A. Tapinas su R. Žemaitaičiu bylinėsis Klaipėdoje

Veidai

Klaipėdos apylinkės teismas pranešė, kad kovo 1 d. Klaipėdos miesto rūmuose buvo gauta civilinė byla pagal ieškovų Andriaus Balio Tapino ir VšĮ „Laisvės TV“ ieškinį Remigijui Žemaitaičiui dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, tokių duomenų paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Andrius Tapinas ir Remigijus Žemaitaitis. „Facebook” ir Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ieškovai kreipėsi į teismą su ieškiniu, prašydami: 1) pripažinti, kad atsakovas savo „Facebook“ paskyroje apie ieškovus Andrių Balį Tapiną ir VšĮ „Laisvės TV“ viešai paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri žemina ieškovo Andriaus Balio Tapino garbę ir orumą bei VšĮ „Laisvės TV“ dalykinę reputaciją; 2) įpareigoti atsakovą socialiniame tinkle „Facebook“ per savo paskyrą: 2.1) per 2 (dvi) savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos paskelbti atitinkamo turinio (tikrovės neatitinkančią informaciją paneigiantį) pranešimą, kuris turi neribotą laiką likti minėtoje atsakovo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, ir 2.2) per 2 (dvi) savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos panaikinti (ištrinti) „Facebook“ paskyroje atliktus įrašus; 3) priteisti iš atsakovo ieškovo Andriaus Balio Tapino naudai 10 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą ir ieškovo VšĮ „Laisvės TV“ naudai 10 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą bei ieškovų patirtas bylinėjimosi išlaidas”, – rašoma teismo pranešime.

Pats A. Tapinas prieš dieną savo paskyroje „Facebook“ tinkle buvo detalizavęs, kad R. Žemaitaičiui reiškia pretenzijas dėl šių pareiškimų:

1. „ANDRIAU, AR TIKRAI NEPRALOŠEI BAYRAKTARO PINIGŲ? Aj, ir dar dėl Tapino. Jis čia niveliuoja žmones, visus žemaitaičiais vadina… o pats dviejuose savo postuose prieštarauja pats sau. Aš pradedu bijoti, kad jis žmonių suaukotų ir likusių 4 milijonų nepraloštų. O gal jau per vėlu? Viename poste jis teigia esąs Amerikoje ir kažką ten derina Ukrainai. O kitame – sielojasi, kad iškrito iš pokerio turnyro po pusantros dienos. Ei, Andriau, ar tu tikrai nepralošei Bayraktaro pinigų?”.

2. „Jeigu tokiuose procesuose jie suka „varkes“, tai ką jie realiai daro su Jūsų suaukotais pinigais? Kiek sau jie pasiima pinigų? Man tada tikrai, tampa nenuostabu, kai už Jūsų suaukotus pinigus vienas varo Pokerio pažaisti už 150 tūks. $ per vieną parą”

3. „Kartu pridedu ir Tapino ataskaitą. Aš tik vieno nesuprantu kiek Jūs siurbsite ir kvailinsite žmones ir kiek dar žmonių bus kvailinami Jūsų! Andriaus galima afera! Jis 5 vnt pirko už 50000 Eur. Internete 1 vnt 8500 Eur. 5×8500=42500 Eur. Tai vadinasi galimai pavogta 7500 Eur. Tai Andriukas pokeriui galimai nusukl vien nuo dronų 7500 Eur“‘.

4. „Po II WW BMW kentė sankcijas, bet šiandien tai jau praeitis. Praėjo daug metų ir… TAPINAS gavo dovanų iš BMW! Jei sektume dabartine mūsų logika – taip išeina, kad Tapinas ir visi kiti dvaro samdomi nuomonių formuotojai palaiko Hitlerį ir jo siaubingus veiksmus su žydais?”

Anot A. Tapino, priteista žala taptų parama Ukrainai.

Klaipėdos apylinkės teismas ieškinį priėmė ir nustatė R. Žemaitaičiui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

14 Comments

  1. jprst

    Kaunas taps vatnykų sostine dėl Matijošaicio bendravimo su ruskynu, tą patį daro ir zemaitaitis, betrūksta Paleckio

    Reply
  2. Hasts

    Labai teisingas A. Tapino sprendimas!

    Reply
  3. Q

    Baisus tas Balys…puolimas geriausia ginyba

    Reply
  4. ???

    Man toks įspūdis, kad pas mus vatnykais vadinami tie, kurie nevagia. Jei nevagi, tai esi vadinamas vatnyku. Ar aš taip suprantu?

    Reply
    • Vatnikui

      Vatnikas yra vatnikas

  5. na

    Klaikus rėksnys yra žemaitaitis ir dzin jam ta Klaipėda. Jo sąraše į tarybą pateko Alyno padavėja… taip klaipėdiečiai save žemai vertina.

    Reply
  6. Cha...

    O kodėl „iškart atsiprašyti” turi? Žmogus išreiškė savo abejones, į kurias Tapinas turėtų atsakyti… Jei jau toks teisus, tai bent simbolinės žalos prašytų…, ir nereikia čia manipuliuoti „paramomis”… Kažkaip neskanu…

    Reply
    • Nuomonė

      Gal ir keista, bet nerandu jokio teigimo, kad Žemaitaitis tikina, jog Tapinas apsivogė. Mano akimis, jis tik kirkinasi ir teiraujasi.Šiaip man asmeniškai Tapinas atrodo nelabai patikimas

  7. Žemaitis

    O tai kur tie netiesos faktai? Matau tik konkrečius klausimus, į kuriuos vietoj atsakymų pateiktas kvietimas teisman… Kaip sakė vienas Lietuvoj labai žinomas asmuo: „… o kas gali paneigti, kad?..” Išvadas kiekvienas pagal sąžinę savo gali pasidaryti….

    Reply
  8. rasa

    Lauksim teismo, ateisim palaikyti Remigijaus žemaitaičio. Pažįstu jį dvidešimt metų. Tai Garbės neaalyginamas kraujo donoras, doras, drąsus ir padorus žmogus. Negyvenantis iš valdančiųjų dotacijų, „duodančios rankos, ar neskaidriai renkamų pinigų .

    Reply
    • Fui .... "informacija "

      Ar čia toks sutapimas ? Patryyyjotai sužinoję apie Žemaitaičio sėkmę rinkimuose pradėjo bylą ?

    • Raimondas

      Doras žmogus, o kitus šūdais teplioja. Idomu ar tyliai atsiprašys? Ar pateiks įrodymus?

    • Bočiuks

      Šūdo priėdęs tas tavo myžentaitis, užkietėjas vatnikas

    • T

      Nejuokink beraštę, rasa)))

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This