Remigijus Žemaitaitis atsakymo dėl Tarybos nario mandato dar neturi

Politika, Svarbu

Septynis Klaipėdos miesto tarybos mandatus iškovojusios partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąrašo lyderis Remigijus Žemaitaitis, per plauką nepatekęs į antrąjį mero rinkimų turtą, sako, jog sprendimas dėl to, ar pasinaudoti tokiu mandatu turėtų būti priimtas kitą savaitę.

Remigijus Žemaitaitis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Seimo nariu dabar esančio, pirmu numeriu ir po reitingavimo sąraše likusio politiko, tai lems partijos prezidiumo posėdis.

R. Žemaitaitis tvirtina, kad jau sulaukė pretenzijų iš partijos kolegų dėl savo pareiškimų apie ketinimus likti Klaipėdoje, nes taip partija neteiktų atstovo Seime. Į jį R. Žemaitaitis buvo išrinktas Kelmės–Šilalės rinkimų apygardoje.

„Pasakiau, kad dabar atstotų nuo manęs ir duotų laiko. Bandysim kitą savaitę svarstyti ir dėlioti, nes rezultatai Klaipėdoje yra fantastiški”, – kalbėjo politikas.

Jis tikino ir pats dar neturintis sau atsakymo, kaip elgtis šioje situacijoje. Seimo nario atlyginimas, anot R. Žemaitaičio, jam tikrai nėra argumentas, nes yra „koks 80-as Lietuvoje”.

„2200 eurų. Kas čia yra advokatui? Trys bylos ir užsidirbi”, – teigė jis.

Jei R. Žemaitaitis atsisakytų iškovoto miesto Tarybos mandato, teisė į jį pereitų rinkėjų iš 12 į 8 vietą partijos sąraše pakeltam verslininkui, asociacijos „Rusakalbė Klaipėda“ nariui Sergej Mažūga.

R. Žemaitaitis patvirtino, kad svarsto galimybę pateikti prašymą dėl balsų perskaičiavimo, nes balsavimas paštu esą yra „kažkas nenormalaus”. Už jį įveikusį konservatorių Audrių Petrošių paštu atiduoti 1 458 balsai. Už rinkimų pirmojo turo laimėtoją Arvydą Vaitkų paštu balsavo 1 128 rinkėjai už R. Žemaitaitį paštu balsavo 902 rinkėjai.

21 Comments

  1. Jūra

    Vienintelis sąžiningo veido žmogus šiame rinkimų šou. Vaitkų išrinkus – mieste būtų oligarchinė vakdžia, o Petrošius be nurodymų iš mirusios partijos nė pirštelio nepajudintų. Laikykitės Remigijau, mes jūsų rinkėjai tikime, kad buvo neteisingai suskaičiuoti balsai balsuojant paštu.

    Reply
  2. Pagaliau

    Gal klaipėdiškiai nepažiūri seimo posėdžių ,nemato Žemaitaičio ale kultūrą ,nemokšiškumą, populizmą,r ėkimą,blaškymąsi, spjaudymą kitų,kaip pats nieko nepasiūlo, protingai šnekėti nemoka,jo sakiny viename 2 prieštaraujančios mintys .Ka s už jį galėjo balsuoti ,gal tie,kurie nemoka lietuvių kalbos, nesupranta, ką jis fantazuoja. Ko jis čia,lai važiuoja į Šilutę ar Šilalę,kas jį čia prašė. Būtų super pažiūrėti nors sekundei į tuos, kas už jį balsavo.

    Reply
    • Dj

      Pritariu.

    • Eikit tik:D)

      Kultūra jiems mat ne ta.. Kai nieko kito nėra ko prikišti tai klipatos beretės kultūrą atsimena. Kai jūsų arkliadantė ar kitas liberkonservas atvirai tyčiojasi tai čia nieko tokio o kai Žemaitaitis rėžia tiesia šviesiai tai neokonslibams jau baisi blogybė?.. :D) Puiku kad Žemaitaitis atsirado Klaipėdoj – atskiesti mafija sėdinčias 30metų

    • Nuolanki rinkeja.

      Tai reikejo persirinkt Grubliauska,ko nerinkot Zemaitaitis pakeistu Klaipeda tik i gera puse.

    • O

      gal tokio šiuo metu ir reikia.Vietoje gražiais žodžiais ir saldžiais pažadais apipintų grandiozinių projektų, reikia pikto, bet teisingo tos sustingusios pelkės darbų įvertinimo ir ryžtingo bandymo ištrūkti ir gelbėti miestą, kol nevėlu.Pažiūrėkit į ką pavirto Klaipėda – aptriušę, apgriuvę
      palikti trūnyti pastatai pačiame centre, išdaužytos gatvės , parkavimo vietų katastrofiškas trūkumas, o valdžia vėl kliedi apie milijoninius nesibaigiančius aikščių betonavimus ir požemines stovėjimo aikšteles tuščiame miesto centre

    • Aha

      Glušas tamsta esat…

  3. Tas pats

    O kodėl ne? Manau, kad ir Žemaitaitis būtų visai šaunus meras, jei toks pasirinkimas. Beveik esu garantuotas, jog VRK balsų perskaičiuoti neleis, jie galimai lojalūs vienai partijai. Meru turi būti tas, už ką žmonės balsuoja, o ne tas ,kurio balsai suklastoti. VRK turi sudaryti nepriklausomų skaičiuotojų grupę ir tada viskas bus skaidru. Man jokio skirtumo kas bus meras, svarbu, kad būtų sąžiningai.

    Reply
    • Tik nereikia

      pradėti skleisti gandų apie suklastotus balsus.Balsai visada skaičiuojami ,dalyvaujant visų partijų atstovams.Prieš rašinėjant kliedesius, verta pasidomėti.

  4. Klemka

    Kokios nesamonės visi seimūnai taip daro, o kaip visuomet konservatoriai nemoka garbingai pralaimėti

    Reply
  5. Neturi atsakymo

    ir nereikia! Matyt, baimė būti neišrinktam į seimą atvijo į uostamiestį siekti šilto krėsliuko. Žmonės, neleiskit už jus mąstyti kitiems! Klaipėda – klaipėdiečiams!

    Reply
  6. Išvada

    Aišku, kad Žemaitaitis neis iš Seimo į Klaipėdos tarybą. Ir tegul nevaizduoja, kad jis dar kažką „mąsto”.

    Reply
  7. L.

    „Jei R. Žemaitaitis atsisakytų iškovoto miesto Tarybos mandato, teisė į jį pereitų asociacijos „Rusakalbė Klaipėda“ nariui Sergej Mažūga.” Tai viską pasako apie tai, kokias vertybes turi tas isterikas Žemaitaitis. Klaipėdą – ruZijai.

    Reply
    • Nu pereitų

      Na ir kas?

  8. Pasiklydusi Klaipeda

    Na Klaipeda dar tavęs nežino. Plepėti visi moka, o ką padarei tokio, kad negėda būtų girdėti.

    Reply
  9. Klaipėda

    Man dėl Klaipėdos gėda,kada balsuojama, dėl tokio kaip Žemaitaitis.

    Reply
    • hj

      Pritariu. Skaudu, kad tiek daug klaipėdiečių balsuoja už tokį žmogų.

    • Gėdykis

      kad dėl tavo konservatnykų ir dėžutinių Klaipėda baigia pavirsta šabakštynu..

    • Klaipėdai

      nuo tavo gėdos nei šilta, nei šalta.Prisidenk kuom nors

    • Vaiva

      Pritariu!

  10. T

    Šakis, darbininkų provincijos miestas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This