Klaipėda – mažiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuke

Koronavirusas

Penktadienį Lietuvoje patvirtinti 348 nauji COVID-19 atvejai (89 žmonės užsikrėtė antrą kartą, 12 – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje antrą dieną iš eilės fiksuota po septynis naujus šios ligos atvejus.  Šįkart du klaipėdiečiai užsikrėtė jau antrą kartą.

Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje vėl paaugo, bet neženkliai – 0,2 proc., o Klaipėdoje jis sumenko 33,3 proc.

Pagal atvejų skaičių, per dvi savaites tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda savo padėtį per parą pagerino net aštuoniomis pozicijomis ir dabar yra 8-oje vietoje tarp geriausiai besilaikančių šalies savivaldybių. Šalia jos, septintoje vietoje, yra Klaipėdos rajonas, o geriausiai dabar laikosi Šilutės rajonas. Blogiausia padėtis jau trečią parą iš eilės fiksuojama Birštone.

Klaipėdoje per parą minėtasis savaitinis rodiklis sumenko nuo 88,8 iki 80,9 atvejo. Lietuvoje jis sumažėjo nuo 158,7 iki 157 atvejų.

Šiuo metu šalyje serga 6267 žmonės – 303 daugiau nei ketvirtadienį. Klaipėdoje sergančiųjų padaugėjo nuo 200 iki 203.

COVID-19 praėjusią parą nusinešė vieną gyvybę, tačiau bendras netekčių skaičius patikslinus duomenimis nurodomas keturiais atvejais didesnis – 9594. Iš jų 429 mirtys yra fiksuotos Klaipėdoje.

Penktadienį šalyje paskiepyti 64 žmonės (pirmą kartą skiepijosi 13, antrą – 18, 33 skiepijosi trečiąkart). Klaipėdoje vienas gyventojas skiepijosi antrą kartą, dar vienas – trečią.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This