Tai už ką balsuosime, klaipėdiečiai?

Nuomonės

Iš esmės, tai nėra jokio skirtumo: visų partijų ir kandidatų į merus programiniai lozungai yra panašūs kaip du vandens lašai. Politinių įsitikinimų apraiškų nebeliko, tad visi, sėkmės atveju, plauks pasroviui.

Nes rimtų užmojų ir nesimato. Jei, žinoma, nekreipsime dėmesio į svaičiojimus apie naująją erą, pabudimą ir rąžymąsi bei krištolinius išganytojus. Krištolas, žinia, greitai subyra į smulkias šukeles.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kadangi politinių įsitikinimų praktiškai nerasta (diskursas – kairė, dešinė), tai tokio politinės sistemos dalyko, kaip pozicija – opozicija praktiškai po rinkimų irgi nebus. Nes opozicijoje liks tik tie, kurie atidurs naujojo visagalio mero nemalonėje. Tai yra, formaliai opozicijoje vegetuoti bus pasmerkti tie, kurie prie lovio nebus prileisti.

Nors teisinės būsimo mero galios bus didesnės nei dabartinio ir administracijos direktoriaus kartu sudėjus, nėra jokių ženklų, kad Klaipėdos miesto raidoje per ateinančius keletą metų kas nors iš esmės keistųsi. 

Nes nelabai yra ir ką keisti: Klaipėda sparčiai ir planingai  keičia savo būseną, o ekonominiais bei kitais parametrais varžosi su dukart ir triskart didesniais miestais. O daugelyje sričių ir pirmauja. Žinoma, vienas kitas riešutas ar uogytė, puodas ar virdulys gali susikeisti vietomis. Bet tai ir viskas.

Kita vertus, nelabai matosi ir tų reformatorių: nė vienas kandidatas nepateikė konkrečios rinkimų programos. O iš to, ką patys vadina programomis, peršasi išvada, kad jie nė velnio nenutuokia apie savivaldos galias ir negalias. Neturi žalio supratimo apie tai, kaip konkrečiai funkcionuoja savivaldos institucija. Ką bekalbėti apie visą miestą.

O kandidatų ir blauzdos rimtoms reformoms – per skystos. Ir ne visų smegenų pusrutuliai tam subalansuoti, pH terpė – netinkama.

Atsiprašau: dabartinis meras žalią supratimą turi. Bet tik žalią: vykdomosios valdžios specifika jam yra terra incognita (nežinoma žemė). O būsimam merui teks prisiimti ne tik simbolinę, bet ir formaliąją atsakomybę už kiekvieno šapo mūsų mieste pajudėjimą. Reikės dirbti, prakaituoti, ne vien gražias kalbos metaforas kurti.

Vienintelis išankstinėse kandidatų į merus išsakytose nuostatose įžvelgiamas rimtesnis diskursas – ekologija. Ne plačiąja ar simboline prasme, nes visi kandidatai rėkia, kokie jie yra žali, už sveiką gyvenimą, skiedžia, kiek medžių ar drignių prisodins, čiurkšlių paleis, oro ištirs. 

Tačiau net ir patys neva žaliausieji žada kurti komforto sąlygas taršiam transportui. Nes supranta, kad antraip šoferiai už juos nebalsuos. Sakykim, šventai meluoja, kad kiekvienai mašinikei ras vietą, kur ją priparkuoti. Ir gal net nemokamai. 

Galime tik viltis, kad tai ir yra tik šventas priešrinkiminis melas. Tačiau yra realus pavojus, kad pievos, vejos tarp daugiabučių namų, prie įmonių, įstaigų ir kitur bus suartos, išakėtos ir asfaltu užlietos ar žvyru apipiltos. Kaput žalumui, taip sakant. Nes tai yra beveik vien savivaldybės galioje.

Yra ir pavojus, kad Klaipėda, garsėjusi gerai plėtojamu viešuoju transportu, pradės šioje srityje ne tik stagnuoti, bet ir ristis atgal į nevaldomo automobilių ir sunkvežimių srauto chaosą. Nes tai taip pat yra beveik vien savivaldybės galioje. Srauto ir užuovėjų dvasios apie tai jau šnabždasi.

