Pusfinalyje klaipėdiečiai išplėšė pergalę

Sportas

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pusfinalio kovos prasidėjo labai skirtingai: daugkartiniai čempionai Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkai išvykoje prieš Lietuvos sporto universitetą iškovojo pergalę 29 taškų skirtumu – 122:93, o vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai sostinėje tik paskutinėmis sekundėmis išnešė sveiką kailį prieš Vilniaus universitetą (VU) – 77:76.

Pauliaus Matulevičiaus nuotr.

Pirmasis pusfinalio mačas tarp vicečempionų KU studentų ir po kelerių metų į geriausiųjų ketvertuką prasibrovusių VU krepšininkų pasižymėjo tikru nervų karu – pergalę Vilniuje vos 1 taško persvara – 77:76 (23:24, 13:16, 18:18, 23:18).

Tačiau tai toli gražu dar ne pabaiga – pusfinalyje yra kovojama iki dviejų pergalių, tad šioje poroje dar gali visko įvykti.

Tiesa, klaipėdiečiai (kadangi tapo A grupės reguliaraus čempionato nugalėtojais) pirmąjį pusfinalio mačą turėjo žaisti namuose, tačiau dėl techninių kliūčių savo arenoje išvyko žaisti rungtynių į Vilnių.

Ir čia VU nuo pat pirmųjų susitikimo sekundžių užkūrė tikrą pirtį – jau trečiąją susitikimo minutę aikštės šeimininkai susikrovė dviženklę persvarą – 14:4.

Nors iki pirmojo kėlinio pabaigos klaipėdiečiai ir atstatė pusiausvyrą – 23:24, tačiau iki pat paskutinės susitikimo sekundės tvyrojo įtampa.

Dar 38 susitikimo minutę VU minimalia persvara buvo priekyje – 75:74.

Netrukus KU žaidėjas Gediminas Leščiauskas įmetė tritaškį ir persvėrė rezultatą – 77:75.

Kitoje aikštės pusėje tas pats klaipėdiečių žaidėjas G. Leščiauskas prasižengė, o vilnietis Dovydas Rimkus įmetė tik vieną iš dviejų baudos metimų.

Per likusį rungtynių laiką nė viena iš ekipų nebesugebėjo suregzti rezultatyvios atakos ir klaipėdiečiai svečiuose iškovojo labai svarbią ir psichologiškai palankią pergalę.

KU ekipą visų rungtynių metų gelbėjo rungtynių herojumi tapęs Gediminas Leščiauskas. Jis per 35 aikštėje praleistas minutes pelnė 24 taškus (6/12 dvit., 4/8 trit.), po krepšiais atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 21 naudingumo balą. Kristupas Keinys prie pergalės pridėjo 20 taškų, Petras Piekus surinko 10 taškų.

VU gretose sunkiai sulaikomas buvo Vytautas Saulis. Jo sąskaitoje – 27 taškai (12/22 dvit., 1/5 trit., 11 atk. kam., 5 rez. perd., 29 naud. balai).

19 taškų pelnė Dovydas Rimkus, 18 – Lukas Valantinas. Kitų VU žaidėjų indėlis buvo menkas.

Vilniečiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 46:37 ir rečiau klydo – 11 ir 19 klaidų.

Aikštės šeimininkus skandino prastas pataikymas – dvitaškius metė 45 proc. taiklumu (KU – 55 proc.), tritaškius – metė 25 proc. (KU – 40 proc.), baudas – vos 43 proc. (KU – 71 proc.) taiklumu.

VU iš mestų 14 baudos metimų pataikė vos 6.

„Vyko mūšis, kurį norisi kuo greičiau pamiršti. Labai skaudu ir apmaudu, kad namuose neiškovojome pergalės. Buvome labai arti… Net sunku rinkti žodžius… Skaudu, bet reikia tai išgyventi ir eiti į priekį. Turime tai pamiršti ir koncentruotis antrai pusfinalio dvikovai Klaipėdoje. Kol turime šansą, privalome kabintis ir jokiu būdu nepasiduoti“, – po įtemptos akistatos kalbėjo VU treneris Rimantas Kaminskas.

Jis pripažino ir tai, kad šios dvikovos pabaigoje sėkmė atsigręžė į varžovų pusę.

„Tas tritaškis įkrito nuo lentos… Mums tai pamoka, kurią privalome išmokti“, – pridūrė VU strategas.

Klaipėdos ekipos treneris Mindaugas Stašys po rungtynių sakė, kad prieš savo komandos vaikinu turi nusiimti kepurę ir nulenkti galvą ar statyti paminklą, kadangi vos septyniese atvykę į Vilnių sužaidė fantastiškas rungtynes.

„Vaikinai atidavė visą savo širdį. Ir Dievas bei visos jėgos šįvakar buvo su mumis. Tas jaunatviškas noras ir pergalės alkis mane sužavėjo. Tai vienos geriausių mūsų šio sezono rungtynių“, – pabrėžė M. Stašys.

Kaune vykusiame kitame pusfinalio mūšyje VDU išvykos rungtynėse rezultatu 122:93 (34:26. 26:25, 35:14, 27:28) patiesė Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovus.

LSKL pusfinalyje yra kovojama iki dviejų pergalių, tad po savaitės, kovo 6 dieną, šios komandos jau susitiks VDU namų arenoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ patyrė pralaimėjimą Joniškyje

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje rezultatu 77:86 (27:18, 23:25, 16:18, 11:25) nusileido Joniškio „Delikatesui“. Rungtynes komandos pradėjo rezultatyviai ir įpusėjus kėliniui „Neptūnas-Akvaservis“ ...
2023-03-11
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos universiteto ekipai jau šviečiasi pusfinalis

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaisti pirmieji ketvirtfinalio mūšiai. Viename iš jų tvirtą žingsnį pusfinalio link žengė ir Klaipėdos ...
2023-02-14
Skaityti daugiau

Sportas

Atkakliose rungtynėse - „Neptūno“ dublerių nesėkmė

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį namuose rezultatu 53:62 (11:14, 14:12, 18:21, 10:15) nusileido Vilniaus „Steko“ komandai. Rungtynių pradžioje komandoms sunkiai sekėsi rinkti ...
2023-01-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This