Nebalsuokite už „Klaipėdos energijos“ privatizuotojus, nes jie didina komunalinius mokesčius

Politinė reklama

Naglis Puteikis, Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašo Nr. 14 kandidatas į Klaipėdos merus
2023-03-04

Komentarų: 39

Mūsų partija, vienintelė iš visų Klaipėdos rinkimų dalyvių, žada konkrečią paramą smulkiam ir vidutiniam verslui (cituoju šiuos punktus straipsnio pabaigoje).

Iš šių mūsų pasiūlymų iškart puolė tyčiotis daugelyje portalų ir televizijų dažniausiai rodoma liberalias partijas ir dabartinės Seimo valdančiąją daugumą remianti politologė. Ji teigė neva savivaldybės taryba neturi teisės keisti nekilnojamojo turto ir žemės mokesčių, negali įrenginėti saulės elektrinių. Tokius jos teiginius puolė kartoti ir kiti politologai.

Ar jie nežinojo, kad savivaldybės taryba turi išimtinę teisę sumažinti ar atleisti nuo tokių mokesčių? Ar jie neskaito Seimo priimtų įstatymų, kuriais numatyta iš valstybės biudžeto skatinti savivaldybes įrenginėti saulės, vėjo ir kitus ekologiškos energijos gamybos šaltinius?

Spėju, kad žinojo. Kodėl jie taip daro? Nes šie politologai kartu su dabartine Seimo valdančiąją daugumą sudarančiomis partijomis atstovauja pirmiausia stambiajam kapitalui ir pusiau privatizuotų elektros energijos įmonių akcininkams.

Kodėl Lietuvos „Igničio grupės“ tiekiama elektra vartotojams yra brangesnė nei analogiškos Estijos įmones ? Nes „Eesti Energia“ visos akcijos tebėra valstybės rankose, o „Ignitis grupės“ ketvirtadalis akcijų yra parduotos pirmiausia bankams ir stambiems investuotojams – jie, skirtingai nei Estijoje, reikalauja maksimalaus pelno ir išmokų – dividendų.

Šių partijų atstovai Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje, vadovaujami mero, tęsia tokią pačią politiką „Klaipėdos energijoje“ – dalis jos akcijų liberaliųjų politikų iniciatyva atiteko „Klaipėdos energijos“ konkurentams – privatiems šilumos gamintojams, tuometinei „Fortum“ grupei, dabar veikiančiai kitu pavadinimu.

Kodėl tai blogai klaipėdiečiams? Nes privatūs šių akcijų savininkai, kaip ir „Igničio grupės“ privačių akcijų turėtojai, reikalauja maksimalaus pelno. Bendromis jų ir liberalių partijų tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje iniciatyva buvo sustabdytas požeminio karšto vandens panaudojimas Klaipėdos šilumos gamybai.

Todėl Klaipėdoje šilumos energija nėra pigiausia tarp didmiesčių, o turėtų, nes Klaipėda vienintelė iš Lietuvos miestų turi galimybę išgauti ekologišką ir žymai pigesnę nei iš biokuro ar dujų šilumą iš požeminio karšto vandens, nes jis pajūryje yra arčiausiai žemės paviršiaus.

Bet neišgauna. Piršto ta linkme nepajudina valdančiųjų politikai ir jų atstovai „Klaipėdos energijos” valdyboje ir stebėtojų taryboje, kurių nariams išmokamos tūkstantinės sumos neva už darbą. Kokį dar darbą? Jie pirštus judina tik savo „draugelių“ ir privačių akcijų turėtojų naudai.

Kas keisčiausia, kad ir kita grupė panašiai liberaliai nusiteikusių pretendentų į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą žada kuo skubiau privatizuoti net penktadalį Klaipėdos uosto akcijų. Ar tik ne tie patys bankai ir aukščiau minėtų partijų „draugeliai“ stovi už tokio sumanymo?

Nebalsuokite už juos. Balsuokite už mus. Nes mes organizuosime „Klaipėdos energijos“ privačių akcijų sugrąžinimą Klaipėdos savivaldybei ir tada be jokių kliūčių klaipėdiečiai galės vėl naudoti geoterminę energiją šilumos atpiginimui.

Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašo Nr. 14 programiniai punktai, kuriuos puolė liberalias partijas remiantys politologai:

Skatinsime smulkųjį ir vidutinį šeimos verslą.