Tačiau aš lieku optimistas: daugumai klaipėdiečių tokie užmojai yra nepriimtini. Ir net jei jie ir išrinks tokių niekšybių apologetus, įgyvendinti šių sumanymų žmonės tiesiog neleis. Ypač jauni žmonės. Tikri klaipėdiečiai, o ne tie, iš anapus miesto ribos.

Šiomis dienomis daug kas manęs klausia, už ką balsuoti. Prastas aš patarėjas – ir pats nežinau… Išties, nematau jokio skirtumo. Na, už vieną kitą pliurpą ar vagį nebalsuočiau. Kaip ir dauguma klaipėdiečių.

Ir tikrai kviečiu nebalsuoti už tuos, kurie gyvena ne Klaipėdoje, o čia tik yra deklaravę gyvenamąją vietą (netaikoma svetur laikinai dirbantiesiems). Nes tiek jiems, tiek kiekvienam iš mūsų svarbiausias yra tas žemės lopinėlis, ant kurio gyvename.

Jei žmogus, kad ir koks žavus, pasirinko gyvenimą kaime, tai lai ten ir politikuoja: ten jo širdis, lova ir interesai. O pas mus jis tik ieško, kaip mūsų sąskaita pasisaldyti savo gyvenimo arbatą. Nors ir labai daužosi krūtinę, esą jis – klaipėdietis, už Klaipėdą kovojantis. Melas durneliams.

Ir visuomet iš dviejų kandidatų rinkčiausi tą, kuris yra jaunesnis.

54 Comments

  1. Anonimas

    Nesidomiu rinkimais , bet tarp kandidatu į merus yra mislingu veikėju . O Petrošius ar ne jis buvo maršrutininkų , nepamenu firmos pavadinimo , vadovas , o kaip ,, skaidriai ,, dirbo maršrutkės visi žinom . Ir kaip tokie veikėjai pakliūna į valdžia . Baisu kur męs einam .

    Reply
    • Anonimas

      Petrošiu asmeniskai mačiau gyvenimiskoje situacijoje viešoje vietoje- niekad gyvenime nebalsuočiau už ji

  2. Miestietė

    Reikėjo Matjošaitį porai kadencijų išsinuomoti,būtų Klaipėdą kaip Kauną iš merdinčio miesto į gyvą ir patrauklų miestą padaręs.Gal ir su tuo fabriku Kliningrade greičiau parištų..O kad žęmių prisipirko pasižiūrėkit į mūsų kandidatus ,ką ir kiek jie turi.Balsuočiau už Vaitkų bet kad jei savvaldybei nupirks uosto akcijų,tai ištikimieji Klaipėdai ras kaip jas savobo ne miesto interesams panaudoti.O jei dar piktas tai nejauku bus miesto gyventojams ir verslininkams pas jį pasikreipti..Kasau pakaušį ir galvoju-eiti,neiti į rinkimus ar tiesiig durti pirštu į sąrašą..Bet sąžinė prabyla,reikia eiti.O meras bus tas ką išrinks dauguma balsavusių.

    Reply
    • Anonimas

      Peržiūrėjus visas partijas ir kandidatus pripažįstu faktą kad balsuoti nebera už ką, todėl balsuoti eisiu būtinai bet sugadinsiu balsavimo biuletenį, kitos išeities nematau, nes realiai užkniso juodai, visi jie “ geri”, apsišikę daugiau ar mažiau kiekvienas

  3. Nezabitauskas

    Stambus kapitalas bruka savo kandidatus, kurie patys norėtų tapti stambiais kapitalistais. Nesvarbu, kurį kandidatą pasirinksite, beveik visi jie yra to paties sluoksnio, kurį pavadinau stambiu kapitalu, patikėtiniai. Beveik visi jie valdžioje pirmiausia dirbs savo šeimininkams, paskui – sau, o visuomenei – tiek, kiek liks, jei liks. Tiktai vienas iš jų man dar teikia vilties, gal iliuzorinės, bet kito pasirinkimo neturiu – Puteikis. Kodėl Puteikis? Pakartosiu, ką apie jį šiandien parašiau komentare „Klaipėdoje”:
    Priminsiu istoriją. Puteikis buvo Vilniuje kultūros ministro pavaduotoju, paskui jį atsiuntė į Klaipėdą valstybinės Laivų remonto įmonės (pilies teritorijoje) direktoriumi. Įmonė buvo iki jo nustekenta, paruošta prichvatizavimui. Spauda rašė, kad pasiimti įmonę ir teritoriją norėjo kažkokie kauniečiai. Galvota, kad kultūros žmogus tam planui nepajėgs sutrukdyti, bet Puteikis įmonę ištraukė iš bankroto. Paskui kaip Klaipėdos paveldosaugos vadas Puteikis buvo rakštis statybų miesto centre planuotojams, tie tampė jį po teismus. Manau, kad Puteikis neėmė kyšių, kitaip visais atvejais būtų susitarę gražiuoju. Toks žmogus liberaliai Klaipėdai netiko, organizuotos provokacijos, klijuojamos skandalisto ir kitokios etiketės.

