2022-aisiais dažniausiai klastota „Audi A8″ rida

Konsultacijos

Transporto priemonių istorijos ataskaitas teikiančios įmonės „carVertical“ atskleistas tyrimas rodo, kad rizika įsigyti automobilį su suklastota rida vis dar yra labai aukšta.

Bendrovė išanalizavo 1,11 mln. pastarųjų 12 mėnesių automobilių istorijos ataskaitų 24 šalyse, įskaitant JAV ir dalį Europos. Tyrimas atskleidė, kad dažniausiai klastojama prabangaus sedano „Audi A8“ rida. Iš visų tikrintų „A8“ automobilių, 30,6 proc. buvo suklastota rida.


Net 6 iš 10 automobilių su dažniausiai klastojama rida priklauso vokiečių gamintojams. Šiame sąraše randami tokie populiarūs modeliai kaip „Audi A7“, „BMW X5“, 7-osios serijos „BMW“ ir „Volkswagen Touareg“. Aukšta šių automobilių kaina daro juos populiariu nesąžiningų pardavėjų taikiniu antrinėje rinkoje.

Hibridinių ir elektrinių automobilių rida taip pat klastojama.  Puiki šios tendencijos iliustracija – „Volkswagen Jetta“. 27 proc. visų šio automobilio hibridinių modelių buvo suklastota rida, dyzelinių – 24,1 proc., o benzininių – 22,4 proc. Esama ir išimčių. 7-osios serijos „BMW“ dyzelinės ir benzininės versijų rida vis dar klastojama dažniau nei hibridinės.

Nors elektrinių automobilių dalis (13,4 proc.) su pakoreguotais odometro parodymais yra mažesnė nei bendras visų Europos automobilių vidurkis (15,6 proc.), tačiau skirtumas nėra nedidelis. Įsigijus elektrinę transporto priemonę su suklastota rida vėliau gali teikti daug išleisti remontams – ypač brangu pakeisti susidėvėjusią elektromobilio bateriją.

Pasak Europos Parlamento tyrimų tarnybos, su ridos klastojimu susiję nuostoliai senajame žemyne vidutiniškai siekia 8,77 mlrd. eurų per metus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Į Lietuvą įvežtų naudotų automobilių rida klastojama dažniau nei pirktų šalyje

Beveik kas penkto į Lietuvą įvežto naudoto automobilio rida yra suklastota. Tai reiškia, kad pirkėjai ne tik permoka, įsigydami tokius ...
2023-10-18
Skaityti daugiau

Transportas

Lietuviai automobilius apgadina rečiau nei statistinis europietis

Nei vienas automobilis nėra apsaugotas nuo avarijų, todėl nieko nestebina, kad kiekviena transporto priemonė kas keletą metų patiria mažesnių ar ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Transportas

Vienas iš 4 naudotų automobilių į Lietuvą patenka iš Vokietijos

Automobilių istorijos ataskaitas teikiančios įmonės „carVertical“ atliktas tyrimas nustatė, iš kurių šalių į Lietuvą dažniausiai atkeliauja transporto priemonės, bei skelbia ...
2023-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This