Į Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą iš užsienio atvyksta ne tik studentai, bet ir dėstytojai

Švietimas

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) bendruomenė konstatuoja, kad yra daugiakultūrė organizacija, kurios nariai ne tik sėkmingai formuoja Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, identitetą, bet ir prisideda prie jūrinio sektoriaus specialistų rengimo tarptautiniam jūrų sektoriui.

Mato Mačiulskio nuotr.

LAJM dar 2021 m. buvo įsteigtas Tarptautinių ryšių skyrius, parengta tarptautiškumo strategija, tarp kurios prioritetų yra ir siekis vykdyti tarptautines studijas, didinti partnerysčių su užsienio aukštosiomis mokyklomis ir kompanijomis, akademinių mainų ir projektų apimtį.

LAJM priėmimą į tarptautines studijas pradėjo vykdyti dar 2020-aisiais. Baigiantis 2021 metams čia užsienio kalba studijavo per 50 studentų, o pernai gruodį – jau net 219. Daugiausia jų – 163 – buvo Ukrainos piliečiai (solidarizuojantis su partnere Chersono valstybine jūrų akademija buvo sudarytos galimybės jos studentams tęsti studijas Klaipėdoje). Taip pat čia studijavo po 17 studentų iš Latvijos ir Baltarusijos. Tarp pasirinkusiųjų studijas LAJM yra ir Alžyro, Indijos, Egipto, Pakistano, Maroko, Kamerūno, Nigerijos, Estijos piliečiai.

Šiuo metu LAJM bendradarbiauja su 57 Erasmus+ programos partneriais. Į LAJM atvyksta vis daugiau studentų iš skirtingų užsienio universitetų, tačiau yra ir nuolatinių judumo programos partnerių – „Mircea Cel Batran“ jūrinė karo akademija (Rumunija), Stambulo technikos universitetas, Recepo Tayyipo Erdogano universitetas, Zonguldak Bulent Ecevit universitetas (Turkija), Liublijanos universitetas (Slovėnija), La Lagūna universitetas (Ispanija), Oviedo universitetas (Ispanija), Splito universitetas (Kroatija) ir kt. Vykdant Erasmus+ švietimo mainų programą į LAJM kiekvienais metais studijuoti atvykta apie 60 studentų iš užsienio universitetų.

Kasmet apie 30 LAJM studentų pasinaudoja galimybe studijuoti ir atlikti praktiką užsienyje pagal Erasmus+ programą.

Pernai LAJM studentams paskaitas skaitė net 14 užsienio dėstytojų.

2 Comments

  1. Rimos melas

    Meluoja susirinkę. Ten reikia tarptautinio audito betvarkei. Anūkių akademija ir vienuolyno motinėlė kliedi jeigu tokias reklamas rašo.

    Reply
  2. Klausimas

    Kokia kalba dėsto tie …dėstytojai? Liūdna, kad lietuviška mokykla tampa trečiųjų šalių studentų mokslo kalve.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Įteikti diplomai LAJM absolventams

Ketvirtadienį Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) įteikti diplomai 67 šios mokymo įstaigos absolventams, kurie baigė jūrų laivavedybos, laivų energetinių įrenginių ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Veidai

Vladas Stonkus sapnuose plaukia ne tik jūra, bet ir miesto gatvėmis

77-erių klaipėdietis Vladas Stonkus, kaip ir daugelis jūrininkų, iki šiol sapnuoja jūrą, nors jau daug metų ilsisi nuo aktyvios darbinės ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This