    Reply
    • Pritariu

      Daug kas tyčiojasi iš Puteikio, ir jis tame ne kartą yra davęs pagrindą.
      Bet kandidatų į merus debatuose TV jis pasirodė neabejotinai geriausiai.
      O jeigu prisiminsime jo darbą kad ir Kultūros paveldo departamente, tai iš tiesų jis buvo daug kam neparankus, nes neėmė kyšių.
      Šiais visuotinės korupcijos laikais tai jau yra labai daug.
      Korupcija – baisiausia piktžaizdė, dėl kurios visas miesto ūkis ir klaipėdiečių gyvenimas eina blogais keliais.
      Tai gal iš tiesų Puteikis tiktų būti meru, ypač, jei paskirtų nekorumpuotą administracijos direktorių.

  4. 100%

    O Švinius kieno komandoje,ne Vaitkaus?

    Reply
  5. Simona

    Kas geriausias administratorius? Taip turėtų būti keliamas klausimas. Meras nebebus politikas bet vykdytojas. Tik vienas iš kandidatų chebros yra vykdęs šias pareigas. Tai S.Budinas. Jeigu norit, kad darbas būtų daromas iškart, reikia rinkti S.Budiną. O dėl politinių komandų, be liberalų, neišsiversit.

    Reply
    • Pasvarstymai

      Kur gi ne – Budinas vykdytojas. Budinas jau vadovavo miesto administracijai ir buvo Grubliausko pastumdėlis, kaip ir jo komandoje įrašyta Simonavičiūtė, kuri būdama direktore priėmė tiek daug aiškiai korupcija dvelkiančių sprendimų, kaip turbūt niekas kitas.
      Vien jau Simonavičiutės pakanka, kad už liberalus nebalsuoti. Korupcijos lizdas.

  6. Panelė

    Kodėl niekas nekalba apie LGBT reikalus? Laukiu laukiu ir nebesulauksiu turbūt. Tai ką man daryti? Tai,tikrai, atsakykit kur Klaipėdoje yra lesbiečių ir gėjų centras? Gal galit nors telef. Nr. nurodyti? Paskųsiu Raskevičiui į seimą ne tik Laisvės partiją, bet ir kitus kandidatus į merus ,kad diskriminuoja, nesirūpina seksualinėmis mažumomis, jų bendruomene Klaipėdoje. Gėda… Bet Šulcas ilgametis savivaldybės tarnautojas tai tikrai galėtų padėti tai sužinoti…

    Reply
  7. Iš Klaipėdos pakra

    Neseniai pasakų! Geriau paklausykit, ką kalba ir renkasi žmonės. Tik uz Vaitkų! Atsibodo lakštiniai po partijas!

