas

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos skaitykloje visuomenei buvo pristatyta knyga „Krepšinis Klaipėdoje“.

Susirinkusiesiems knygą pristatė kūrybinė grupė – knygos sudarytojas Algirdas Plungė ir jo konsultantai – buvęs garsus Klaipėdos krepšininkas, Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Valentinas Greičiūnas, Klaipėdos sportininkų namų sporto istorikas Algirdas Vaicekauskas bei sporto žurnalistas Paulius Matulevičius.

Organizatorių nuotr.

Renginyje dalyvavę Lietuvos krepšinio federacijos vadovai – prezidentas Vydas Gedvilas, Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas Rimantas Cibauskas ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas pabrėžė, kad iki šiol taip kruopščiai ir išsamiai aprašytos vieno miesto krepšinio istorijos nebuvo regėję.

„Tai tarsi Klaipėdos krepšinio enciklopedija. Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai rodo tokias iniciatyvas, myli ir vertina krepšinį. Klaipėda mūsų šalies krepšiniui per daugelį metų davė labai daug ir iki šiol krepšiniui yra labai svarbus miestas“, – pabrėžė V. Gedvilas.

Į pristatymą susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai knygos „Krepšinis Klaipėdoje“ kūrybinės grupės buvo maloniai nustebinti – kiekvienam dalyvavusiam padovanojo po knygos egzempliorių.

Šis leidinys, skirtas Lietuvos krepšinio šimtmečiui, Klaipėdos sportininkų namų ir Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos komandos buvo išleistas dar praėjusių metų pabaigoje, o plačiajai visuomenei pristatytas jau ne pirmą kartą – dar sausio mėnesį Klaipėdos sportininkų namuose su šia knyga susipažino Klaipėdos krepšinio bendruomenė ir miesto valdžios atstovai.

Reportažą apie knygos pristatymą parengė legendinės krepšinio laidos „Krepšinio pasaulyje“ kūrėjas žurnalistas Vidas Mačiulis. Reportažą per televiziją apie tai bus galima išvysti kovo pradžioje.

Knyga „Krepšinis Klaipėdoje“ – tai pirmasis mūsų miesto leidinys apie krepšinį, aprėpiantis tokį ilgą laikotarpį ir šlovingą šios sporto šakos mūsų miesto istoriją.

Knyga „Krepšinis Klaipėdoje“ dalyvauja Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos organizuojamame konkurse „Klaipėdos knyga 2022“ ir pretenduoja tapti populiariausia ir gražiausia „Klaipėdos knyga 2022“.

Rengėjai kviečiame dalyvauti ir balsuoti už šią knygą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teisme – Rimanto Cibausko šou

Apie 19 metų nelegaliai pastatyta tvora valstybinį žemės sklypą užtvėręs Klaipėdos verslininkas Rimantas Cibauskas, įpareigotas pats pasirodyti teisme, čia surengė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar Klaipėdoje užteks teisėjų Rimantui Cibauskui?

Įvairiausių ieškinių lavina nelegalią tvorą, užtvėrusią valstybinį žemės sklypą, bandančiam išsaugoti verslininkui Rimantui Cibauskui greitai gali tekti pradėti ieškoti savos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This