Klaipėdiečiams mažinsime nekilnojamojo turto, verslo liudijimų mokesčius.

Remsime ne tik daugiabučių, bet ir privačių bei kitų statinių renovaciją.

Steigsime atsinaujinančių energijos šaltinių parkus, įrengsime saulės modulius ant mokyklų, kitų visuomeninių pastatų stogų, tokiu būdu siekdami aprūpinti savivaldybę pigia elektros energija.

Atsisakysime apmokėjimo už transporto stovėjimą Klaipėdoje savaitgalio ir švenčių dienomis.

Politinė reklama apmokėta iš Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 2023/03/02

39 Comments

  1. Anonimas

    Kelinta diena svarbesniu naujienu nera?

    Reply
    • Yra naujenu

      Prieš Girulių miško išskirtinai 2018m buvo tik
      Žaliųjų partija ir
      PUTEIKIS SU NINA PUTEIKIENĖ.
      TAD DEKINGI JEMS

      15 000 gyventojų pasirašė prieš Girulių iškirtimą.
      Konser atoriai, liberalai, Grubliauskas įtraukė į Bendra plana ĮŠKIRSTI GIRULIŲ MIŠKĄ.
      VA TAIP…

  2. Cinizmas yra kai savivaldybė

    Nuolat meluoja, nuolat kerta miesto medžius nuolat plauna pinigus per nevykusius projektus-TAI YRA CINIZMAS

    Lauk Taraškiavičiai, Neniškiai ir kt

    Reply
    • Bent į Tarybą patektų

      Nieko jau nebepadarytų ir išrinktas!. Deja,{ traukinys nuvažiavo} 6iam politikui geriausia laikas liko praeityje.. Viliuosi, kad pateks bent į Tarybą gerbiamas Naglis. Čia kaip toje paskaoje apie Žveją ir žuvelę. Panoro kandidatuoti įLietuvos prezidentus, nutolo nuo Klaipėdos, susipyko, ko-ne su visais… Liūdna, o juk yra doras, padorus žmogus.

  3. Rinkėjas

    Jeigu jau p .Miliauskas antikorupcijos pareigūnas – 2 numeriu Klaipėdoje, kaip nurodo anketoje, būdamas teistas už sunkius korupcinius nusikaltimus – tai ką jau beranda p. Puteikis sau į kompaniją – na negalėjau nepastebėti :). Cinizmas aukščiausias – galimai.

    Reply
  4. Vytas

    Visi melagiai !!! Pradėti nuo Grubliausko ir jo pavaldinių!!!

    Reply
  5. Man patiko tas komentaras kopi paste

    laimės dar neaišku, bet budiną petrošių, neniškį, dobranskį iš miesto reikia vyti lauk. Štai dėl ko ir tai tik vienas epizodas, o tokių senų ir jau naujų begalė- https://youtu.be/XAzfooP7Wio
    https://youtu.be/4Ac2BWzg9R8

    ATSAKYTI

    Reply
    • L.

      janutienės vatiniai kaimiečiai siaučia

    • To L

      Pilnai sutinku,kaimiečiu dauguma vatiniai..

    • Neginčijama tiesa

      Ppritotariu. Deja, pacituoti galiu tik prie6 du dešimtmečius išgirstą frazą iš vienos seno savivadyb4s „bebro”: ” Miesto politikai laikini, o mes amžini”!

  6. Pažvelkim iš kitos pusės

    Kaip sakydavo didysis kombinatorius O.B.: po kiek opiumas liaudžiai!? Taigi, mieli klaipėdiečiai pagalvokite ir nesunkiai suskaičiuosite kiek šiuose rinkimuose į mero postą bei į tarybos narius pretenduojančių kandidatų yra kombinatorių, kurie jums žada Klaipėdą paversti antraisiais vasiukais. Bene ryškiausias jų – šios politinės reklamos užsakovas. Na, o ne ką nuo jo atsiliekantys – kandidatai iš Nr. 5, 8, 9, 12, 13, 18.
    Todėl, gerbiamieji, kaip sako plius minus, rinktis mums, kuris iš kandidatų taikliausias šaulys ir su kuo verta eiti medžioklėn…
    Linkiu pasirinkti teisingai ir neleisti mūsų miesto paversti vasiukais!

    Reply
    • Pensininkas.