    Reply
  8. faktai į akis

    Mane džiugina, kad niekas net nemini tarp kandidatų Grubliausko. Panašu, jo epocha baigėsi. O kad vyksta komentatorių kova tarp Petrošiaus ir Vaitkaus – dėsninga. Visgi, būčiau labiau už Vaitkaus pusę, nes: 1. Patirtis. Petrošius pagal gyvenimišką patirtį Vaitkui tinka į vaikus. Administravimo, verslo, ryšių kraitis pas Vaitkų irgi gerokai solidesnis. 2. Komanda. Petrošius į „Naują amžių” ateina su pasenusiu ir nieko nenuveikusiu vicemeru Barbšiu, blankiu administracijos direktoriaus pavaduotoju Dobranskiu, taryboje tyliai tupėjusiu (tik senąjį turgų norėjusiu privatizuoti) verslininku Petraičiu. Stipriausia jo komandos grandis Razbadauskas, kuris pagal politinį svorį ir patirtį galėtų pats būti kandidatu į merus. O Vaitkaus komanda – verslo grynuoliai Tuma ir Dambrauskas, politikos mochikanai Taraškevičius, Raugelė, tas pats Makūnas, dirbęs savivaldybės administracijos direktoriumi, viena ryškiausių ne tik Klaipėdoje, bet ir Lietuvoje pedagogų lyderė Jolita Andrijauskienė (Zudermano direktorė). Daugiau (ir kietesnių) profesionalų pas Vaitkų. 3. Galimybės. Petrošius žada, jog Vilnius išties Klaipėdai finansinės pagalbos ranką naujiems projektams. Vėjai. Jei konservatoriams naujuose Seimo rinkimuose nepaeis, jokio užnugario jaunuolis neturės. Ir dabar jo balsas tose senų grandų prisodrintoje partijoje ne kažką reiškia. Vaitkaus ryšiai Vilniuje, galima spėti, net geresni. Seimo nariai keičiasi, o ministerijų klerkai, kurie kuruoja projektus, sudaro finansavimo programas – nesikeičia dešimtmečiais. Vaitkus daug kur prisimenamas kaip geras vadovas. Jam durys ministerijose atsivers lengviau. 4. Simpatijos. Čia aišku, Petrošius be konkurencijos. Moterys balsuos už jauną, gražų i protingą. Vaitkus ir kalba prasčiau, ir atrodo ne taip patraukliai. Bet abu kandidatai – ne blogiausias variantas Klaipėdai.

    Reply
    • Nebejuokink

      Ištikimus Klaipėdai mes jau matome gerą dešimtmetį, jei ne ilgiau. Korumpuota šutvė. Aš už Petrošių, bent dar nesugadintas vaikis.

    • Pasvarstymai

      Vaitkus būtų patrauklus kandidatas, bet viską sugadino būtent Taraškevičius, dešimtmečius buvęs tai meru, tai taryboje politikas, kurį daugelis miestiečių laiko iki kaulų smegenų korumpuotu asmeniu. Su kuo kalbu – baisiausias nusivylimas Taraškevičiaus įtraukimu į komandą. Na ir Leonas Makūnas – blogas senbuvio valdininko, daugelį metų besišildžiusio valdiškose vietose, pasirinkimas. Vėlgi Raugelė…
      Dėl Tumos – neramu, kad jis eina į Taryba todėl, kad galėtų susitvarkyti savo reikaliukus su požemine parkavimo aikštele, taip reikalinga jo viešbučiui „Viktorija”.
      Na bet dar blogesnis variantas – konservatorių statytinis Petrošius su savo brolių Petraičių komanda. Vien ko verta istorija , dėl kurios prokuratūra vykdo tyrimą, kaip Petraitis išparceliavo valstybinę žemę. O jų sąrašinis kandidatas Aidas Kaveckis, privatizavęs prie savo namo Rokiškio gatvėje pusę gatvės, tai yra, vieną eismo juostą, dėl ko prie jo namų pasiradė vienpusis eismas ir viso kvartalo gyventojai turi apvažiuoti jo namus aplinkinėmis gatvėmis. Dėl Dievo meilės, tik nebalsuokite bent jau už konservus.

  9. Z

    Kad ir kiek čia „žinovai” besvaigtų, akivaizdu, kad geriausias pasirinkimas yra Arvydas Vaitkus ir jo komanda. Ir tą reikia vieną kartą pripažinti. Geras vadovas atėjęs į pareigas netruks sustyguoti kolektyvą, kad pradėti gaivinti liberalų ir konservatorių nustekentą Klaipėdą.

