Kaziuko mugė – gerokai kuklesnė nei ankstesniais metais

Fotoreportažai, Miestas

Nuo šeštadienio ryto Teatro aikštėje, Turgaus ir Tiltų gatvėse pradėjo kurtis į Klaipėdos Kaziuko mugę atvykę prekybininkai.

Nors šeštadienį Klaipėdoje gana atšiaurus oras, pučia stiprus vėjas, protarpiai į akis žeriantis mažus sniego kamuoliukus, dar prieš vidurdienį numatytą oficialų mugės atidarymą netrūko po ją besižvalgiusių žmonių.

Tiesa, pati mugė šiemet gerokai mažesnė nei ankstesniai metais – prekybininkai įsikūrė tik pusėje Turgaus gatvės, kai anksčiau ji būdavo pilna amatininkų ir kitų pardavėjų. Pačioje Teatro aikštėje šiokius tokius nepatogumus sukuria tebesitęsianti Teatro gatvės rekonstrukcija.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Mugės lankytojai gali įsigyti įvairių amatininkų dirbinių, gana gausiai yra kulinarinių gaminių, atvežtų ir iš Latvijos, galima pasižiūrėti balandžių parodą.

Mugė veiks ir sekmadienį iki 17 val.

Beje, prieš porą dienų kalbininkė, Mažosios Lietuvos tyrėja Dalia Kiseliūnaitė vienoje iš „Facebook” grupių pasidalino savo skeptišku požiūriu į bandymus Klaipėdoje rengti Kaziuko muges.

„Labai gilios Kaziuko tradicijos Klaipėdoje ? Peržiūrėjus vardo paplitimą ikikarinėje Klaipėdoje, Kazimierus būtų galima ant pirštų suskaičiuoti. Ir visi naujakuriai iš Didžiosios Lietuvos. Toks nekaltas įsibrovimas… Kaip laputė į rogutes – vieną kojytę, antrą, paskui ir uodegėlė telpa. O tada laputė daro ką nori. Gal paliktume Kazimierą Vilniui ir jo svečiams? Vilnius be Kaziuko kaip lapė be uodegos, o jei tos mugės išplis po visą Lietuvą, ko į tą Vilnių važiuoti? Klaipėdoje geriau nors kartą padorią Jūros šventę apie jūrą surenkim. Yra dar Martyno diena, Reformacijos diena, Dainų šventė (senesnė už Lietuvos), geriau pagalvojus ir daugiau surastume šiam kraštui svarbių dienų ir tradicijų. Dabar darome kaip Vilniuje, tik prasčiau ?”, – rašė ji.

PROGRAMA

Sekmadienis

11.30 val. Jaunimo muzikos grupė „Skating in Pijamas“.

12 val. Piešinių konkurso „Supinkime draugystės pynę kartu su Kaziuku“ apdovanojimai. Dalyvauja KVLC „Stakato“ ir „Bumparabum“ perkusijos kolektyvai.

12.30 val. Programa vaikams.

13 val. Muzikinis duetas Gabrielė Nausėdaitė – Buziliauskė ir Simas Buziliauskas su šokių kolektyvu „Palangos Vėtrungė“.

13.30 Jaunimo muzikos grupė „All Forever“.

14 val. atlikėja iš Ukrainos Anastasiia Nova ir šokių studija „Salūnas“

9 Comments

  1. Nuotraukos

    Nuotraukų daug. Iš nuotraukų aiškiai matyti, kad net ir Audrius Petrošius iš aukštai, nuo namo fasado stebi Kaziuko mugę. O gal ir savo palapinę su „skilandžiais” turi?

    Reply
    • Viola

      Aš irgi turiu, o tai pavydi?

  2. Klaipėdietė

    Atgimė Klaipėdos senamiestis, atgijo miestas, puiku. Pasirodo ir galim ir mokam tą padaryti. Dėkui visiems -tame tarpe didelis Ačiū organizatoriams. Puiku, smagu.

    Reply
  3. Netiesa

    Jeigu straipsnio autorius pasidomėtų, žinotų, jog Kaipėdos miesto savivaldybės nebuvo duotas leidimas organizuoti renginio likusioje Turgaus g. dalyje dėl senamiestyje vykdomų rekonstrukcijos darbų.

    Reply
  4. Gyventojas

    Šaunuoliai organizatoriai, nors viena šventė su muzika ir dainomis senamiestyje, jautėsi jomarkas, ko taip trūko daugeliui. Jeigu tingėjo kas tai tik skundėsi blogu oru, o kiti džiaugėsi pramoga. Pavyzdys kitoms šventėms.

    Reply
  5. Anonimas

    Kažkoks košmaras… Gaila tų, kurie prekiavo

    Reply
  6. Viola

    Gaila ir prekybininkų, ir pirkėjų, ir žioplinėtojų – šitoks oras! Pūga, sniegas, vėjas… visai kaip pajūryje :))) Vienžo, – šventė galėjo būti puiki, jei būtų buvusi vakar 🙂

    Reply
  7. kažkaip neaišku

    O naujos tradicijos negali Klaipėdoje rastis? Ar gyvuoti teisę turi tik tai, kas buvo iki karo? Nebuvo Kazimierų, bet jie atsirado. Na ir susiorganizavo šventę. Nebuvo džiazo, bet jis atsirado. Nebuvo šviesų festivalio, bet jis atsirado. Negi tai gožia Martyną, jūros šventę ar užgavėnes?

    Reply
  8. Aš

    Tokiu orų? Čia turėjo būti nukelta mugė. Susimoki už vietas atvažiuoji, ir negalėdamas net palapinės pastatyti turi vykti atgal.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Nematerialaus kultūros paveldo sąraše - ir Šiupinio šventė

Lietuvos nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvade nuo šiol puikuosis ir Šiupinio šventė Mažojoje Lietuvoje. Tradicijos bylą rengė Klaipėdos etnokultūros centras, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Arvydas Vaitkus - medkirtys!*

„Prieš ką kovoja Klaipėdos miesto valdžia? Ko labiausiai nekenčia? Istorinio ikisovietinio paveldo. Medžių. Gyventojų. Šiandienos renginys – susidorojimas su Donelaičio ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This