Kiek pernai uždirbo miesto Tarybos nariai ir dabartiniai kandidatai?

Politika, Svarbu

Miesto tarybos nariai yra įvairių profesijų žmonės, einantys įvairias pareigas, už kurias savo darbovietėse gauna atitinkamus atlyginimus.

Už darbą miesto Taryboje jiems iš savivaldybės biudžeto taip pat mokamas atitinkamas atlygis. 10 Tarybos narių šio atlyginimo pernai atsisakė. Kartu jiems dar yra mokamos ir populiariai vadinamos kanceliarinės išlaidos – finansinės išmokos. Jų atsisakė tik du turtingiausi Tarybos nariai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Visi kiti Tarybos nariai stengėsi maksimaliai panaudoti gautas finansines išmokas. Dėl to nesidrovėjo nei kandidatai į merus, nei į savivaldybės Tarybą, nei turtingi eiliniai Tarybos nariai.

Vytautas Grubliauskas, socialdemokratų kandidatas į merus, be merui priklausančio tarnybinio atlyginimo panaudojo visą iki cento gautą Tarybos nario 3600 eurų išmoką. Pernai jo vidutinis mėnesinis atlyginimas buvo 4471 euras.

Saulius Budinas, Liberalų sąjūdžio kandidatas į Klaipėdos merus, pernai už darbą savivaldybės Taryboje uždirbo 900 eurų. Dar 2844 eurus jis gavo kaip išmoką. Už 2323 eurus jis pateikė ataskaitą, o 500 eurų nepanaudojo.

Arvydas Vaitkus, politinio komiteto „Ištikimai Klaipėdai” kandidatas į merus, 2022 metas kaip savivaldybės Tarybos narys uždirbo 884 eurus. Dar 3257 eurus jis gavo kaip išmoką. Beveik už ją visą pateikė ataskaitą. 

Šio komiteto narys Vidmantas Dambrauskas atlyginimo už darbą savivaldybės Taryboje atsisakė. Kaip ir dar 9 savivaldybės Tarybos nariai. Tačiau Arūnas Tuma uždirbo 530, Viktor Senčila – 652, Romualdas Idzelevičius – 963, Arūnas Andziulis – 2662 eurus. 

Daugiausiai iš Tarybos narių, vėl dalyvaujančių rinkimuose, uždirbo Alvidas Šimkus, įrašytas konservatorių sąraše – 2972 eurus. Nedaug nuo jo atsiliko Vidmantas Plečkaitis, kandidatuojantis su socialdemokratais – gavo 2809 eurus. O daugiausiai atlygio savivaldybėje pernai gavo nusprendusi rinkimuose nebedalyvauti Nina Puteikienė – 3257 eurus. 

Jiems priklausančių išmokų yra atsisakę tik du Tarybos nariai: Vidmantas Dambrauskas ir Arūnas Tuma. Beveik visi kiti Tarybos nariai gautas išmokas išleidžia maksimaliai, tačiau ne visi už jas stropiai atsiskaito. 

Daugiausiai Tarybos posėdžių praleido Arūnas Tuma, Vaida Raugelė, Vidmantas Dambrauskas ir Justina Sungailienė. 

Daugiausiai Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžių praleido jo pirmininkas Aidas Kaveckis – 7. Vienu mažiau – Arvydas Vaitkus. A. Kaveckis daugiausiai praleido ir Kontrolės komiteto posėdžių – 7.

Socialdemokratų sąraše rinkimuose įrašytas vicemeras Arvydas Cesiulis praleido devynis Kultūros švietimo ir sporto komiteto posėdžius.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo posėdžių daugiausiai praleido Alina Velykienė – 5. Ji praleido ir 10 Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžių. Vienu daugiau – 11 – šio komiteto posėdžių praleido Vaida Raugelė. 

Dauguma posėdžių pernai vyko nuotoliniu būdu.

Vaida Raugelė 2022 metais turėjo pateisinamą nedalyvavimo posėdžiuose priežastį dėl vaiko priežiūros atostogų, tačiau nuotoliniu būdu kelis kartus juose dalyvavo, viena ranka supdama vežimėlyje gulintį vaiką.

7 Comments

  1. Algis

    Ka ta velykiene tenai veikia.Jei budinas taptu meru,jinai tada pavaduotoja

    Reply
  2. Vaikų ligoninė

    Kad būtų aiškiau, pasiskaitykite Klaipėdos miesto tarybos nario Arvydo Vaitkaus ataskaitą: Visais darbo Taryboje metais tarybos nario gaunamą metinį atlyginimą skiriu Klaipėdos vaikų ligoninei.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This