Pristatys šokio spektaklio ,,LibertaTEM” premjerą

Kultūra

Balandžio 5 d. Šokio teatras ,,Judesio erdvė” Klaipėdos dramos teatre pristatys premjerą – gyvos muzikos ir šokio spektaklį ,,LibertaTEM”.

Spektaklio repeticijų fragmentas. Ingos Dovydėnaitės nuotr.

Tai tarptautinis projektas, muziką kuriam rašo kompozitorius iš Portugalijos Rui Filipe, kuriantis muziką ir ,,Eurovizijos” laimėtojui Salvadorui Sobraliui. Jis pirmą kartą atvyks į Lietuvą.

Spektaklio režisierė ir choreografė Laura Geraščenko įkūnys Emiliją, jauną moterį, kuri kančioje tikėjimo pagalba suranda laisvę. Daktaro vaidmenį kuria žinomas režisierius Marius Tumšys, o nuo karo Ukrainoje pabėgusi profesionali dainininkė Ivanna Podolska įkūnys vidinį personažų balsą.

Pasak spektaklio kūrėjų, tai pirmasis psichologinis spektaklis Lietuvoje, kuriame žiūrovas turės galimybę prisiliesti prie gydančio sielą patyrimo.

,,Unikalia menine forma jame kalbama apie viduje dažnai užsklendžiamas mintis, kurios aplanko kiekvieną iš mūsų: apie kančią bei jos prasmę ir kelionę į laisvę, apie baimes, kurios stabdo, ir tikėjimą, kuris veda į priekį”, – rašoma Šokio teatro ,,Judesio erdvė” socialinio tinklo paskyroje.

Šiuo metu vyksta intensyvios būsimos premjeros repeticijos.

Balandžio 6 d. spektaklis bus rodomas Panevėžio muzikiniame teatre, balandžio 7 d. – Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vėtrungių kelias suka į Svencelę ir Ventės ragą

Besibaigiant vasarai pajūryje toliau tęsiamas renginių ciklas „Vėtrungių kelias: vėjas, krantas ir vanduo“. Rugpjūčio 18–19 dienomis publika kviečiama su Mažosios ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Vyrus kreiptis pagalbos ragina originalia instaliacija

Pirmojoje Melnragėje, šalia šiaurinio molo, Klaipėdos apskrities pagalbos vyrams centras pastatė duris su veidrodiniu įėjimu. Duris į save. Ši idėja ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

Kultūra

,,LibertaTEM”: šviesa visada laimi

Šokio teatras ,,Judesio erdvė” pristato išskirtinę premjerą – gyvos muzikos ir šokio spektaklį ,,LibertaTEM”. Tai bendras Lietuvos, Ukrainos ir Portugalijos ...
2023-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This