    Reply
  10. klaipėdiškė

    Laikiausi pozicijos-nekomentuoti politikos, bet p. Šulcas geras viešųjų ryšių specialistas ir akmenį prakalbina. Tik noriu priminti kas Klaipėdos senamiestį nuvarė į „mirties tašką”, iš kurio negali ir pakilti, o gi dvi kadencijas meravęs p. Taraškevičius ir kaip jis pats giriasi jau į dešimtą kadenciją pretenduoja būti miesto tarybos nariu. O jo ideologinis vedlys vis kelius „tiesia” kad ir ne miesto teritorijoje, akmenis „skaičiuoja”, kuriuos paklojo jo buvęs bendražygis ir pan .Gaila miesto, nes atėję vadovauti miestui ir neturintys „užnugario” nacionalinėje valdžioje, bus prie „suskilusios geldos”. Dėl ko klesti Kaunas, stiprėja Palanga ir galėčiau daugiau vardinti- turi palaikymą iš nacionalinės valdžios, o mūsų „komitečikai” yra pakeitę kelias partijas, neturi gerų santykių su stipriomis nacionalinėmis partijomis ir tas vėl numes miestą į politinį užribį,o tuo pačiu ir miesto raidą sustabdys ilgam. Sėkmės teisingai ir miestui naudingai pasirenkant vietinės valdžios rinkimuose.

    Reply
  11. ???

    Kaimynas ragina mane balsuoti už šlubą vokietį, bet aš tokio sąraše nerandu. Kita vertus, o kodėl už vokietį ir būtinai dar už šlubą? Ar čia koks tai kalanbūras?

    Reply
    • Klaidos ištaisymas

      Pataiosau:kalambūras, atsiprašau, padariau klaidą.

  12. Klaipėdiškė

    K

    Reply
  13. skaitytojas

    Riksimės jauną,klaipėdietį, žavų,ne populistą,nerėkiantį,neklykiantį,ne valstiečių chebrantą,prisimenam visas istorijas,atvykėliai nesvajokite,nieka sjūsų nerinks,grįžkite į kaimo vietoves,kokiais seniūnaičiais pabūkite, moterėlės irgi nesivarginkite,dar jums ne laikas,per debatus viena nieko neišmananti pasirodė,kita vis ant kitų puolė…

    Reply
  14. Už Vaitkų

    Paskaičius visus recenzentus belieka balsuoti tik už Arvydą Vaitkų, jis ir patyręs ir nesenas ir noru dega puoselėti Klaipėdą !

    Reply
    • G.

      Klasco džiaugtųsi, galėtų dulkinti geležies rūda kiek tik nori…

    • skaitytojas

      Ne,niekada,pamenam viską…ačiū,nereikia

    • Dėl G. pasakymo

      Manau, kaip tik žmogus iš uosto žinos kaip sutramdyti Klasco dulkinimą !

  15. Aš nebalsuosiu

    už liberalius kokiu pavadinimu jie būtų . Šulco nemėgstu ir neskaitau jo tekstų . Buvęs miesto valdyme ir nieko nepadaręs drįsta kritikuoti kitus ? Ne.

    Reply
    • Neskaitai tekstų,

      bet komentuoji. Absurdas visiškas

  16. Miestietis

    Štai visi spėlioja, tai už ką Šulcas agituoja, o Šulcas kažkur kamputyje ruko ir šypsosi. Straipsnis geras, ir tikrai nėra konkretaus už ką agituotų, kiekvienas įžvelgia tai ko nori. Šaunuolis Šulcas, kad sugeba savo rašiniai patraukti diskusijoms, ginčams, tik tada ir gali išsiaiškinti tiesą.

    Reply
  17. Gana yra gana

    uz Zemaitaiti

    Reply
    • Aš

      Tik už Žemaitaiti

  18. Fuuu

    Dar vakar turėjau tokią mintį, kad reikia atvirą Klaipėdą paremti, bet žiūriu, kad jau Petrošius gerai bus nubėręs 🙂 Gaila…patiko man „Atvira Klaipėda” bet po šito straipsnio ko gero arba visai atsisakysiu šitos internetinės svetainės, kaip atsisakiau DELFI ir visų panašių svetainių. Arba skaitysiu tik Martyno straipsnius. Kritai akyse labai labai 😉

    Reply
    • Martynas Vainorius

      O dabar pakalbėkime skaičių kalba. „Gerai nubėręs” čia kiek pagal tamstą? 1375 eurai čia jau gerai ar dar nelabai? O už kiek savo sąžinę parduodate? Koks būtų įkainis? Jei tokį turi nusistatęs, tai manot, kad ir kiti tokį turi?

    • A

      Nejuokink su tokiais grasinimais, ot didelis praradimas, jei per tiek laiko dar nesegubėjai paremti.

