Įskilusi Simono Dacho progimnazijos siena atvėrė ir daugiau palikto broko

Svarbu, Švietimas

1930 metais statytame Simono Dacho progimnazijos pastate, esančiame Kuršių aikštėje 3, atlikus Klaipėdos miesto savivaldybės skirtą ekspertizę, buvo nustatyta pavojinga avarinė situacija.

Tačiau įstaiga, kurioje mokosi apie tūkstantis vaikų bei dirba per 100 darbuotojų, veikia įprastu režimu: tiek progimnazijos direktorė, tiek darbus atliekančios bendrovės vadovas teigia esą dėl to jokio pavojaus mokiniams ir mokytojams nėra.

Simono Dacho progimnazija. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tuo metu savivaldybė šią vasarą žada skelbti projektavimo darbų konkursą didesniems nustatytiems pažeidimams likviduoti, atsiradusiems dėl virš pastato nekokybiškai sumontuoto antstato – ketvirtojo aukšto.

Pasak šiuo metu avarinės situacijos likvidavimo darbus atliekančios bendrovės „Rangova” direktoriaus Valento Šimkaus, avarija mokykloje nėra įvykusi, yra tik įtrūkusi vidinė, ne nešančioji, pastato siena, tad esą atliekami darbai, užbėgant galimai avarijai už akių.

„Yra iškraustytas kabinetas, viskas atitverta, be mūsų į tą vietą niekas negali patekti, darbaus atliekame po pamokų, kad netrukdytume mokymo procesui”, – kalbėjo V. Šimkus.

Jo teigimu, pagrindinius darbus žadama baigti jau šią savaitę.

„Kaustom metalais, gavom pirmadienį ir šią savaitę pagal planą pasidarom sustiprinimą, baigsim tuos bjauriuosius darbus, kurie kelia triukšmą, o kitą savaitę – jau baigiamieji atstatymo darbai, pavojaus niekas niekam tikrai nekelia”, – sakė jis.  

Panašiai kalbėjo ir progimnazijos direktorė Daiva Marozienė, pasidžiaugusi, jog su darbus atliekančios bendrovės vadovybe pavyko rasti bendrą kalbą.

„Iš tikrųjų džiaugiamės atsakingais rangovais, nes mums pavyko su jais susiderinti, kad jie savo darbus pradeda po pietų, nuo 15 valandos, ir dirba iki vakaro, kol mokykla užsidaro, t.y. iki 22 valandos, tai mes tų darbininkų net nematom”, – sakė ugdymo įstaigos vadovė.

Pagal su Klaipėdos savivaldybe pasirašytą sutartį minėtų darbų vertė – beveik 12 tūkst. eurų.

Likvidavus minėtą avarinę situaciją, bus nuspręsta, ką daryti toliau – numatoma rengti techninį projektą, pagal kurį jau reikės atlikti gerokai didesnės apimties darbus.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Jo teigimu, laikinai pašalinus avarinės būklės požymius, kitų metų biudžete jau yra numatytos projektavimo išlaidos didesniems darbams, kuriais bus šalinami metalinių konstrukcijų antstate palikti kai kurie pažeidimai, užfiksuoti ekspertizės akte.

Pasak V. Švedo, tie pažeidimai šiuo metu esą pavojaus nekelia, „leidžia gyventi ir gali palaukti”.

„Projektavimo pirkimą jau pasiskelbsim vasarą tikriausiai, kad turėtume sutartį”, – sakė V. Švedas, spėjantis, jog minėti antstato broko šalinimo darbai galėtų būti pradėti apie 2025-uosius.

4 Comments

  1. Klaipėdietė

    Ką Jūs čia nusišnekate … Kada tas pastatas buvo renovuotas ? Pristatyas 4 aukštas ir tvarka. Jis kaip ir Luizės pastatas , laukia metų metus kas išgirs ir supras, kad tai pasratas, kuruame mokosi ir auga mūsų mažieji Klaipėdiečiai ???
    Apeikite aplink ir pastebėkite tas renovuotas vietas, kam rašyti tai ko nėra ✍?

    Reply
  2. Kaip taip?

    Ši mokykla maždaug prieš 10 metų buvo pilnai rekonstruota, išplėsta, pastatytas papildomas aukštas. Tai kas ten projektavo ir statė, kad vėl iš naujo reikia?

    Reply
    • Žmogus

      Prieš kokius 10 metų? Aš ten mokiausi ir 2013 viskas buvo pastatyta ir pilnai veikė.

    • Vikipedija:

      „2002 m. panaudojant Pasaulio banko paskolą mokyklos pastatas renovuotas, centriniame korpuse pastatytas ketvirtas aukštas”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This