„Lietuvos geležinkeliai” ruošiasi „Pajūrio ekspresui”

Transportas

AB „Lietuvos geležinkeliai”, ruošdamasi vasaros sezonui, ieško naujų  vežėjų, kurie autobusais galėtų jų keleivius pavėžėti iš Klaipėdos į Nidą, o iš Kretingos į Palangą. Taip pat traukinių keleiviai būtų autobusais atvežami atgal į geležinkelio stotis. Šiemet tai bus jau 7-asis „Pajūrio ekspreso” sezonas. 

Šios paslaugas planuojama teikti sezono metu – nuo birželio pradžios iki rugpjūčio pabaigos. Maršrutų tvarkaraščiai ir tikslios datos bus paskelbtos, kai geležinkelininkai konkurso tvarka išsirinks vežėjus. 

Skelbiama, kad šios paslaugos bus teikiamos penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais pagal tvarkaraštį, kuris bus žinomas likus ne mažiau nei 1-4 savaitėms iki pirmojo važiavimo pradžios. 

Ieškoma vežėjų, kurie gali pasiūlyti ne mažiau du, ne senesnius, kaip 10 metų autobusus, talpinančius po 49 keleivius. Autobusuose turi būti galimybė vežti ne mažiau nei 5 dviračius su specialiais laikikliais, kuriuos vairuotojas privalo pritvirtinti ir nuimti pagal keleivių poreikį. O taip pat – galimybė vežtis naminius gyvūnus. 

2022 metais traukiniu antrąja klase pirmyn-atgal iš Vilniaus į Palangą buvo galima nukeliauti už 48,17 Eur, o į Nidą – už 50,12 Eur. 10 proc. nuolaida buvo taikoma trims ar didesnėmis kompanijomis keliaujantiems asmenims, o studentai galėjo keliauti su 50 proc. nuolaida. 

Kokios kainos bus šį sezoną, kol kas nėra žinoma. Sutartis su naujais vežėjais AB „Lietuvos geležinkeliai” planuoja pasirašyti trejiems metams.

1 Comment

  1. Taip

    4 asmenų šeimai kelionė pirmyn ir atgal kainuos netoli 200 eurų. Paprastai tariant, neapsimoka. 1 ar 2 žmonėm galbūt, bet šeimai su daiktais niekaip. Nematau jokių pliusų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Įstrigo geriausių kelių į Klaipėdos uostą paieškos

„Ar Jūsų planuojamas biudžetas pirkimui yra iki 140 000 Eur, ar iki 215 000 Eur?” – teiraujasi suinteresuoti ekspertai dėl ...
2024-03-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vaistų nuo sunkvežimių savivalės Rimkuose nerandama

Sunkiasvorių automobilių gabaritus ribojančių vartų Rimkuose nebus – taip penktadienį nusprendė Eismo saugumo komisija, nors vietos gyventojai seniai skundžiasi, kad ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This