      Beje man irgi ne visas turinys visad patinka, bet vertinu, kad turim šią platformą, žmones kurie praktiškai iš idėjos dirba.

  19. Arvydas Ektis

    Čia yra pats pavojingiausias dalykas, kuomet žmogus, buvęs arti valdžios, tačiau nieko nenuveikęs, per rinkimus drįsta kritikuoti kitus, kurie bent jau siekia parodyti, jog jiems ne visvien. Kokia išeitis? Gal surengiam referendumą ir jungiamės prie Kretingos rajono (Palangos miesto ar dar kur kitur)?
    Visada galima kritikuoti rinkiminę programą – vieni joje ras to, ko nenorės, kiti neras nieko ir t. t. Pastebėjimas: savivaldoje, kaip ir kitoje valdžios grandyje sprendimai priimami kolegialiai. Nesusiklostys situacija, jog visą tarybą „paims” viena partija. Tik, va, bėda, kad opozicija pramiega visą kadenciją, o prieš rinkimus tesugeba bėdas vardinti. O galėjo problemas viešint savo laiku (turbūt rinkimams taupė).
    Kviečiu visus blaiviai galvot ir vertinti ne tai, kas ką siūlo, o tai, kas, pabuvęs valdžioje ir joje nieko nenuveikęs, siekia naujo starto.

    P. S. Stovėjimo aikštelių klausimą galima išspręsti ne žaliųjų plotų sąskaita, reikia tik šiek tiek kūrybiškumo.

    Reply
    • Už ji balsuosiu

      Palaikau Ekčio nuomonė

  20. Vygantas "Ištikimi Klaipėdai" narys

    Taip ir norisi paklausti pono Artūro, kurioje vietoje Ištikimų Klaipėdai su Vaitkumi programa nekonkreti? Kokių blauzdų reikia parkavimo problemoms išspręsti? Keisti tikrai nėra ko, nueikite ponas Šulcai į kadaise buvusį miesto parką, kada ten paskutinį kartą buvo kas nors su grėbliu ar šluota? Nekalbu apie jau supūti baigiančias medžių išvartas. Gėda už tas mamas ir močiutes, menančias kaip tas parkas atrodė, vežiojančias atžalas tame „jovale”, ne per toliausiai nuo Kar-kar pramogų parko. Gera valdžia, kuri Šilutės plente, iškasa trasas, pakloja lietaus nuotekas, užkasa, atstato bordiurus, pakloja asfaltą ir nepraėjus net mėnesiui vėl viską ardo ir normaliai jau vykdo plento rekonstrukciją, pirmų darbų užsakovas buvo Klaipėdos vanduo, plento rekonstrukcijos -savivaldybė. Tūlas pasakys – tokie pirkimai ir pan. ūkiškumas dzin. Tūlam noriu pasakyti, dirbant Klaipėdos statybos treste statėm „Šilą”, užsakovas prekybos valdyba su šviesios atminties vadovu Arkadijum Lichtinšainu. Jam netiko suprojektuoti šviestuvai, jis neleido jų montuoti, kadangi buvo numatęs keisti, motyvas: taupykim nors montavimo ir išmontavimo sąnaudas, kadangi juos reikės demontuoti. O mūsų mylimo miesto Šulco mylima valdžia asfaltuoja, po savaitės ardo ir vėl asfaltuoja tą pačią vietą. Gera valdžia, tik miestiečiams koktu nuo tokios valdžios. Jaunesni -geresni, oi kaip smagiai jaunimėlis tvarkosi Vilniuje, ministerijose, Baukute su savo vaikeliu seimo posėdžiu salėje tik uogelę buvo, kas dabar dedasi, visi matom. Gerb Artūrai, aš jūsų vietoje, jeigu jau lyginčiau, tai jau konkrečiai: pas Vaitkų tas liuks (parkavimas, bet netikiu, kodėl netikiu) pas Petrošių va tai liuks liukseliuks, oi kaip tikiu, o dar jaunas, gražus ir protingas. Tikriausiai neišeina taip palyginti, kas belieka… Aš jųsų vietoj neturėdamas ką rašyti nerašyčiau. Gal einam geriau mudu į parką šakų rinkti, supuvusių lapų grėbti, sau kirvuką prigrėbsiu, tamstai grėblį. :):):)

