Gintaras Neniškis ataskaitą paskelbė prieš rinkimus

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės svetainėje paskelbta oficiali rinkimuose nedalyvaujančio administratoriaus direktoriaus Gintaro Neniškio 2022 metų veiklos ataskaita. Mero Vytauto Grubliausko ataskaita tikriausiai bus paskelbta jau po kovo 5 d. vyksiančių  rinkimų į savivaldybės Tarybą. Gali būti, kad jau ir tik po antrojo mero rinkimų turo, jeigu jo prireiks.

Vytautas Grubliauskas ir Gintaras Neniškis. Artūro Šulco nuotr.

Minėtoje interneto svetainėje kol kas yra paskelbtos tik dviejų Tarybos narių – Juditos Simonavičiūtės ir Aido Kaveckio ataskaitos.

G. Neniškio ataskaita už visos savivaldybės administracijos darbą bus pateikta tvirtinti Klaipėdos miesto tarybai. Tradicinio miesto Tarybos posėdžio šių metų vasarį nebuvo: jis, tikėtina, vyks tik pasibaigus rinkimams.

„2022 metai išsiskyrė iššūkių gausa, geopolitinė situacija dėl karo Ukrainoje paveikė daugelį sričių, tačiau, nepaisydama visų sunkumų, Savivaldybės administracija tęsė pradėtus darbus ir sprendė iškilusias problemas”,- teigiama savivaldybės paskelbtoje informacijoje. 

Džiaugiamasi, kad įsibėgėjo gatvių rekonstrukcijos ir remonto darbai, buvo tęsiama Baltijos pr. estakados statyba, atlikti visi Tauralaukio gyvenvietės gatvių III etapo rangos darbai, vykdytas mėgėjų sodų teritorijoje savivaldybių institucijų valdomų kelių remontas, vyko gatvių rekonstravimas bendromis savivaldybės ir privačių asmenų lėšomis, miesto žvyruotų gatvių kapitalinis remontas; senamiesčio gatvių (Sukilėlių, Teatro, Vežėjų, Žvejų, Daržų, Didžiosios Vandens g.) rekonstrukcija.

Ataskaitos įžangoje minima ir užbaigta Danės upės krantinių rekonstrukcija, ir prieigų (Danės skveras su fontanais) sutvarkymas; pėsčiųjų takas palei Taikos pr. nuo Sausio 15‑osios iki Kauno g.; Žvejų rūmų teritorija (atnaujinti takai, suremontuotos betoninės atraminės sienutės, įrengtas naujas apšvietimas, pasodinti želdiniai) ir kitų kitų miesto erdvių tvarkymo darbai. 2022 metų pabaigoje startavo ir Klaipėdiečio kortelė.

Minimas ir atnaujintas Rumpiškės kvartalas – pirmasis toks projektas Klaipėdoje, kuriuo iš esmės atnaujinti daugiabučių namų kiemai sovietmečiu statytame mikrorajone. Pasidžiaugta ir UAB „Senasis turgus“ prijungimu prie UAB „Naujasis turgus“, ir UAB „Gatvių apšvietimas“ prijungimu prie UAB „Klaipėdos autobusų parkas“.

3 Comments

  1. T

    Apgailėtinas, nieko nesuprantantis diletantas!

    Reply
  2. Vygantas

    Man tai labiausiai iš visų Nėniškio darbų „imponuoja” „Gatvių apšvietimo” sujungimas su „Autobusų parku”. Kadangi gyvenime teko krimsti vadybos studijų, truputi dėstyti, vertinti studentų vadybos baigiamuosius darbus, vadovauti jiems, tai tas sujungimas vadybos „aukštasis pilotažas”, palyginimui tas pats, kas avį sukergti su kiaule ir bandyti gauti pieno. Pridūrus, kad Autobusų parkas atlieka dar ir kitas komunalines paslaugas, lyg tai ir gatvių valymą organizuoja. Rezultatai nestebina: parko takeliai labai panašus į Kauno gatvės PARKINGUS, saulutei pašvietus kietosios dalelės nuo gatvių grindinių pakyla iki penkto aukšto ir aukščiau, na ir egiptietiška druskelė… Aš tai, jeigu būčiau vežes su autobusais iš Egipto, jeigu nebūtu nuo šilumos aptirpusi, kažkur Austrijoj būčiau palikęs. Visvien netirpo ir kuro būčiau sutaupęs, patirtis yra sukant kilometrus ir vežiojant orą Klaipėdoje. Baigiu suprasti kodėl ponia Velykienė sako, kad Dambrauskas linksmiausias miesto tarybos narys, nuo tokių dalykų kas belieka… 🙂

    Reply
  3. Rumpiškės

    Po tokio tvarkymo Rumpiškės neįmanoma gyventi.
    Iškirto 500 medžių 10 000 m2 krūmų. Taip pažeidė detalujų plana..Dabar smarvė, vasara karščiai ir dulkės. Paskandinti namu rūsiai. Kokia savivaldybė tokie ir darbai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This