Sustabdyta Klaipėdos teisėjų inicijuota byla

Miestas, Svarbu

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėjas Remigijus Arminas priėmė neskundžiamą sprendimą sustabdyti bylą, kurią inicijavo jo kolegos iš Klaipėdos apygardos teismo, norintys iš valstybės prisiteisti daugiau nei 2 mln. eurų.

„Atvira Klaipėda” praėjusią savaitę rašė, kad visi 24 šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme dirbantys teisėjai padavė ieškinį dėl „valstybės padarytos žalos atlyginimo ir neveikimo”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Skunde akcentuojama, kad atlyginimas teisėjams yra mokamas pagal Teisėjų darbo apmokėjimo įstatymą, numatantį, jog teisėjų atlyginimams skaičiuoti taikomas Seimo patvirtintas tam tikrų metų Lietuvos Respublikos valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų valstybės tarnautojų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinis dydis. Pastarasis turi būti nustatomas atsižvelgus į praėjusių metų vidutinę metinę infliaciją, minimalios mėnesinės algos dydį ir kitų vidutinio darbo užmokesčio viešajame sektoriuje dydžiui bei kitimui poveikį turinčių veiksnių įtaką.

Apygardos teismo teisėjo pareiginės algos koeficientas šiuo metu yra 17,2. Jis įsigaliojo nuo 2013 m. spalio 1 d. ir iki šiol dar nebuvo keičiamas. Todėl visi apygardos teismo teisėjai prašo iš valstybės, kurią šioje byloje atstovauja Finansų ir Teisingumo ministerijos, priteisti jiems per 2 mln. eurų.

Dvidešimt teisėjų prašo, kad kiekvienam iš jų būtų priteista po 90 546,10 Eur, likusių keturių prašoma suma siekia nuo 70 856,57 iki 86 433,79 Eur.

Panašus skundas anksčiau buvo pateiktas ir kitiems Regionų apygardos administracinio teismo rūmams, kurie kreipėsi į Konstitucinį Teismą prašydami išaiškinimo, ar atitinkamos Teisėjų atlyginimų įstatymo nuostatos neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui. Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę pranešė, kad imsis vertinti tokio teisinio reguliavimo atitiktį Konstitucijai.

Atsižvelgus į šią aplinkybę Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose bylą nagrinėjantis teisėjas R. Arminas priėmė neskundžiamą nutartį, kuria nutarta administracinę bylą sustabdyti iki Konstitucinis Teismas paskelbs savo sprendimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This