Jubiliejiniam Gargždų gimtadieniui – naujas miesto ženklas

Regionas

Šie metai Gargždams ir visiems jų gyventojams ypatingi – miestas švenčia 770-ąjį jubiliejų ir yra vienas iš seniausių Lietuvos miestų. Šia proga buvo sukurtas specialus ženklas, kviečiantis įkvėpti istorijos ir drauge ją kurti.

„Jau kuris laikas gargždiškius ir miesto svečius skvere prieš autobusų stotį pasitinka užrašas „Gargždai 770“, o iš arčiau matyti ir specialus miesto jubiliejui kurtas ženklas. Jo simbolika – baltiška ir pristato keturių kultūrų, keturių vandenų sinergiją, Gargždų istoriją. Kiekvienas esame jos dalis ir nepaliaujamai kuriame ateities kartoms“, – pranešime pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Miesto istorija prasidėjo pirmuoju paminėjimu istoriniuose šaltiniuose 1253-iaisias ir vėliau buvo lydėta tiek skaudžių, tiek džiugių įvykių.

Teigiama, jog pasitinkant ir švenčiant 770-ąjį Gargždų jubiliejų, mieste vyks daugybė įdomių renginių. Gyventojai kviečiami visus tapti miesto istorijos dalimi – kurti instaliacijas, organizuoti parodas, konferencijas ar kitus renginius, kurie atspindėtų temą „Gargždai 770 – Įkvėpti istorijos”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This