Daugiabučių namų statybos bumas Klaipėdoje nesibaigia

Svarbu, Verslas

Uostamiestyje lyg grybai po lietaus dygsta naujų daugiabučių namų kvartalai: projektuojama dar viena daugiabučių namų grupė Tauralaukyje, kvartale „Dvaro slėnis“, Medeinos gatvėje, be to, neseniai pradėtos daugiabučių kvartalo statybos prie pat senamiesčio, jos taip pat sparčiai vyksta šiaurinėje miesto dalyje, šalia Dangės upės bei tarp šios upės ir magistralės Palanga – Šilutė. 

Projektuotojų vizualizacija

Šiuo metu viešai svarstyti yra paskelbti statytojo UAB „Uno” užsakymu UAB  „Du kart du” parengti projektiniai pasiūlymai dėl šešių gyvenamųjų namų grupės statybos Medeinės  gatvėje. Sklypo, kuriame planuojama statyti šiuos namus, plotas – 10 610 kv. m, planuojamas užstatymo intensyvumas – 78%.

Medeinos gatvėje yra nutiesti centralizuoti vandentiekio, dujų, buitinių ir lietaus nuotekų bei elektros tinklai.  Planuojama pastatų energetinio efektyvumo klasė – A++

Sklype projektuojama šeši daugiabučiai gyvenamieji namai, su 110 butų. Pastatų cokoliniuose aukštuose suprojektuoti garažai, pagalbinės – sandėliavimo patalpos, katilinė ir butai.

Pastatų antžeminiuose aukštuose suprojektuota dviejų – trijų kambarių butai. Mansardose projektuojami butai su antresolėmis.

Teigiama, kad projektuojami daugiabučiai neviršija čia esančiai zonai nustatyto 15 m aukščio. Jie projektuojami be rūsių. Stogo danga – čerpės.

Projektuotojų vizualizacija

Automobilių parkavimas planuojamas ir sklypo viduje, išlaikant norminius aikštelių atstumus iki gyvenamųjų namų. Pagal galiojančio detaliojo plano sprendinius patekimai į sklypą numatyti iš Medeinos gatvės.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp arba iki kovo 16 d. adresu Bažnyčių g. 6, Klaipėdoje, darbo dienomis 10-17 val., iš anksto susitarus tel. +37069803380

Viešas susirinkimas vyks kovo 16 d., 15 val., nuotoliniu būdu.

24 Comments

  1. kas

    ar ne cia griauna Tauralaukio dvaro ukini pastata? Dvaras ir jo teritorija popieriuje kulturos paveldo teritorija. Kazkaip klaidina, jog ne pacioje Tauralaukio dvaro sirdyje, prie pagrindines gatves, Tauralaukio dvaro kieme, dvarviete is sesiolikto amziaus.
    Kulturos paveldo departamentas palaimino?

    Reply
    • Anonimas

      Ne, planuojamoje vietoje negriaunamas joks pastatas. Jei kas ir stovėjo čia, tai tik šiltnamiai.
      Nieko bendro su Dvaro kompleksu

  2. Anonimas

    Gražūs jų daugiabučiai. Apželdini, apšviesti, geroje vietoje.

    Reply
  3. Anonimas

    Ar namas ant valstybės sklypo statomas?

    Reply
    • Asta

      Taip, kaip ir daugybė kitų daugiabučių Lietuvoje stovi ant valstybinės žemės. Ar geriau apleisti tušti laukai? Jeigu taip, tai kodėl valstybė nuomoja tą žemę?

  4. Gyventojai

    O kodėl dvi krepšinio aikštės, o nėra mažieks vaikams aikštelės. Kodėl nebeliko dviračių kelio ?

    Reply
  5. Mindaugas

    Kuo daugiau gražių projektų- tuo geriau. Stipri konkurencija yra gerai.
    Šie namai yra geroje vietoje, gražūs, jau pastatyti namai sulaukė gerų vertinimų. Tad viskas tik į gerą.

    Reply
  6. Zigmas

    Kodėl be rūsių?
    Šiais neramiais laikais vietoj slėptuvės sueitu.
    Ir marketinga paleisti būtų galima.

    Reply
  7. Tauralaukis

    Pirmuose jų statytuose namuose buvo daug medžių ir žalių plotų. Vizualizacijoje jų irgi yra. Namai nėra aukšti, visai jauku.

