Savivaldos rinkimai: klaipėdiečiai balsavo gerokai pasyviau nei visos šalies rinkėjai

Fotoreportažai, Politika

Sekmadienį 20 val. duris užvėrė 1927 rinkimų apylinkės, kuriose rinktos savivaldybių tarybos ir merai.

Su išankstiniu balsavimu iš viso savo balsą šalyje atidavė 48,97 proc., Klaipėdoje – 40,65 proc. rinkėjų. 2019-aisiais Klaipėdoje balsavo 38,66 proc. rinkėjų, visoje šalyje – 47,8 proc.

Martyno Vainoriaus ir Palmiros Mart nuotr.

VRK patvirtintame galutiniame rinkėjų sąraše Klaipėdoje buvo įrašyti 124 638 asmenys.

Klaipėdoje dėl patekimo į miesto Tarybą kovoja 11 sąrašų, tiek pat kandidatų registruota ir į merus.

Klaipėdos mero postą bando iškovoti Birutė Adruškaitė (Laisvės partija),  Giedrius Bindza (Darbo partija), Artūras Bogdanovas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Saulius Budinas (Liberalų sąjūdis), Arvydas Ektis (Lietuvos žaliųjų partija), Ligita Girskienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Vytautas Grubliauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Audrius Petrošius (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Naglis Puteikis (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), Arvydas Vaitkus (Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”) ir Remigijus Žemaitaitis (Partija „Laisvė ir teisingumas“).

Kandidatus į 31 vietą turinčią Klaipėdos miesto tarybą iškėlė Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Darbo partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Laisvės partija, Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai” ir partija „Laisvė ir teisingumas“.

9 Comments

  1. GintarasR.

    Pilietinis apkiautimas darant sprendimus, po to pilietinių kliunkių veblenimas, kad viskas ne taip, viskas netikra. Čia apie klaipėdiečių pilietinį aktyvumą, norą balsuoti ir rinktis. Tarp sėkmės istorijų ir apgailėtinų istorijų, arba miestų, yra tų miestų piliečių sprendimai. Geri sprendimai veda į sėkmingą ir laimingų žmonių miestą, o kiti sprendimai veda į kitur. Tai Klaipėda renkasi. Laukiam ryto, nedramatizuojam, toks bus klaipėdiečių pasirinkimas, su juo ir dirbsim 🙂

    Reply
    • Klaipėdos pilietis

      Už teisingus pasirinkimus

  2. L

    Ar kandidatas į savivaldą gali pats ir savo balus skaičiuoti?! Nuotraukose matosi Zita Čekanauskienė – tulžinga ir apsukri bobelė, kuri be skrupulų gali sau palankų sprendimą pasitvarkyti.

    Reply
    • Negali

      Skambinti 112

  3. Nesuprantu tų, kurie neina balsuoti

    Kuo toliau, tuo bėda pas mus yra didesnė. Eikite balsuoti. Neturite savo favorito, tai rinkitės mažiausią iš visų blogybių (atmetimo principu iki liks vienas).
    Mano nuomonė tokia: jeigu neįvykdei savo pilietinės pareigos, tai ir neįgyji teisės kritikuoti valdžią.
    Taip, kad neleisk, kad už tave nuspręstų kiti, o jei jau leidai tai (nedalyvavai rinkimuose), tai po to ir ne lok, o sėdėk kaip pelė po šluota arba burnok prieš televizorių.

    Reply
    • L.

      Visiškai pritariu. Neina balsuoti, bet paskui skundžiasi dėl valdžios, kurią kaimynas išrinko.

    • Jooo...

      Markas Tvenas rašė : „jei jūsų balsai ką nors reikštų, jie neleistų jums balsuoti”.

    • Klaipėdietis

      Teisingas požiūris. Balsuoti yra pilietinė pareiga

  4. Rinkėjas

    Kad klaipėdiečiai pasyvai, jau keliolika metų akivaizdu- tvarko juos kas netingi. Inkščia, aimanuoja, bet pozicijos nekeičia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kęstas Komskis išgirdo verdiktą dėl rinkėjų papirkinėjimo

Trečiadienį teismas priėmė nutartį, kuria nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą atleistas trukdymu pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise kaltintas į Pagėgių ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Kiek kandidatai „investavo" į Klaipėdos žiniasklaidą?

Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbtos deklaracijos rodo, kad savivaldos rinkimuose dalyvavę ir uostamiestį ateinančius ketverius metus besiveržę valdyti kandidatai Klaipėdoje veikiančiose ...
2023-04-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Tubį ar ne Tubį – štai klausimas mūsų teisinei valstybei ir demokratijai

To be or not to be (angl. būti ar nebūti) – egzistencinis klausimas, nuskambantis Šekspyro dramoje „Hamletas“. Klausimas dėl Anykščių ...
2023-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This