LVAT: bauda už paslėptą tabako gaminių reklamą skirta teisėtai

Verslas

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį paskelbė nutartį administracinėje byloje, kurioje ginčas kilo dėl Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento nutarimo skirti pareiškėjui UAB „Philip Morris Baltic“ baudą, teisėtumo ir pagrįstumo.

Byloje ginčytame nutarime departamentas konstatavo, kad pareiškėjas sąmoningai ir sistemingai skleidė paslėptą tabako gaminių reklamą, tuo pažeidė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo 17 straipsnio 1 dalį, todėl pareiškėjui už minėtą pažeidimą paskyrė 2100 eurų baudą. „Philip Morris Baltic“ šį sprendimą apskundė teismui.

LVAT nustatė, kad apeliaciniame skunde buvo nurodyta, jog pareiškėjas įvairiais būdais skleidė informaciją apie „IQOS“ elektroninį įrenginį, demonstruodamas prietaiso atvaizdus, pavadinimus, prekių ženklą „IQOS“, nurodydamas prietaiso naudojimo privalumus, kainas ir jų sumažinimą, pateikdamas nuorodas į straipsnius apie prietaisą ir t.t.

LVAT pažymėjo, kad prietaisas yra įrenginys, skirtas vartoti tabako gaminius. Skleidžiant informaciją apie prietaisą, kartu paslėptai yra skleidžiama ir informacija apie tabako gaminius, kurie yra vartojami jį naudojant.

„Taigi, pareiškėjas, skleisdamas informaciją, skatinančią įsigyti prietaisą, paslėptai skleidė informaciją apie tabako gaminius, pateikdamas informaciją, skatinančią įsigyti ir vartoti tabako gaminius, taip, kad galėjo suklaidinti reklamos vartotojus dėl šios informacijos pateikimo tikrojo tikslo (sudarydamas įspūdį, kad yra reklamuojamas ne tabako gaminys), o tai atitinka paslėptos tabako gaminių reklamos apibrėžimą, įtvirtintą Tabako kontrolės įstatymo 2 straipsnio 23 dalyje”, – teigiama LVAT pranešime.

Atsižvelgdama į tai, LVAT teisėjų kolegija padarė išvadą, kad nutarime pagrįstai konstatuota, jog pareiškėjas, skleisdamas informaciją apie įrenginį, skirtą vartoti tabako gaminius, skatinančią prietaisą įsigyti, skleidė informaciją, skatinančią įsigyti ir vartoti tabako gaminius, taip pažeisdamas paslėptos tabako gaminių reklamos draudimą.

LVAT pirmosios instancijos teismo sprendimą paliko nepakeistą, o pareiškėjo apeliacinį skundą atmetė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas: smėlio ir žvyro karjero Klaipėdos rajone projektas sustabdytas teisėtai

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija trečiadienį administracinėje byloje dėl Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimo nepritarti UAB „Dantora“ planuojamai ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdai sukūrė naują reklamą

Šiaurietiškos nuotaikos kupinas miestas prie jūros, kuriame gera gyventi ir kurti. Tokią žinutę siunčia VšĮ „Klaipėda ID“ naujai pristatytas reklaminis ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This