    Reply
    • Zoselė

      Kas čia gerb. Šulcui trenkė dabar į galvelę? Juk ne taip seniai savo straipsniuose rašė, kad Vaitkus geriausias, tik kad piktas, rašė kad Petrošiaus naujo amžiaus jam tai jau nereik 🙂 O dabar akivaizdų akivaizdžiausiai agituoja už Petrošių! O kur žyma – politinė reklama? Ar ir aš galiu parašyti kokį straipsniuką išgiriantį kokį nors man patinkantį kandidatą į merus rinkimų metu ir Atvira Klaipėda nemokamai publikuos? Gerb. Martynai?

    • Genovaitė

      Daug metų Šulcas sėdėjo šalia Grubliausko… Ką gero padarė, gerą algą pasiimdavo. Darbų jo nebuvo matyti. Buvo prieš tai išvarytas iš VE. Ilgokai sėdėjo savivaldybėje ir dar UAB „Miesto šventės”. Geriau, kad sugrįžo kažką parašinėti… Tik būtų gerai, kad apie savo nuopelnus ir darbus miestui ir miestiečiams parašytų dirbdamas savivaldybėje….

    • Martynas Vainorius

      Zoselei. Paprastai žmonės mato tai, ką nori matyti, arba spendžia pagal savo sugedimo laipsnį. Aš šiame tekste nematau, kad Artūras būtų pasisakęs už kurį nors iš kandidatų. O dabar pažiūrėkime į jų gimimo datas:

      Birutė 1990-11-27
      Giedrius 1986-08-26
      Artūras 1983-04-08
      Saulius 1964-08-19
      Arvydas E. 1984-01-15
      Ligita 1979-12-12
      Vytautas 1956-12-01
      Audrius 1988-05-04
      Naglis 1964-09-02
      Arvydas V. 1963-05-11
      Remigijus 1982-05-30

      Vadovaujantis jūsų logika, tai Artūras visgi už Birutę čia agituoja.

  21. Šulcui ir kt.

    Kas yra tie, kur gyvena už Palangos plento? Jie dirba Klaipėdoje, jų vaikai eina į Klaipėdos darželius ir mokyklas, jie perka ir pramogauja Klaipėdoje. De facto jie yra klaipėdiečiai. Kodėl tie 40000 klaipėdiečių pasirinko užmiestį? Todėl kad ankstesni merai (ir vicemerai, gerb. Artūrai!) nepasistengė surasti ir parengti detaliųjų planų, išplėtoti miesto infrastruktūros Labrenciškėse, Tauralaukyje ar suplanuoti kvartalus patraukliose senamiesčio dykvietėse. Pripažinkime, valdžia buvo neveiksni. Ar gali įvykti staigūs pokyčiai? Pavyzdžiai aplink rodo, kad tokie žmonės, kaip Šarūnas Vaitkus Palangoje, Visockas – Šiauliuose, Matijošaitis – Kaune, Malinauskas – Druskininkuose, kurie ateina iš verslo, sugeba per trumpą laiką sustyguoti miesto gyvenimą daug geriau, nei politinio klano atstovai. Man irgi patinka jaunystė. Bet kai žinai konservatorių credo, kad užėmus valdžią į savivaldybių (ir valstybines) įmones pirmiausia sukiša savus partiečius, tai nelaukiu šios politinės jėgos Klaipėdoje. Juolab, kad ir šią kadenciją konservatoriai uostamiestyje turėjo lemiamą balsą. Bet kalnų nenuvertė. Gal net atvirkščiai – smukom gilyn.

    Reply
    • Genovaitė

      Puikiai parašėte. Norėčiau, kad ponas Šulcas parašytų, ką gero nuveikė sėdėdamas nemažai metų šalia Grubliausko…

  22. Balsuosiu už Puteiki

    Ir jo komanda. Daug geru žmonių . Liudvika Kuzmičiūtė ir iš šei.os sąjūdžio. Nuostabus žmonės. Turi žinių tarnauti mūsų miestiečiams

    Reply
    • :D

      Sako už Puteikį :DDDDDDDD labas rytas, Puteiki. Kaip išmiegojot? 🙂

    • To D....tu pilnas D

      Čia ne Puteikis ,o mano klaipedėčio nuomonė. Nustokit pilti purva ant kitu žmonių. Balsuosiu už Puteikio ir jo komanda. Labai kompetetingi žmonės. Jie daug nuveiks

    • Anonimas

      100% Puteikis ?