      JEI SU LAPĖM PRASIDĖSIT TIK DIDELIŲ BĖDŲ TURĖSIT.

    • Anonimas

      Budinas tikriausiai yra skaitęs pasaką, kaip žvejas rado pakelėje negyva apsimetusią lapę. Galvojo žvejas, kad apykaklę namo parsiveš, deja lapė visas žuvis išvogė ir išsvaidė iš jo važio, negana to, dar „prikniso” vilką, kad tas uodegą prišaltų.
      JEI SU LAPĖM PRASIDĖSIT TIK DIDELIŲ BĖDŲ TURĖSIT.

    • Kicius

      Pensininkas su kelnemis katinas valerijono prisigeres putomis taskosi vel.

  7. plius minus

    Na jei vertintumėme Klaipėdos kandidatus į merus , kaip į šaulius :
    Puteikis – šauna į tą, kas kruta ir pasitaiko kad pataiko,
    Taraškevičius – šautų, bet neturi šautuvo, nebepatikimas, savus gali nušauti,
    Grubliauskas – šaudo tik savo šeimai vakarienei ir žiemos atsargoms kaupti ,
    Petrošius – šaudo fejerverkus, kad gražiai visiems atrodytų, nes pats sau jau ir taip labai gražus besantis,
    Girskienė – šauna pagal kvapą, nes gerai užuodžia. Pasitaiko pataiko. O tada jau grobio nebepaleidžia, kol šeimininkas neatitraukia,
    Budinas – šaudo tiksliai, bet į viską iš karto, dėl to neina suprasti, kas prioritetas,
    Bogdanovas – matosi šaulys neblogas, tik šovinių nelabai turi, o ir tie smulkaus kalibro , bet pataikyti galėtų, jei nesiblaškytų,
    Vaitkus – gal tiksliausias šaulys, šaudo ramiai, apgalvotai, tik pasitaiko pagautas Puteikinio azarto pradeda pleškinti į visus medžius , tada savo veidą ir pameta.
    Tai va, rinktis mums, su kuo eisime medžioti ir ar gausime kąsnelį nuo vado stalo.
    Grubliauskas n e s i d a l i n a net su Neniškiu.

    Reply
    • Pensininkas.

      O lapė snapė simonavičiutė suka uodegą į visas puses, kaip čia ką apgavus, kaip čia iš ko ką nors išviliojus.
      JEI SU LAPĖM PRASIDĖSIT TIK DIDELIŲ BĖDŲ TURĖSIT.

    • O plius minus medžiotojas ss?

      Man patiko Puteikis gynė Girulių mišką nuo kirtimu. Norėjo iškirsti Skvernelis. Bet mūsų Taryba vistiek priėmė BP kad galima bus iškirsti bet kada Girulių mišką. Už tai balsavo liberalai konservatoriai ir Grubliauskiniai

    • Priklausomybė būti Taryboje

      Taikliai. Tik dėl Tarybos patriarcho Taraškevičiaus nesutinku. Jis jau visam gyvenimui „prisišaudęs! Savo ir draugų reikalus sutvarkęs. O be buvimo Taryboje, regioninis patriarchas negali niekaip… Priklausomybė.

  8. Laimės Puteikis.

    Komanda labai gera . Daug visuomenininkų. Laimes tik Puteikis. Aišku konsevai , liberalai nelabai džiaugėsi

    Reply
  9. Ne

    Tas kandidatas smarkiai vėjuoja, šneka vėjus, iškraipo faktus ir galimybes, kaip galima už tokį balsuoti ?

    Reply
    • O ką šneka konservai

      Siūlau paklausyti Rūtos laida
      KaipPetrauskiai už valstybinė žemę Tauralaukyje išplovė 15mln. Eur?

    • O kaip Taraškevičius

      Išdalino pionieriu lagereje Melneragėje sklypus už 120 eurų nuoma? TEISĖJUI, DAMBRAUSKUI IR KT.

