Dėl didelės avarijos pusė miesto buvo be vandens

Miestas

Dėl vandentiekio tinklo avarijos trečiadienio rytą apie pusė Klaipėdos liko be vandens. Šiai miesto daliai vanduo tiekiamas iš III vandenvietės.

„Pastebėję savo sistemose, kad vandens slėgis tinkluose krenta, nedelsiant ieškoti avarijos vietos išvyko bendrovės vandentiekio tinklų tarnyba. Šiuo metu avarijos vieta nustatyta”, – apie 9 val. informavo įmonės „Klaipėdos vanduo“ atstovai.

Dėl didžiulio skambučių srauto buvo „užlūžusi” įmonės telefono linija, skirta klientams aptarnauti.

Prieš 10 val. įmonė jau pranešė, kad avarija likviduota ir vandentiekio tinkluose atstatomas slėgis. Vanduo gyventojus turėtų pasiekti per pusvalandį.

Kartu akcentuojama, kad po avarijos vamzdynuose susijudina vanduo, todėl galimas laikinas jo kokybės pablogėjimas. Jeigu atsiranda nebūdingų nuosėdų, pirmiausia rekomenduojama nuleisti vandenį. Situacijai nesikeičiant reikėtų kreipkitės į AB „Klaipėdos vanduo“  tel. 8 46 220 220.

Vėliau įmonė patikslino, kad avarija įvyko šalia III Klaipėdos vandenvietės, vienoje iš magistralinių vandentiekio linijų, kuriomis vanduo yra tiekiamas į miestą. Anot tinklų tarnybos specialistų, avarija didžiulė ir sudėtinga, nes trūko 60 centimetrų diametro vandentiekio linija, nutiesta 3 metrų gylyje.

Pirminės apžiūros metu buvo fiksuota, kad yra išilgai trūkęs magistralinis vamzdis. Įprastai tai atsitinka dėl hidraulinio smūgio arba nusidėvėjus vamzdžiui.

Teigiama, kad avarija buvo lokalizuota per maždaug valandą, o vandens tiekimas gyventojams buvo sutrikęs maždaug pusantros valandos.

25 Comments

  1. Lasa

    Pietine dalis gauna labai bloga vandeni,uz ka dar reikia moketi,ruosiuosi patikrinti ar jis tinkamas is vis naudoti maistui.lap

    Reply
  2. Meškinas

    Užsimaniau ryte į tualetą … o vandens tai nėra !!! Gerai kad sodas už 25km. – tai nulėkiau ten ir padariau ko norėjau… ,?

    Reply
  3. Mamertas

    Išp…..jo liaudis visai . Pusdieniui jus į Ukrainą bent . Ne tik be vandens ! Žviegimas neišpasakytas ! Vandens val. nebuvo !!!! Kavos kažkas neatsigėrė . TRAGEDIJA PASAULINĖ . Be JTO čia neapsiesim .Rašykit TEN. Ir į Briuselį nepamirškit – Žmogaus teisių komitetui !!!

    Reply
    • Iš kur

      Žmonės žino ,gal savaitę nebus vandens, turi tylėti nes Ukraina…

    • Udu

      Gydykis Ukraina ir padek jiems o ne šūdus rašyk ?

    • Jjjjjjjj

      Slysk nahui su savo ta Ukraina eik gelbek o ne šūdus rašyk.

    • Dėdė

      Nusibodote su savo ukraina vaziuokite ten ir ciulpkite

  4. Lina

    Sniego parsineškit.
    Katastrofa! Porą valandų be vandens pabūti.
    Lidls – pigiausias.

    Reply
  5. Anonimas

    Sausio 16 g. be vandens

    Reply
  6. Vytautas Lupeika - buv. 2-os vandv. vadov.

    Tai štai kokia ,,netikėta be vandens” ar… galimai tikėta situacija !? O taip, kaip dabar atsitiko arba anksčiau jau yra buvę, pasakysiu – Ir ateityje bus ! O priežastis šito yra ta, kad jau bene 7-ri ar 8-ri metai yra uždaryta Klaipėdos miesto 2 – ji Vandenvietė. Uždaryta, kai kurie įrenginiai išardyti, viskas užrakinta ir, dar baisiau – viską norima išparduoti, atiduoti kažkam… O šiaip – vandentiekio tinklai (vamzdynai) net iš tolimausių artezinių gręžinių ir dabar tebėra! Patys gręžiniai yra užrakinti, sanitariškai užsandarinti. Tai štai:- atsitikus 3-je Vandenvietėje Avarinėms situacijoms, 2-ji Vandenvietė buvo visada pasiruošusi, pajėgi ir Geriamu vandeniu patikimai aprūpindavo visą Pietinę miesto dalį ! Reikalui esant, gelbėdavo ir Šiaurinę miesto dalį… (Juk atsitikdavo avarinių situacijų ir 1-je Vandenvieteje) Tarp kitko pasakysiu, kad augant miestui 2-ji Vandenvietė ir buvo pastatyta kaip atraminė, pagelbinė ar kompensacinė vandenvietė !
    O sumanė, projektavo ir pastatė 2-ją Vandenvietę jau legendinio miesto Pirmininko – Klaipėdos m. Garbės piliečio Alfonso Žalio laikais…

    Reply
    • Pritariu

      Privalo atidaryti 2 vand
      Užteks savivaldybės nariams dividendus gauti .

    • Dede

      Su pagarba,dede,bijau,kad,jus teisus….

  7. Gediminas

    Kapsų gavtė, vanduo yra tik srovė labai silpna.

    Reply
  8. Nesvarbu

    Nėra vandens pusės Klaipėdos…

    Reply
    • Anonimas

      Jooo

  9. Skaidre

    Vanduo dingo 8:20. 40 min kol pranešė spaudai ? gal su pašto balandžiais naujienas nešioja ???

    Reply
    • Kostas

      Tai kol žurnalistai susisuko pas save paskelbti… Sms gavau greičiau nei išėjo straipsnis ir info saite vandenų iškart matėsi.

  10. Anonimas

    Kauno g nėra vandens

    Reply
  11. Jau

    9 : 45 vanduo jau yra !

    Reply
    • Arūnas

      Jau vanduo iš 3 vandenvietės vėl tiekiamas. Kol slėgis vandentiekio tinkluose pilnai atsistatys trunka apie pusę valandos. Viršutinių aukštų gal dar nepasiekė.

  12. Gyventojas

    Taikos pr.9 nera jokio vandens

    Reply
  13. Nesiprausęs

    Ir Paupių kvartale, ir centre nėra vandens…

    Reply
  14. Tai vat kaip gyvulys i darba

    Baltijos pr. be vandens

    Reply
  15. Anonimas

    Naujakiemio.g 23 nera vandens

    Reply
  16. .....

    Vandens nėra ir Rumpiškės gatvėje .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This