    Reply
  8. Asta

    Man šie daugiabučiai patrauklūs. Atrodo tvarkingai. Džiugu, kad tai atsiranda Klaipėdoje. Sėkmės

    Reply
  9. Nesvarbu

    Namai vizualizacijoje atrodo itin klasikiniai, nors jau pastatyti namai atrodo gan gerai. Svarbu nepamiršti medžių ir aikštelių. Ir juodi stogai man atrodo geriau nei jau pastatytuose- raudoni. Ant jų nesimato saulės elektrinių
    Dvaro slėnis viena geriausių vietų Klaipėdoje, tikiuosi vystytojai ir toliau šį kvartalą puoselės.

    Reply
  10. Gyventojas

    Mano mama patenkinta. Viskas tvarkinga, arti visa infrastrūktūra. Butas šiltas ir geras. Jei ir naujasis Vytauto kompleksas bus toks geras- rekomenduoju.

    Reply
  11. AS

    Tai, kad mokyklą milžinišką Kretingos gatvėje stato! Ji bus labai netoli. Ir prekybos centrai yra: Lidl, Rimi, Norfa, IKI.
    Ir darželis Tauralaukyje yra. Ir Botalikos sodas pasivaikščiojimams.

    Reply
  12. Aš

    Pirmasis jų daugiabučių kompleksas- geras. Gyvenu, esu patenkintas. Šis atrodo dar geriau, patobulintas, fasadai klinkeriniai, gražios spalvos.

    Reply
  13. Joris

    Statytojas turbūt tas pats, kaip Dvaro slėnį statantis. Architektūra ta pati, spėju, Vytauto kompanija toliau darbuosis.

    Reply
  14. Anonimas

    O čia ne tarybos nario Petraičio brolio įmonė ta „Uno”?

    Reply
  15. Ar

    šio „projekto” vadovas žino, kad pirma turi būti Registrų Centre įregistruotas žemės sklypas daugiabučiui ir privalomai koordinuotos aiškios šio sklypo ribos tam daugiabučiui, o tik po to galima projektuoti ir tokius projektinius pasiūlymus viešinti. Net savivaldybės puslapyje – tikrasis dabartinės administracijos veidas. Gali drąsuoliui riebiai kainuoti tokie paprojektavimai. Nekalbant apie profesinę etiką kopijuojant ir lipdant projektus. Tik ar sumokėjus avansus neteks vėliau butų savininkams nagus graužtis? https://youtu.be/XAzfooP7Wio
    https://youtu.be/4Ac2BWzg9R8

    Reply
    • Domiuosi

      O tai kam ta žemė priklauso?

  16. Klaipėdietė

    Pagal jų statymo tempus- dešimt metų purvas ir nesutvarkyta aplinka

    Reply
  17. Tomas

    Be mokyklų ir darželių, labai patogu))

    Reply
    • tomams

      Tai mokykla visai netoliese stato. Ir vystytojas neprivalo jų statyti, kaip ir pačiam pirkti čia butų. Nesuprantu ašarotojų.

    • tam nesuprantanciam

      Kai nera infrastruktūros darželių mokyklų parduotuviu ligoniniu ir tt..labai sekmingai vverkiate kodėl nėra.. iki nepriklausomybes siuo konkreciu klausimu buvo tvarka, kvqrtalai vystomi su vis reikiama infrastruktūra. Galvota apie zmogua gyvenima.

    • Ka?

      Darzeliai salia, mokyklos salia, parduotuves salia, ligonine salia. Apie ka jus postringaujat paskutinio komentaro savininke? Ar atejot pakliedet bile kliedet?

    • Nereikia bla-bla

      Sovietmečiu gatvės, želdiniai ir takai apie daugiabučius buvo paskutinis reikalas, kuris nusitęsdavo ne vienerius metus. Požemines komunikacijas šiokias tokias padarydavo, o kas ant viršaus – niekam nebuvo įdomu, užtat naujakuriai dar ilgai klampodavo per purvynus, nors ir buvo nemažai sumokėję už taip vadinamuosius „kooperatinius” butus (o ką daryt, jei pigių „komunalkų” būtų reikėję 30 metų eilėje laukti), tuo pačiu ir už visą antžeminę infrastruktūrą, kurios kaip ir nebuvo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This