Žuvininkystės sektoriaus duomenų rinkimą įgyvendina ir Klaipėdos universitetas

Uostas ir jūra

Žemės ūkio ministerija, koordinuodama ir įgyvendindama Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2021–2027 metų programą, praneša, jog iki 2029 metų dalyvaus jos pirmojo prioriteto „Tausios žvejybos skatinimas ir vandens biologinių išteklių atkūrimas ir išsaugojimas“ priemonės „Duomenų rinkimas“ projekto veikloje.

Jau daugiau kaip 10 metų Lietuvoje renkami, tvarkomi ir mokslininkams teikiami biologiniai, aplinkosaugos, techniniai, socialiniai ir ekonominiai žuvininkystės sektoriaus duomenys. Remdamosi šiais duomenimis, Europos Sąjunga ir valstybių narių žuvininkystės sektorių administruojančios institucijos gali įvertinti jūrų biologinių išteklių būklę, žvejybos veiklos poveikį jiems, žuvininkystės sektoriaus socialinius ir ekonominius rezultatus bei priimti reikiamus valdymo sprendimus dėl plėtros, kvotų skyrimo ir kt.

Patikimų duomenų rinkimo programą mūsų šalyje koordinuoja Žemės ūkio ministerija, įgyvendina Klaipėdos universitetas, Žemės ūkio duomenų centras ir Žuvininkystės tarnyba.

Europos Komisijai patvirtinus Lietuvai skirtą Europos jūrų, žuvininkystės ir akvakultūros fondo (EJRŽAF) 2021-2027 metų programą, strateginės svarbos projektui – žuvininkystės duomenų rinkimui – numatyta skirti 6,66 mln. Eur visoms programą koordinuojančioms ir įgyvendinančioms institucijoms.

Naujuoju laikotarpiu bus išplėsti renkamų žuvininkystės sektoriaus duomenų apimtys bei tarptautinis bendradarbiavimas žuvininkystės mokslo srityje, vyks komunikaciniai renginiai ir kita visuomenės informavimo apie duomenis, tyrimus, rezultatus veikla.

Projektas, kurio biudžetą sudaro 910 tūkst. Eur EJRŽAF ir Lietuvos valstybės lėšų, turi būti įgyvendintas iki 2028 m. gruodžio 31 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš Klaipėdos konteinerių terminalo - reguliarūs reisai į Britaniją

Nyderlandų logistikos kompanija „Samskip“ įtraukė Klaipėdos uostą į reguliarų maršrutą, aptarnaujantį krovinius Baltijos jūroje. Savo partneriu ji pasirinko Klaipėdos konteinerių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„KN Energies” rengiasi ir metilo alkoholio krovai

Valstybės valdoma bendrovė „KN Energies”, anksčiau žinoma kaip „Klaipėdos nafta”, planuoja po pusantrų metų pradėti ir metilo alkoholio – metanolio ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This