  10. vaje vaje

    Jo komandoje ir ta Virginija,kur nesąmones vis rašinėdavo,su 100 klaidų nusišnekėdavo.Puteiki,reikėjo galvoti apie komandą,tai gal dar dar,o dabar nemoki pasirinkti žmonių,tai ačiū,nereikai

    Reply
  11. skaitytojas

    nei Gražulio,nei Krivicko chebros nerenkame…gėda

    Reply
  12. Dzin

    ta geoterma. Problemų pilna kiekviename kampe ir kiekvienoje sankryžoje. Klaipėdos savivaldybėje visų pirma reikia geros šluotos ir išsivalyti nuo petrošių, neniškių, dobranskių, petraičių, budinų mafijos. Tokio nesiskaitymo, tyčiojimosi ir korupcijos kaip yra dabar dar nebuvo niekad. Tokiame užveistame brude nieko naujo nesukurs niekas. O visą tą bruda išmėžti Puteikis tikrai gali. Jeigu dar sugebės sutelkti mieste likusias kūrybines, intelektualias pajėgas pokyčiai mieste gal ir prasidės.

    Reply
  13. Nor vienas protingas ateina į merus

    Tik už Puteiki. Visi nebalsuos. Puteikis bus meru.

    Reply
  14. vigis (anonimas)

    Puteikis , Žemaitaitis, Girskienė. Jei tokie veikėjai „atskrenda” į Klaipėdos miesto mero rinkimus, abejonių nelieka- Klaipėdos miestas tikrai smirda.

    Reply
    • Prasmirdo miestas

      Nuo konserbu ir liberastu

  15. L

    Puteikis visiškai suopračio neturi. Įsikandęs ir įsikandęs tą Geotermą. Ji ekonomiškai buvo NENAUDINGA. Tas milijonines dotacijas jau geriau žmonėms atiduoti, nei kišti į NEVEIKIANČIĄ technologiją.

    Reply
  16. Nezabitauskas

    Programa, kurią skelbėte „Klaipėdoje” keliomis dienomis anksčiau, buvo konkretesnė. Gal ir čia vertėjo ją pakartoti?

    Reply
  17. Klaipėdietė

    Na dar vienas populistas Pilypas išlindo iš kanapių. Prieš žadėdamas aukso kalnus rinkėjams, verčiau būtų pasidomėjęs „Geoterma” buvusia veikla. Jei ne valstybės didžiulės dotacijos, ši geoterminė jėgainė būtų greitai „užsilenkusi”, nes išlaidos išlaikymui smarkiai viršijo gaunamas pajamas. Klaipėdos mieste geoterminis vanduo yra labai agresyvus dėl didelio ištirpusių druskų kiekio. Šis vanduo gadindavo brangius giluminius siurblius, vamzdynus ir kitus įrenginius. Be to, šilumos siurblio gaminamo termofikacinio vandens temperatūra buvo per žema, kad tiekti šildymo sezono metu į miesto tinklus. Todėl šis vanduo buvo papildomai dar šildomas dujinio katilo pagalba. Norint vėl paleisti geoterminę katilinę, reikia didžiulių investicijų, kurios niekad neatsipirks, o brangiai gaminama šiluma tik pakels šilumos kainas vartotojams. Tas vanduo gali būti naudojamas nebent gydomiesiems tikslams.

    Reply
    • Jūratė

      Geoterminės katilinės naikintojai, ko taip sujudote? Rūpintojėliais tapote. Geriau reikėjo pasirūpinti, kad Klaipėdos šilumos energijos akcijos būtų likusios savivaldybei.

  18. Balsuoju tik už Puteiki

    Dekinga visiems kas palaikys. Labai gera komanda

    Reply
    • Lyda

      Gera komanda su teistais kandidatais? Puteikio komandoje pikta rėksnė, svastikas demonstruojanti ir už dokumento klastojimus ir suklastotus dokumentų naudojimą NUTEISTA Virginija Jurgilavičienė. Gėda.

    • O kas pasitiki ?

      Mūsų teismais?

  19. Put in

    Nešnekėkime nesąmonių dėl „Geotermos”. Jos išgaunamas vanduo užkiša visą sistemą ir temperatūra per maža (neapsimokanti) lyginant su išgaunamu ties Palanga.
    Tokį vandenį ne šilumai, o Klaipėdos baseinui panaudoti gali.

    Reply
    • Jūratė

      Geoterma buvo vienintelė šiame regione katilinė, kuri šilumą gaudavo iš gelmių. Į Klaipėdą atvykdavo, stebėdavo, mokydavosi iš viso pasaulio. Technologija visą laiką buvo modernizuojama.
      Turėjome unikalią katilinę ir ją paaukojome, kad nenukentėtų stambus, privatus verslas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This