  23. Rms

    Pažiūrėjus į Vaitkaus komanda nenorom baisu darosi. Senų bebrų priimta. Ko jau Makūnas vertas, 14 metų nuvadovaves vandenims ir nieko blogo nematęs. Kaip ir aišku, matomai Vaitkus bursis i krūvą su liberalais ir socdemais, taip stengsis
    išlaikyti valdžią seniems bebrams. Gudrus planas, tikėkimės jis nepavyks. Nes tai būtų dar vienas žingsnis atgal. Aš sakyčiau mano nuomone, pirmiausia jie atstovauja savo interesus, tada verslo, ir tik tada paprastus žmones.

    Reply
  24. Lyd

    Kiek stebėjau diskusijas, tai gana normalūs, civilizuoti kandidatai (išskyrus Puteikį). Manau, jei savivaldybėje dėl bendro tikslo protus sujungtu stipriausieji – Girskienė + Petrošius + Budinas + Bogdanovas, tai viskas Klaipedoje eitü geryn.

    Reply
    • Taigi

      Neduok dieve šios kompanijos Klaipėdai – pražūtis !!!

  25. Už Palangos plento

    jau kaimas.Bet iš ten iki merijos arčiau, negu iš Bandužių.Pagal jūsų teoriją, gerbiamas Artūrai, lieka tik tie ,kas ir dabar ten sėdi.Nesutinku su jūsų teiginiu, kad Klaipėdoje viskas gerai , tik keletas nereikšmingų problemėlių liko.Sakykit, ar žinot dar nors vieną miestą Lietuvoje, turintį tokį unikalų ir taip apleistą senamiestį?Amžini mūšiai dėl vieno ar kito objekto ten vyksta tarp tų pačių norinčių į valdžią ir jų klerkų. O rinkti reikia tuos, kurie garsiai įvardins visus miesto skaudulius ir pateiks aiškią ir visiems suprantamą planą, kaip juos pašalinti.Ir pageidautina naujus , tuos , kurie nesusieti draugystėmis ir įsipareigojimais verslui

    Reply
  26. A

    Tik už Vaitkų.

    Reply
    • Būsimas Rinkėjas

      Nenorim nei vieno iš jų, bet nenorim ir „dviveidės” L.Girskienės. Faktiškai nėra jokio normalaus pasirinkimo.

  27. nenoriu Petrošiaus

    Tik ne už Petrošių. Jeigu žmogus sugeba pasidaryti apie save žurnalą keliolikos puslapių, koks jis geras ir kiek nuveikęs, tai čia jau labai didelis puikybės jausmas. Su tokiu mūsų gyventojai turės reikalų. Patikėkit… Normalūs žmonės apie save nesukurtų žurnalo ir neišleistų 50000 tiražu. Savimeilę aukščiau visko 🙂

    Reply
  28. Aiškintojas

    Gal nesimaivyk, Artūrai… sakyk tiesiai ” vieningai , glaudžiomis gretomis , pirmyn už PETROŠIŲ valiooo!

    Reply
    • Aiškintojui

      Petrošius ne Klaipėdoj gyvena, Artūras sako pirmyn už Bogdanovą!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kęstas Komskis išgirdo verdiktą dėl rinkėjų papirkinėjimo

Trečiadienį teismas priėmė nutartį, kuria nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą atleistas trukdymu pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise kaltintas į Pagėgių ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Kiek kandidatai „investavo" į Klaipėdos žiniasklaidą?

Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbtos deklaracijos rodo, kad savivaldos rinkimuose dalyvavę ir uostamiestį ateinančius ketverius metus besiveržę valdyti kandidatai Klaipėdoje veikiančiose ...
2023-04-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Tubį ar ne Tubį – štai klausimas mūsų teisinei valstybei ir demokratijai

To be or not to be (angl. būti ar nebūti) – egzistencinis klausimas, nuskambantis Šekspyro dramoje „Hamletas“. Klausimas dėl Anykščių ...
2023-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This