Švėkšnos kapinėse siautėjusi porelė siunčiama į teismą

Regionas

Tauragės apylinkės prokuratūra penktadienį teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 22 m. klaipėdietė ir 33 m. šilutiškis kaltinami suniokoję 8 kapavietes. Skaičiuojama, kad kaltinamieji galėjo padaryti daugiau nei 13 tūkst. eurų žalą.

Įtariama, kad praėjusių metų gegužės mėnesį kaltinamieji bei dar vienas asmuo, kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas jam mirus, suniokojo Švėkšnos miestelio kapinėse esančią kapavietę. Turimais duomenimis, tąkart nuo paminklo buvo nuimtos bronzinės raidės.

Be to, kaltinamieji tose pačiose kapinėse siautėjo ir vėliau. Manoma, kad birželio mėnesio pabaigoje jie kirviu sudaužė galimai jų pačių anksčiau suniokoto kapo paminklą. Tokiais pat vandališkais veiksmais buvo apgadintos dar 7 kapavietės. Nukentėjusieji patirtą žalą įvertino 13 660 eurais.

Abiems pajūrio gyventojams pareikšti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo bei dėl didelės vertės turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Už viešosios tvarkos pažeidimą asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas atliko vandališkus veiksmus kapinėse, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų, o už didelės vertės turto sunaikinimą ar sugadinimą gali grėsti laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šilutės teismas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This